NRK Meny
Normal

Nordlie: – Det virker drastisk og unødvendig

Egil «Drillo» Olsen ble bedt om å slutte som landslagstrener selv om han bare hadde to kamper igjen. Det reagerer NRKs fotballekspert på.

Egil Olsen

Egil «Drillo» Olsen er ferdig som landslagstrener.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Tom Nordlie

Tom Nordlie er skeptisk til at Drillo måtte gå med bare to kamper igjen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Toppene i fotballforbundet forsøkte å forklare at Drillo selv valgte å gå av, men la ikke skjul på at de ba ham om å forlate stillingen sin.

NRKs fotballekspert Tom Nordlie er kritisk til at legendariske Drillo (71) ble bedt om å slutte med bare noen få uker igjen av sin langvarige karriere som landslagssjef.

– Det første jeg tenker er at jeg synes det er drastisk og unødvendig. På en annen side regner de vel med å skape noe ny energi hvis de har mistet troa på dette i spillertroppen, sier Nordlie.

Scheie: – Overraskende at Drillo må gå før tiden

Før dagens overraskende nyhet var det kjent at Olsen skulle lede Norge ut VM-kvalifiseringen. Den avsluttes i midten av oktober. Etter det skulle en etterfølger ta over.

Det er oppsiktsvekkende at Drillo ble bedt om å gå før tiden, sier NRKs fotballkommentator Arne Scheie.

– Det er ekstremt overraskende at han ikke fullfører kontrakten og leder laget i de to siste kampene. Dette hadde han også signalisert selv at han ville, sier Scheie til NRK.no.

– Er du enig i at det virker drastisk at dette skjer så rett før Drillo var ferdig?

– Det virker litt voldsomt og plutselig, jeg er enig i det. Men det virker som Hallén tror at Norge kan komme til VM med Per-Mathias ved roret. Og hvis det skulle skje, så vil jo dette være en kjempeansettelse, sier Scheie.

Hør hva Yngve Hallén, Per Mathias Høgmo og Egil Olsen hadde å si de første minuttene på pressekonferansen.

Se video fra pressekonferanse med Per-Mathias Høgmo, Egil Drillo Olsen og fotballpresident Yngve Hallén.

Drillo: – Jeg kunne blitt sittende

Drillo selv svarte vagt på om han følte at han hadde fått sparken.

– Både ja og nei. Hadde jeg sagt at jeg ville ha de to siste kampene, hadde ikke Per-Mathias tatt jobben. Så jeg kunne sagt nei, sier Drillo.

– Jeg synes det er overraskende og litt rart. Det er likevel ikke sånn at jeg ser på dette som veldig dramatisk, jeg var uansett innstilt på å bare sitte noen få kamper til, sier Drillo, som flere ganger gjentok at han ikke bryr seg om «småborgerlige begreper som ære».

– Følte du deg presset?

– Jeg er såpass tøff i hodet at jeg ville sagt nei om jeg ville ha jobben lenger. Jeg er overrasket, og det hadde vært gunstigere både for norsk fotball og for meg om det hadde kommet litt tidligere, for eksempel rett etter Sveits-kampen. Men jeg er mer overrasket enn sur og bitter, sier 71-åringen.

– Unødvendig med to kamper igjen

Tom Nordlie synes det er trist hvis Drillo har følt seg presset ut.

– Jeg vet jo ikke hva som har skjedd internt, men sett utenfra er det unødvendig med Drillos meritter og hva han har gjort for Norge. Det er bare to kamper igjen. Utenfra virker det unødvendig. Men hvis spillertroppen har mistet troa, kan det være fornuftig. Tanken er i så fall å skape optimisme, sier Nordlie.

– Hvor trist er dette for Drillo?

– Det er aldri moro å måtte gå av. Det er liksom helt på oppløpssiden, og jeg hadde håpet at Drillo på sine eldre dager skulle få gå av med litt større verdighet enn det her, sier Nordlie.

Trist sorti for trenerlegenden

Den levende landslagslegenden Egil Olsen var inne i sin andre periode som trener for det norske laget. Han fikk fram ekstreme resultater med Norge på 90-tallet, men har møtt større problemer i sin andre periode.

Etter det forsmedelige 0-2-tapet mot Sveits i forrige landskamp uttalte Drillo at han var så preget at han måtte flykte til fjells.

– Jeg har hatt nok med meg selv de siste dagene. Det var tungt etter Sveits-kampen siden tapet bortimot knuste drømmen om Brasil. Jeg har roet ned på hytta på fjellet og sett fotball på TV-en der alene, sa «Drillo» til NRK.no.

– Det er selvfølgelig litt surt å slutte rett etter den kampen, sa Drillo på dagens pressekonferanse.

Prosessen for å finne ny landslagstrener har blitt ledet av fotballpresidentt Yngve Hallén, visepresident Bjarne Berntsen, generalsekretær Kjetil Siem og toppfotballsjef Nils Johan Semb. Forbundsstyret melder at de ansatte Høgmo på torsdagens styremøte.

Egil Olsen

Reportasje fra arkivet: En åpenhjertig Drillo snakker ut om fadesen mot Sveits.

Fotballnyheter