Sir Alex Ferguson: – Van Persie kunne ha brukket nakken

En rasende Manchester United-manager Sir Alex Ferguson mener Ashley Williams kunne ha drept Robin van Persie under 1-1-kampen borte mot Swansea i Premier League søndag.

Britain Soccer Premier League

Robin van Persie (nr. 20) ble rasende etter at Swanseas Ashley Williams (nr. to f.v.) sparket ballen i hodet på ham mens han lå nede. Tom Cleverley og Chico Flores prøver å roe ned situasjonen.

Foto: JON SUPER / Ap

Ferguson

Sir Alex Ferguson var lite fornøyd med Ashley Williams oppførsel mot Robin van Persie.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Swansea-forsvareren banket ballen i bakhodet på van Persie da nederlenderen lå nede på bakken etter en duell på 16-meterstreken kvarteret før slutt. Uniteds toppscorer reagerte med sinne, og dommeren valgte å gi begge to hvert sitt gule kort.

Ferguson var alt annet enn blid da han kommenterte situasjonen etter kampen.

– Robin van Persie er heldig som er live. Det var en skammelig handling. Spilleren bør bli straffet av FA (Englands Fotballforbund). Robin kunne ha brukket nakken. Det er det farligste jeg har sett på en fotballbane på mange, mange år. Det var åpenbart bevisst, og det skjedde rett foran dommeren, raste Ferguson.

Burde vunnet

Hans mannskap hadde fortjent å vinne i Wales, men måtte nøye seg med det ene poenget. Dermed er serielederens avstand ned til toer og byrival Manchester City redusert fra seks til fire poeng.

– Vi var soleklart best og kjørte over dem. Vi var veldig uheldige som ikke tok alle poengene. Det skulle fortsatt vært en luke på seks poeng, så dette er skuffende, sa Ferguson etter kampen.

Michu ødela

United fikk en perfekt start. Med et kontant hodestøt sørget Patrice Evra for 1-0 etter et hjørnespark av Robin van Persie i det 16. minutt.

Bortelaget fortsatte å trykke Swansea etter ledermålet, men waliserne har en fryktet spanjol på topp.

Sesongens store overraskelse og toppscorer i Premier League, Michu, var rask på pletten da United-keeper David de Gea ble tvunget til å gi en retur etter en halvtime spilt. 26-åringen banket ballen i nettmaskene.

Det var hans 13. seriemål siden sommerens overgang til Swansea.

Michu Swansea

Michu jubler for ett poeng mot Ryan Giggs og Manchester United.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Fikk ikke vinnermålet

United kom til flere store sjanser i annen omgang. Etter litt over en time gikk Robin van Persies skudd i stolpen, mens Michael Carrick headet ballen i tverrliggeren etter 77 minutter.

Like etter bidro van Persie og Ashley Young med en skikkelig dobbeltsjanse. Begge forsøkene ble blokkert av Swansea-forsvaret.

Manchester United har tatt 43 poeng etter 18 seriekamper.

Michael Laudrup har ledet Swansea med en stødig hånd så langt. Waliserne er nummer elleve på tabellen med sine 24 poeng.

Evra van Persie

Robin van Persie og Patrice Evra sørget for United-ledelse, uten at det holdt til tre poeng mot Swansea.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Fotballnyheter