NRK Meny
Normal

Egil Olsen er lei albansk filming

– De ruller rundt tre ganger ekstra og holder seg på beinet så det ser ut som de har brukket det på tre forskjellige steder, sier Norges landslagssjef oppgitt.

Albania

Albania har et rykte på seg for å filme. Her takles Albanias Andi Lila av Slovenias Andraz Kirm (t.v.) og albanske Edgar Cani av Ales Mertelj i høstens VM-kvalifiseringskamp mellom Albania og Slovenia. Egil Olsen har ikke kommentert situasjonene på bildene.

Foto: ARBEN CELI / Reuters

Før Norges viktige møte med Albania fredag langer landslagssjef Egil Olsen ut mot det han mener er en ukultur i det albanske laget: Filming.

– De er fæle, sier «Drillo» som har studert tre av Albanias siste kamper.

– Hvis de får seg et spark ruller de rundt tre ganger ekstra og holder seg på beinet så det ser ut som de har brukket det på tre forskjellige steder, men etter ti sekunder suser de av gårde igjen. Det misliker jeg veldig, sier en tydelig oppgitt landslagssjef.

TV-kameraer

Egil Olsen

Landslagssjef Egil Olsen mener de albanske spillerne filmer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Valon Berisha

Landslagsspiller Valon Berisha har kosovoalbanske røtter og kjenner den albansk fotballkulturen godt. – Jeg har en følelse av at de faller lett, sier Berisha.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Han brakte selv temaet på banen da han møtte pressen denne uken.

– Det har vært mye av det i de kampene jeg har sett. Jeg skjønner ikke at de tør når det finnes så mange tv-kameraer på stadion, sier «Drillo».

Berisha enig med «Drillo»

Valon Berisha, midtbanespilleren som har imponert «Drillo» på trening, har kosovoalbanske røtter. Hvert år besøker han familien på Balkan og han kjenner godt til den albanske fotballkulturen.

– Min erfaring at de faller lett. De får nok noen avgjørelser litt billig, sier Berisha.

«Drillo»: – Albania har vært uheldige

Filmingen er imidlertid bare én av flere ting som kan skape hodebry for Norge fredag kveld.

– Albania har vært uheldige i denne kvalifiseringen, mener «Drillo» om laget som ligger på 3.-plass i Norges gruppe bare ett poeng bak Norge.

Han mener de hadde fortjent å vinne mot Island og ta poeng mot Sveits, at de er et kollektivt lag som nekter motstanderen overganger og at Norge må være tålmodige for å score.

Men tross dette:

– Spiller for spiller er Norge bedre og vi er veldig godt forberedt, sier landslagssjefen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.