NRK Meny
Normal

Steen Jensen fikk SMS fra sponsorer: Jævla svindlere!

SANDVIKA (NRK.no) Ingebrigt Steen Jensen forklarte at Stabæk var nødt til å inngå forlik med Nancy for å redde forholdet til sponsorene.

Steen Jensen

Her er Ingebrigt Steen Jensen i ferd med å innta vitneboksen tirsdag formiddag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Stene og Håvarstein

Medaktor Iselinn Håvarstein og aktor Morten Stene fortsatte forhandlingene tirsdag.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Ingebrigt Steen Jensen har vært kjent som Stabæks ansikt utad de siste 20 årene. Sommeren 2011, da Stabæk forhandlet med Vålerenga om Veigar Páll Gunnarsson og Herman Stengel, satt «Mr. Stabæk» i sportslig utvalg og i styret til Stabæk Fotball AS.

Sendte «panikk-SMS»

En dresskledd Steen Jensen tok umiddelbart initiativet fra vitneboksen, og gikk rett til den mye omtalte SMS-en han sendte til daværende styreleder Erik Loe.

«Vi behøver ikke si at vi stjal og løy, men at vi gjorde en vurdering basert på Stabæks interesser som vi ser ble feil og som vi vil rette opp», sto det i SMS-en som ble sendt 13. oktober - dagen etter at TV 2 omtalte overgangssaken.

Steen Jensen, som da var på ferie i Barcelona med kjæresten, forklarte at SMS-en ble sendt i panikk etter at han hadde fått en rekke henvendelser på bakgrunn av det som kom frem i mediene.

– Hvis det var slik jeg hadde blitt fortalt det, ba jeg Loe om at vi skulle ta det som mannfolk og legge oss flate. Men alt var jo feil. Det var løgn, sa Steen Jensen fra vitneboksen.

Inngikk forlik etter sponsorpress

Han fortalte om en «ekstrem situasjon da saken eksploderte i media». Ifølge Steen Jensen tok flere sponsorer direkte kontakt med ham.

– Jeg fikk SMS-er der det sto «jævla svindlere». Jeg skjønte at det kom til å bli verre. Da saken eksploderte, ble vi nødt til å trekke oss unna, sa Steen Jensen.

Daværende Stabæk-styreleder Erik Loe gikk av, og Jarl Øverby overtok. Ifølge Steen Jensen var noe av det første han gjorde å inngå et forlik med Nancy for å roe ned saken.

Stabæk betalte nemlig Nancy 1,6 millioner kroner 17. november, og betalingen blir ofte trukket frem av aktoratet.

– Alt ble verre og verre

overby

Jarl Øverby var styreleder i Stabæk fra oktober 2011 til februar 2012.

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

Men ifølge Steen Jensen var ikke betalingen en innrømmelse for at noe var gjort galt, men for å redde forholdet til sponsorer.

– Det var Jarl sin vurdering, ut i fra det han hadde hørt fra sponsorer. Han sa at vi måtte legge presset fra sponsorer dødt. Derfor måtte vi inngå forlik med Nancy, sa Steen Jensen.

– Var denne frykten berettighet? spurte Ole Petter Drevland, som forsvarer Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

– Ja, er du gæren. De (Nancy) var av den klare oppfatning av at vi ikke hadde gjort noe riktig. De mente det var dypt umoralsk, og ville ha oss til å rydde opp. Det var et massivt press vi var utsatt for, og som Jarl tok på seg, sa Steen Jensen.

Ifølge Steen Jensen kuttet Telenor sine sponsorbidrag fra 10 millioner kroner til 0 kroner.

– Opplevelsen der og da var at hele sponsorpoolen går i fillebiter hvis vi ikke får lagt saken død. Alt ble bare verre og verre, og det var helt nødvendig å roe ned saken, sa Steen Jensen.

Fikk alle sponsoravtalene terminert

Tidligere Stabæk-styreleder Jarl Øverby inntok vitneboksen etter Steen Jensen tirsdag formiddag.

Øverby forklarte at han var nødt til å ta en sjefsavgjørelse om å betale Nancy for å få Stabæks økonomi på beina igjen.

– Vi var på vei ut av Telenor Arena og alle sponsoravtalene var per definisjon terminert. Vi hadde 0,0 kroner i sponsorinntekter, og vi var nødt til å komme i posisjon igjen, sa Øverby, som møtte motstand i Stabæk da han foreslo å inngå et forlik med Nancy.

– Det var selvfølgelig mange innvendinger om hvordan det ville oppfattes, men jeg kjørte steinhardt og var general for det. Jeg gidder ikke å høre på problemstillinger til hvordan det blir oppfattet. Vi måtte komme i posisjon til å inngå sponsoravtaler neste sesong. Det var altoverskyggende, sa Øverby.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.