Hevder Vålerenga er nær konkurs

Vålerenga har opplevd en inntektsvikt på 15 millioner kroner i 2013. – Vi må gjennom en tøff økonomisk omstilling, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Kjetil Rekdal

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ledet Oslo-klubben til 11.-plass i eliteserien 2013. Det har gått utover klubbkassa.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Torsdag kveld sendte osloklubben ut en pressemelding med følgende beskjed: Klubben sliter i kraftig økonomisk motvind.

– Vålerenga Fotball hadde for 2013 et publikumsbudsjett på 13,8 millioner kroner, mens regnskapet vil lande på rundt 9,5 millioner kroner. Vålerenga Fotball har i 2013 blant annet ikke hatt generalsponsor. I sum har i 2013 hatt en inntektssvikt på 15 millioner kroner, sier Åge Petter Christiansen, styreleder i Vålerenga, i en pressemelding.

Åge Petter Christiansen

Styreleder Åge Petter Christiansen forteller at klubben vil kutte kraftig i kostnadene før 2014-sesongen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vålerengas økonomiske situasjon ble et tema allerede i sommer, da klubben fortalte at de styrte mot et underskudd på 12-13 millioner kroner.

Etter sesongslutt viser situasjonen seg å være enda mer alvorlig enn først antatt.

Skylder på publikumssvikt

Klubben forklarer situasjonen med kraftig fall i billettinntektene og mangelen på sportslige resultater.

– Norsk fotball har de siste 2-3 årene opplevd en kraftig nedgang på publikumssiden, kombinert med at det har blitt flere om beinet i et vanskeligere og mer krevende sponsormarked. Kombinert med svake sportslige resultater de siste tre årene, har også inntektsnedgangen slått inn over Vålerenga Fotball, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Klubbledelsen legger ikke skjul på at situasjonen er vanskelig.

– Per dags dato er det en meget anstrengt likviditetssituasjon for november og desember, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes til klubbens sider.

Spillerne får ikke lønn

Dagbladet, som omtalte saken først, hevder å vite at spillergruppen er opprørt over situasjonen, og har tatt kontakt med spillerforeningen NISO for assistanse.

Ifølge avisen skal klubben slite med å i det hele tatt utbetale lønn for de resterende ukene av 2013.

– Jeg kan bekrefte at vi er informert om situasjonen, og at vi har snakket med klubben og spillerne. Utover det er det best at klubben uttaler seg om saken, sier Niso-leder Joachim Walltin til Dagbladet.

Avisen har kilder som hevder at klubben er på randen til konkurs.

– Satse på unge talenter

VIF-trener Kjetil Rekdal mener klubben nå må prioritere yngre spillere i fremtiden.

– Vi må de neste årene satse på unge norske talenter, slik vi gjorde det i 2003-2004, og det endte med gull i 2005, så dette er ikke nødvendigvis negativt for oss. Vi må bygge opp et langsiktig fundament der Vålerenga Fotball skal ha som mål å ha rundt 10 landslagsspillere på A-, U23- og U21-landslagene, sier Kjetil Rekdal i pressemeldingen.

– Vi jobber med å komme rundt likviditetsmessig i 2013 og få vedtatt et realistisk budsjett for 2014. Får vi dette til, ser vi lyset i tunnelen i 2014. Dette er en tøff økonomisk omstilling, og vi oppfordrere alle med Vålerenga-hjerte til å støtte opp om klubben i en vanskelig situasjon, avslutter styreleder Christiansen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.