NRK Meny
Normal

– Vi skal feire i dag og i morgen

Manchester City-manager Manuel Pellegrini skal feire ligagullet i to dager. Så begynner arbeidet med å vinne flere titler.

Manchester City's manager Pellegrini

Pellegrini bæres på gullstol av spillerne etter seieren.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Store lag kan ikke være fornøyd med kun en tittel, sier han til Sky Sports etter at laget sikret sin andre ligatittel på tre år søndag.

Manchester City's Kompany celebrates

City-spillerne jubler over sitt andre ligagull på tre år.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

City hadde få problemer med å slå West Ham 2-0, og da hjalp det lite for Liverpool at de til slutt vant 2-1 i sin kamp.

Etter kampen stormet glade supportere banen for å hylle spillerne, som gjennom sesongen har vært de mest stabile i Premier League.

– Vi skal feire i dag og i morgen. På tirsdag skal vi begynne arbeidet med neste sesong, sier den sindige manageren.

– Har hatt tiltro til meg

Manchester City var på forhånd favoritter til å stikke av med ligagullet etter at Liverpool spolerte sine muligheter i innspurten av sesongen.

Pellegrini overtok som manager i klubben i fjor sommer etter Roberto Mancini, og ble etter hvert tatt varmt imot av spillerne.

– Han har gjort klubben til et bra sted. Han tok med seg glede og hygge inn i klubben, men også inn i hvordan vi spiller. Vi er opptatte av å angripe og vi scorer mye mål, uttalte nylig David Silva.

– De var i en vanskelig stilling da jeg kom hit, men de har alltid hatt tiltro til meg, forteller Pellegrini, som innrømmer at det har vært tøft å trene et topplag i Premier League.

– Det er ikke enkelt å komme til Premier League, den vanskeligste ligaen i verden. Men det har vært en fantastisk erfaring, presiserer han.

– En spesiell gjeng

Nå er han den første ikke-europeiske manageren som vinner Premier League. Laget endte opp med 86 poeng - to poeng foran Liverpool og fire poeng foran Chelsea.

Til sammen scoret de imponerende 102 mål.

– Dette har vært en spesiell sesong for oss. Vi har ikke vært på toppen av tabellen hele sesongen, og vi hadde en dårlig start, sier den chilenske manageren, som skryter av innsatsen til laget.

– Dette er en spesiell gjeng, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.