Her er dommertabbene som avgjorde toppkampen

Her har Javier «Chicharito» Hernandez akkurat satt inn 3-2 til Manchester United, mens Chelsea-spillerne forgjeves kikker på linjemannen. Scoringen skulle nemlig aldri vært godkjent - i tillegg ble Fernando Torres feilaktig utvist like før.

Torres utvist - Chicarito scorer

Først ble Fernando Torres utvist for filming. Like etter scoret Javier Hernandez vinnermålet fra offside-posisjon.

Fyldig kampreferat: Chelsea - Manchester United 2-3

Manchester United har historisk sett slitt med å få med seg poeng fra Stamford Bridge, men søndag kveld var det endelig duket for en sjelden borteseier for de røde djevlene.

Men seieren var av det svært kontroversielle slaget, ettersom Chelsea ble redusert til ni mann i løpet av andre omgang og Hernandez' matchavgjørende scoring aldri skulle vært godkjent.

– I andre omgang følte jeg meg trygg på at det kunne bli seier. Å sende ut Torres var en totalt feil avgjørelse og det tredje og avgjørende målet var offside, sa Chelsea-manager Roberto Di Matteo etter kampen.

United sjokkåpnet

Torres utvist mot United

Torres skjønte lite da dommer Mark Clattenburg ga ham rødt kort.

Foto: IAN KINGTON / Afp

United rystet serielederne fra start, og ledet 2-0 allerede etter 12 minutters spill.

David Luiz scoret selvmål allerede etter tre minutters spill, før Robin van Persie satte sitt sjuende seriemål etter en kontant avslutning i det 12. minutt.

Chelsea slo imidlertid hardt tilbake - først på et lekkert Juan Mata-frispark - deretter etter en knallhard heading fra Ramires.

Men så begynte marginene og dommeravgjørelsene å gå imot Chelsea.

Torres feilaktig utvist

Fernando Torres fikk gult kort midtveis i første omgang, og 68 minutter ut i kampen var det slutt for spissen.

Spanjolen spilte ballen forbi Jonny Evans før han deiset i bakken. Dommer Mark Clattenburg mente Torres forsøkte å filme til seg et frispark i god posisjon, og ga Chelsea-spissen nok et gult kort. Dermed måtte Torres gå i garderoben.

Men - reprisene viste at Evans tydelig var borti skinnleggen til Torres, og at lysluggen gikk i bakken med rette.

Det innrømmet også Jonny Evans etter kampen.

– Ja, jeg var borti leggen hans. Der og da merket jeg ingen kontakt, men nå som jeg har sett det i reprise ser jeg at jeg var borti, sier Evans.

Da hjalp det ikke at Branislav Ivanovic hadde blitt sendt i garderoben noen få minutter tidligere, riktignok korrekt idømt. Dermed var Chelsea redusert til ni mann i løpet av få minutter.

– Dette er svak dømming. Det er total mangel på spillerforståelse fra kveldens dommertrio, sier TV2s fotballekspert Morten Langli om situasjonen som førte til Torres' utvisning.

United-manager Sir Alex Ferguson var av en annen oppfatning:

– Han (Torres journ.anm.) var gjennom, og jeg vet ikke hvorfor han gikk ned. Jeg synes det var hans egen feil, sier Ferguson.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ivanovic får rødt kort mot United

Ivanovic ble utvist etter 64 minutters spill etter å ha felt Ashley Young alene med keeper. Like etterpå ble Torres også sendt i dusjen.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Offside-mål

Ettersom både Ivanovic og Torres var utvist for Chelsea, fikk Manchester United mye plass mot slutten.

I det 75. minutt kriget Javier Hernandez inn vinnermålet, da han styrte et skudd fra Rafael i nettmaskene. Men igjen gjorde dommer Clattenburg feil - Hernandez var nemlig i klar offside-posisjon idet Rafael fyrte av.

– Dette var årets vanskeligste kamp. Vi var nok heldige som fikk med oss tre poeng, sa Evans.

– Vi har fått noen forferdelige avgjørelser mot oss her på Stamford Bridge de siste årene. I dag fikk vi en avgjørelse med oss - «Chicharito» kan ha vært i offside, vedgikk United-manager Ferguson.

Jevnt i toppen

Robin van Persie

Robin van Persie scoret Uniteds 2-0-mål - hans sjuende seriemål denne sesongen.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Dommerfeil eller ei - United dro uansett med seg alle tre poengene fra Stamford Bridge for første gang på 10 år, og klatret helt opp i ryggen på serielederne fra London på tabellen.

Chelsea leder fortsatt serien på 22 poeng, men Manchester United og Manchester City er nå kun ett poeng bak. Manchester City vant1-0 over Swansea lørdag.

Sjekk hele Premier League-tabellen her!

  • Hva synes du om søndagens toppkamp? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter