NRK Meny
Normal

Hitzfeld: – Vanskelig å spille mot tolv mann

Sveits' landslagssjef Ottmar Hitzfeld prøvde å avstå fra kritikk av dommeren, men feilet fullstendig.

Hitzfeld

Otmar Hitzfeld var ikke fornøyd med dommeren under kampen mot Norge.

Foto: PASCAL LAUENER / Reuters

– Ved dødballene holdt nordmennene hele tiden keeperen vår og sperret ham. Slikt må dommeren reagere mot. Jeg vil ikke si så mye om dommeren, men det er vanskelig å spille mot tolv mann, sa Hitzfeld da han fikk spørsmål om dømmingen.

Sveitserne ropte stadig på frispark de ikke fikk, og det var ofte intens piping mot David Fernandez.

– Kreditt til oss

– De var ikke helt fornøyd med dommeren, tror jeg. Jeg hører piping på hjemmelaget. Det er kreditt til oss, sa Espen Ruud til NRK etter kampen.

Hitzfeld er mest bitter på at Norge i det hele tatt fikk mulighet til å utligne. For han mener hjørnesparket aldri burde blitt gitt.

– Norge utlignet også på et hjørnespark som ikke skulle vært hjørnespark, sa Hitzfeld.

Roste også Norge

Han roste likevel Norge for å ha bidratt til en god fotballkamp.

– Det var to lag som ville vinne, og nordmennene spilte svært aggressivt og angrepsvillig. De var farlige på dødball. Vi forsøkte å styre kampen og kombinerte ofte godt. Vi fikk noen gode sjanser, men dessverre greide vi ikke å forsvare ledelsen da vi fikk den, sa han.

– Med seier ville vi distansert Norge på tabellen, men nå er det åpent igjen. Norge forsvarte seg meget godt, og de skapte også sjanser som kunne avgjort kampen. Når vi analyserer kampen i morgen, ser vi sikkert at dette er et resultat vi kan leve godt med, sa Hitzfeld.

Overrasket over Island

Hans lag reiser videre til Island for å møte et lag som har tatt seks poeng på tre kamper og er bare ett poeng bak Sveits.

– Det er overraskende at Island har så mange poeng. Norge tapte der, så vi er advart. Vi må være på topp. Dette er en jevn gruppe hvor alle kan slå alle.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.