NRK Meny
Normal

"Drillo" åpner for Henriksen-debut

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mener det er viktigere å teste nye spillere enn å klatre på FIFA-rankingen.

Video Drillo bytter spillere mot Kroatia

Med seier over Kroatia i tirsdagens treningskamp klatrer Norge til topp ti på FIFA-rankingen, men det tenker ikke landslagssjefen så mye på.

– Om vi skulle tape kampen fordi vi bruker nye spillere er det verdt det. FIFA-rankingen er ikke så viktig, sier Egil «Drillo» Olsen til NRK.

Er Markus Henriksen god nok for A-landslaget? Diskutér nederst i saken!

På søndagens landslagstrening drillet «Drillo» unggutter som kan få sjansen i treningskampen tirsdag. En av de mest omtalte spillerne er årets komet i eliteserien Markus Henriksen. Han tror Kroatia-kampen vil være en perfekt debut.

– Jeg får i så fall prøve meg mot en veldig god motstander og det tror jeg vil være bra, sier Henriksen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Markus Henriksen

Mye tyder på at 18-åringen Markus Henriksen får sin debut på A-landslaget i tirsdagens treningskamp mot Kroatia.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Tjærnås tror på Henriksen

Tidligere assistenttrener for Egil Olsen i Wimbledon og nåværende ekspertkommentator i Canal+, Lars Tjærnås, har klokkertro på Henriksen mot Kroatia.

– Det er en god kamp for en god 18-åringen å debutere i. Markus Henriksen har vist en fabelaktig evne til å tilpasse seg de nivåene han er blitt testet på, både i eliteserien, i internasjonal fotball med Rosenborg og på aldersbestemte landslag. Jeg tror han vil takle nivået på A-landslaget bra, sier Tjærnås som mener det vil være dumt å ikke utnytte muligheten som ligger i en landskamp uten press om poeng.

Gyllen mulighet

– Det er helt riktig å gjøre dette mot en god motstander. Det vil komme kamper i EM-kvalifiseringen der vi har behov for å bruke de spillerne som nå får sjansen mot Kroatia, og da kan vi like så godt kaste dem ut på dypt vann mot en god motstander allerede nå.

Landslagssjefen lover både at han skal teste nye spillere og en 4-4-2-taktikk mot Kroatia.

– Hittil har jeg vært veldig konservativ i laguttaket, derfor er dette en gyllen mulighet til å prøve nye spillere, sier Egil Olsen.

Hvor god er Markus Henriksen? Diskutér her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.