NRK Meny
Normal

«Det er ikke normalt at Ronaldo brenner sjanser så ofte»

KOMMENTAR: Cristiano Ronaldo har stresset med å slå Raúls rekord som Real Madrids toppscorer. Derfor var et møte med Åge Hareides Malmö akkurat det han trengte.

FBL-EUR-C1-MALMO-REALMADRID

TUNG PERIODE: Cristiano Ronaldo har, for å være den spilleren han tross alt er, hatt en litt svak periode i det siste.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Når man sliter i motbakke, trenger man ofte litt medvind for å komme seg over kneika. Det er en metafor Cristiano Ronaldo muligens kan relatere til etter sine to mål mot Malmö i går kveld.

Portugiserens karrieremål nummer 500 og 501 satte ham likt med Raúl i historiebøkene som Real Madrids toppscorer. Enkelte mener han allerede er forbi: Både klubben selv og sportsavisen Marca hevder han har 324 mål for de hvitkledde, mens alle andre sier 323. (Uenighetene dreier seg om et frispark som gikk inn via Pepe mot Real Sociedad i 2010.)

åge

Åge Hareide og hans Malmø kjempet hardt, men greide ikke stanse stjernene på Real Madrid.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Hva enn som stemmer, er det ingen tvil om at gårsdagens kamp var viktig for Ronaldo. De siste ukene har han ikke vært seg selv. Sjansesløseriet har vært vanvittig.

Da han scoret et hat-trick mot Sjakhtar Donetsk for to uker siden, trodde nemlig de fleste at de neste tre kampene ville by på nok muligheter til å gjøre ham til nummer én. Motstanderne var Granada, Athletic Club og Málaga. Og dette var målmaskinen som hadde funnet nettet 48 ganger i ligaen sesongen før.

Men Ronaldo har bommet og bommet, på uforklarlig vis. Kanskje kan disse to målene sette ham tilbake på sporet.

Over og utenfor

Tallene bak formsvikten har vært bemerkelsesverdige. Ronaldo har scoret fem mål på seks ligakamper denne sesongen, men alle har kommet i ett oppgjør: Borte mot Espanyol.

Det blir verre når man legge til at han har hatt 8.2 avslutninger i snitt per ligakamp. Det er mest av alle spillere i Europas fem største ligaer. De neste på listen er Coutinho (5.8) og Napolis Lorenzo Insigne (5.5).

FBL-EUR-C1-MALMO-REALMADRID

Tallene bak Ronaldos formsvikt er bemerkelsesverdige, skriver Thore Haugstad.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Bunnen ble nådd hjemme mot Málaga på lørdag, da Ronaldo avsluttet 14 ganger – 14! – uten å score. Frispark, headinger, langskudd, volleyer. Ingenting gikk inn.

Da han hadde styrt en stupheading over fra fem meter like før slutt, ble han sittende igjen på gresset i vantro. Ingen på stadion kunne tro det. Heller ikke han selv.

For det er ikke normalt at Ronaldo brenner sjanser så ofte. Det kan virke som om rekorden har hatt en forstyrrende effekt.

To fete sjanser

Heller ikke mot Malmö virket Ronaldo i storslag. Ti ganger skjøt han uten hell. Frispark gikk i muren. Et par forsøk ble reddet fint av Johan Wiland. En volley var så feilberegnet at det så ut som om Ronaldo prøvde å sparke ballen ut av stadion.

Samtidig trengte verken han eller Real Madrid å være på sitt beste, til tross for at Malmö kjempet godt og holdt liv i kampen til siste slutt.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-PRESSER

Å møte Malmø kan ha vært akkurat det Rafa Benítez og Real Madrid trengte.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

To av Ronaldos sjanser var for store til å bommes: Et kontant skudd helt alene med Wiland, og en enkel avslutning fra kloss hold.

Et nytt mål vil nå feie all tvil til side med hensyn til klubbrekorden. Fra Real Madrids perspektiv kan ikke debatten forsvinne fort nok. Fiks saken. Fjern presset.

De har allerede spilt 0-0 to ganger i La Liga denne sesongen, og begge var oppgjør hvor Ronaldo burde sikret seieren.

Rafa Benítez vil føle han har tapt nok unødvendige poeng som det er.

I den konteksten var gårsdagens kamp akkurat dét spanjolene trengte: En tapper, men svakere motstander som kunne slås med stjerner på benken fra start – og med Ronaldo tilbake i godt humør.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.