NRK Meny
Normal

Robben: – Vi fortjente mer

Arjen Robben var fortsatt skuffet etter nederlaget mot Argentina, og sier bronsemedaljen kun er et lite plaster på såret.

Arjen Robben

Arjen Robben fortalte etter bronsekampen at skuffelsen etter tapet mot Argentina fortsatt sitter igjen.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en flott avslutning. Du kan kvitte deg med litt av sjokket etter å ikke komme til finalen, men ikke helt. Skuffelsen er der fortsatt, vi var så nære. Vi fortjente mer.

Det sa Arjen Robben etter å ha vunnet bronsekampen mot Brasil, ifølge AFP. Nederland måtte gi tapt for Argentina i semifinalen etter straffekonkurranse, og skuffelsen sitter tydeligvis fortsatt i for Oranje.

– Stolt

Nederland kom inn mesterskapet uten det største favorittstempelet, men begynte mesterkskapet med å knuse en av de største favorittene, regjerende mester Spania, hele 5-1.

De avslutter mesterskapet med å slå Brasil, en annen forhåndsfavoritt. Arjen Robben sier han er stolt over det laget har prestert i VM.

– Jeg er helt ferdig. Jeg har gitt alt og vi kom så nære, derfor er denne tredjeplassen så fortjent. Jeg er så stolt over dette laget, jeg må rose lagkameratene mine, sa Robben etter bronsekampen.

Van Persie ga bort kapteinsbindet

Louis van Gaals mannskap reiser hjem ubeseiret fra VM, som det første nederlandske laget noensinne.

Van Gaal uttalte etter semifinalen at han ikke hadde noen interesse av å spille bronsekampen, men det var likevel glade smil blant de nederlandske spillerne etter kampen.

Robin van Persie var blant de som hadde størst grunn til å smile, det var hans mål som ga Nederland ledelsen etter bare tre minutter. Kapteinen viste seg fra sin mest sympatiske side etter kampen, og ga bort kapteinsbindet til en nederlandsk fan på tribunen.

Robin van Persie

Robin van Persie ga bort kapteinsbindet sitt etter kampen.

Foto: EVARISTO SA / Afp

Se høydepunktene fra Brasil - Nederland:

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Erik Solér.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.