– Vet man må respektere Janteloven

Mikkel «Mix» Diskerud er fortsatt høy på Gold Cup-triumfen – men regner med å bli ettertrykkelig jekket ned når han er tilbake i Trøndelag.

Mikkel Mix Diskerud

Rosenborg-spiller «Mix» Diskerud var banens beste i Gold Cup-finaleseieren over Panama, og markerte trimufen ved å drikke av den enorme pokalen.

Diskerud

Mikkel Diskerud fikk spille de siste 70 minuttene av Gold Cup-finalen, og leverte solid på USAs midtbane.

Foto: Jonathan Daniel / Getty Images

– Jeg er på vei hjem nå, men føler ikke festen helt er over. Jeg tar den litt med meg og sprer den over hverdagene, jeg, sier – eller mer presist; skriver – Mix Diskerud til NRK.no.

Rosenborg-spilleren er på vei hjem til hverdagen i Trøndelag etter å ha vært på sommerleir med det amerikanske landslaget. Det endte med gull i Gold Cup, som tilsvarer EM for nasjonene i Mellom- og Nord-Amerika.

22-åringen gjorde en meget god turnering, og fikk mye skryt i internasjonale medier. I finalen mot Panama var han banens beste.

– Skal jekkes ned

Landslagssjef Jürgen Klinsmann uttrykte underveis stor beundring for sin norskamerikanske midtbanemotor.

– Diskerud er et helt spesielt talent, sa Klinsmann til ESPN.

Hvilke tilbakemeldinger han har fått personlig fra Klinsmann, vil han ikke Mix ut med. Men rosen har åpenbart ikke fått ham til å ta av.

– Jeg tenker at jeg nok fort skal jekkes en del ned så fort jeg kommer til Værnes eller Brakka. Jeg er jo såpass nordmann at jeg vet man må respektere nok av Janteloven mens man lever midt i Norge, skriver Diskerud – med dårlig skjult adresse til støyen han skapte ved å velge USA foran Norge tidligere i sommer.

Det valget forklarte han blant annet ved å sammenlikne Norge med en fasciststat.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mikkel Diskerud

'Mix' var vanskelig å holde kontrollen på for Panama-spillerne i Gold Cup-finalen. Her kommer Diskerud seg unn taklingsforsøket til Anibal Godoy.

Foto: Jonathan Daniel / Getty Images

Hjem med flaks og ideer

I Trondheim kommer han hjem til et lag som holder stø kurs mot gull i serien, men som røk ut av kvalifiseringen til europaligaen mens Mix var opptatt med USA-spill.

– Nederlaget over skottene var arbeidsuhell og uflaks, hører jeg. Det er det slutt på nå – for jeg kommer med masse flaks og mye nye ideer om arbeidsmetoder fra Klinsmann & Co. He, he – skriver du det så er det nok flere enn leserne som blir skremt, skriver Mix humoristisk i e-posten til NRK.no.

– Bortfall av Europa-inntekter gjør at RBK vil gå i minus økonomisk i 2013. Du kan ha gjort deg attraktiv som salgsvare ved å imponere i Gold Cup. Sett at Rosenborg får et godt bud på deg fra en utenlandsk klubb – hvordan vil du stille deg til et eventuelt salg?

– Det avgjør ikke jeg.

I kampen om seriegullet appellerer han til Trondheims befolkning.

– Både vi og Godset er gode nok til å vinne serien. Men det er mange flere enn bare oss spillerne som virkelig må ønske det og jobbe for det – for å få det til. Den byen med de som vil mest – vinner.

Fotball

 • KFUM videre i opprykkskvalifisering

  Bilal Njie sørget for at KFUM slo Sogndal 1-0 i opprykkskvalifiseringen onsdag. Nå venter Fredrikstad i den lange veien mot opprykk.

  Det avgjørende målet kom fem minutter etter pause. Njie løp seg fri, skar inn i banen og satte ballen høyt i mål.

  KFUM møter Fredrikstad på bortebane 6. desember. Deretter møter vinneren av den kampen Jerv på bortebane. Vinneren av kampen i Grimstad møter laget som havner på kvalifiseringsplassen i Eliteserien 15. desember.

  Kvalifisering til eliteserien i fotball 2022: KFUM Oslo - Sogndal
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Får møte Young Boys i England

  Mesterligakampen mellom Manchester United og Young Boys i neste uke kan spilles på Old Trafford som følge av at sveitserne har fått unntak fra karantenereglene.

  Det opplyser Young Boys på sitt nettsted. Det var i utgangspunktet fare for at kampen måtte spilles på nøytral grunn ettersom reisende fra Storbritannia til Sveits må i ti dagers koronakarantene fra ankomst.

  Young Boys skriver at klubben har fått spesialunntak av kantonen Bern som gjør at de unngår karantene ved hjemkomst. (NTB)

  Premier League - Chelsea v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Jarstein operert i kneet

  Rune Almenning Jarstein ble tirsdag operert for en kneskade. Det bekrefter Hertha Berlin-keeperen selv til VG.

  Han har slitt helt siden mars med koronaviruset, og nå møter han altså nok et hinder før en mulig retur på banen.

  – Litt kjipt, selvfølgelig. Men får ikke gjort noe med det. Positivitet er viktig, sier Jarstein til VG.

  37-åringen sier at han ikke vet når han er tilbake på banen igjen. Det er minisken og noe knebrusk som har blitt fikset på.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Kjøpte cricketklubb i Emiratene

  Manchester United-eier Avram Glazer har investert i en cricketklubben i den nystartede Twenty20-ligaen i De forente arabiske emirater.

  Det kunngjorde ligaarrangøren onsdag. Glazer, som også er eier i NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers, gjennomførte kjøpet gjennom sin rolle som styreleder i investeringsselskapet Lancer Capital, skriver AFP.

  Glazer-familien mislyktes nylig i forsøket på å kjøpe et av to nye franchiser i den pengesterke indiske cricketligaen. I stedet skal de eie en av seks klubber som starter ligaen i Emiratene fra februar eller mars neste år.

  – Jeg er veldig spent på å ta del av UAE T20 fra starten av. Det blir en liga i verdensklasse som kommer til å styrke cricketsportens frammarsj i Emiratene, uttaler Avram Glazer.

  Avram Glazer
  Foto: Jon Super / AP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic