NRK Meny
Normal

Hevder United har hatt møte med Van Gaal

Manchester United-ledelsen skal ha møtt den nederlandske landslagstreneren Louis Van Gaal for å høre om han er interessert i managerjobben i klubben, hevder De Telegraaf.

Netherlands' coach Louis van Gaal waits for the start of a friendly football match between France and Netherlands at the Stade de France in Saint-Denis near Paris on March 5, 2014 ahead of the 2014 FIFA World Cup football tournament. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Louis Van Gaal har en imponerende merittliste som fotballtrener. I sommer skal han lede Nederland under VM, men ifølge nederlandske aviser kan han kanskje ende i Manchester United etter det.

Ifølge den nederlandske avisen skal Manchester United ha ønsket å høre om Van Gaal kunne tenke seg å bli manager i klubben etter VM i Brasil, hvor han skal lede Nederland.

United-eierne Joel Glazer og broren Avram Glazer skal ha vært klubbens representanter i møtet, ifølge nederlandske De Telegraaf.

Støtter Moyes utad

FBL-EUR-C1-BAYERN-MUNICH-MANCHESTER-UNITED

David Moyes har ikke helt fått det til i sin første sesong som United-manager.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Van Gaal har en merittliste som taler for seg selv. I tillegg til å ha vært landslagstrener for Nederland i to perioder, har han også trent Barcelona, Bayern München, Ajax og Alkmaar Zaanstreek.

United-ledelsen har flere ganger gitt uttrykk for at nåværende manager David Moyes har deres fulle tillit, til tross for at klubben har hatt en langt tyngre sesong enn forventet.

Klubben er regjerende ligamestere, men ligger på en foreløpig syvendeplass før lørdagens runde. De har tapt 10 kamper i serien, noe som ikke er godt nok for verken seiersvante United-fans eller eiere.

Moyes har levd under konstant press i sin første sesong som United-manager. Han har måttet tåle krass kritkk for jobben han har gjort med laget og spesielt spillestilen han har forsøkt å innføre.

Har Fergusons tillit

Moyes har imidlertid også fått støtte fra flere sentrale personer i klubbens historie.

Alex Ferguson gikk ut og tok sin arvtager i forsvar så sent som i mars. Ferguson var selv en av dem som kjempet hardest for

– Han trenger bare litt tid. Jeg var der i 27 år, så med en ny manager tar det en stund å venne seg til endringen. Men det kommer til å gå bra for klubben, sa 72-åringen til The Guardian.

United-legenden Eric Cantona har sagt at han er trygg på at 50 år gamle Moyes har en langsiktig plan med Manchester United.

– Akkurat nå er ikke ting så bra, men allerede neste sesong kan det godt være bra igjen og mange vil kanskje si at de tok feil, sa Cantona til britiske Sky Sports.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.