United cruiser mot seriegull

Javier Hernández ble tomålsscorer da Manchester United slo Wigan 4-0.

Javier Chicharito Hernandez

Javier «Chicharito» Hernandez jubler over å se ballen gå i mål for andre gang mot Wigan.

Foto: ANDREW YATES / Afp

«Chicharito», den lille mexicanske erten, var akkurat stor og god nok for Manchester United lørdag. Med kampens to første mål ble han tungen på vektskålen mot nedrykkstruede Wigan.

Slik kom målene:

  • Målshowet startet i det 16. minutt da Nani fant «Chicharito», som sikkert satte ballen i nettet fra tre meter.
    Fabio scorer på Al Habsi

    Fabio scoret sitt første seniormål for United mot Wigan.

    Foto: PHIL NOBLE / Reuters
  • 2-0 kom etter et vakkert angrep fra United i det 77. minutt. Rooney spilte rekkekameraten perfekt gjennom forsvarslinja til vertene, og «Chicharito» satte ballen enkelt forbi keeper Al Habsi.
  • I det 84. minutt var det tid for å innta hovedrollen for Rooney. Berbatov ble nydelig spilt fri og kunne avsluttet selv, men serverte i stedet ballen på sølvfat for Wayne Rooney.
  • Kampen var avgjort da Darren Fletcher i det 87. minutt slo et innlegg fra høyrekanten. Ballen gikk over samtlige spillere i feltet, og havnet til slutt hos den unge venstrekanten Fabio, som scoret sitt første mål for klubben.

Stygt fra Rooney

Kampen kunne fort fått en helt annen start for de røde, da Wayne Ronney brukte albuen for å komme seg forbi Wigans James McCarthy. Rooney fikk publikum imot seg, men dommer Mark Clattenburg valgte å overse hendelsen.

1. omgang var ellers jevn, med to store sjanser for hjemmelaget og et stolpeskudd fra Nani.

Etter hvilen prøvde Wigan å ta styringen, men det ble sjelden farlig foran Edwin van der Sar.

Og som så ofte tidligere i sesongen, visste Manchester United akkurat hvordan de avslutter kampen. Med tre mål på det siste kvarteret og 4-0 totalt, er laget nå fire poeng foran Arsenal i tetkampen i Premier League.

Fotballnyheter