Tror «Drillos» usikkerhet er taktikkeri

TIRANA (NRK.no): For andre gang i VM-kvalifiseringen hevder landslagssjef Egil Olsen at han sliter uvanlig mye med laguttaket. – Rent taktikkeri, mener NRKs fotballekspert.

Egil Olsen

– Det er mange jevne spillere som konkurrerer om plassene, sier landslagssjef Egil Olsen, her på vei til torsdagens trening med fotografer på slep.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg har kun bestemt meg for fem av plassene i start-elleveren. Det er veldig sjelden det er så mange usikkerhetsfaktorer, sa Egil Olsen da han møtte pressen før torsdagens trening.

Følg kveldens kamp: Albania - Norge fra kl 20.30

Spoler du tilbake til september 2012, før møtet med Island i Reykjavik, vil du oppdage at landslagssjefen gjentok seg selv i Tirana torsdag ettermiddag. På Island sa «Drillo» nemlig følgende om laguttaket:

Tom Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie tror Olsen leker med pressen når han hevder han sliter med laguttaket.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Det er en del spørsmål, da skjønner dere sikkert hvor vanskelig jeg har det. Det er sjelden det er såpass mange spørsmålstegn, sa «Drillo» til pressen.

– Slu taktikker

NRKs fotballekspert Tom Nordlie tror landslagssjefen har mer kontroll enn hva han gir uttrykk for.

– Jeg tror han har full kontroll på ni av ti plasser. «Drillo» er en slu taktikker, sier Nordlie.

Merker presset

Fredagens kamp er uhyre viktig for Norge. Status i Norges gruppe er at Norge vinne for å ha los på gruppeleder Sveits.

  • Få oversikt over stillingen i Norges gruppe her!

Landslagssjefen har selv sagt at muligheten for gruppeseier forsvinner med tap, hvilket er kritisk siden det fort kan bli den eneste muligheten for VM-billett fra Norges gruppe.

Årsaken er at Norge har så få poeng at laget risikerer å bli den dårligste toeren i VM-gruppene.

Det betyr i så fall at play off-spillet ryker.

– Jeg føler et press for å vinne. Mange er spente før denne kampen og siden den er så viktig føler jeg på ansvaret, innrømmer Olsen.

Riise-plassen

Espen Ruud

Espen Ruud står oppført med 28 A-landskamper for Norge. Kanskje får han sin 29. kamp i kveld.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Da John Arne Riise for noen uker siden overrasket landslagssjefen med å gi seg på landslaget midt i VM-kvalifiseringen, mistet Egil Olsen en av sine viktigste spillere.

Fulham-proffen etterlot seg et tomrom på venstrebackplassen som «alle» har villet vite hvordan «Drillo» har tenkt å fylle.

– Vi har ikke laget klart, spillerne vet det heller ikke og det jeg lurer på kommer ikke her, sa «Drillo» torsdag på spørsmål om hvem som skal spille venstreback.

Tror på Ruud

– Jeg tror det blir Espen Ruud, sier Tom Nordlie.

Odense-spilleren har fylt venstrebackrollen på landslaget før i Riises fravær og har mer landslagserfaring enn de andre alternativene - som i første rekke er Tromsøs Ruben Kristiansen og Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik.

Fotballnyheter