NRK Meny
Normal

– United-fansen er delt i to fraksjoner

Store deler av Manchester United-fansen har for lengst mistet tålmodigheten med David Moyes. Flere hevder nå at manageren kan få sparken dersom laget ryker ut av mesterligaen onsdag.

Britain Soccer Champions League

David Moyes deltok selv på Uniteds trening tirsdag. Kanskje et tiltrengt avbrekk for manageren som har vært under massivt press siden han tok over Manchester United.

  • Britain Soccer Premier League

    United har helgens sviende 3-0-tapet mot Liverpool hengende over seg før mesterligamøtet med Olympiakos. Her takker managerene Moyes og Brendan Rodgers hverandre for kampen.

    Foto: Jon Super / Ap
    Følg direkte 20.45: Manchester United - Olympiakos

– Fansen er delt i to fraksjoner. Gruppen som er anti-Moyes vokser for hver eneste dårlige kamp, mens det fortsatt er en del som vil gi ham mer tid. Men de blir færre og færre, sier Bård Skaar Viken, leder av Manchester Uniteds norske supporterklubb.

Onsdag spiller United returoppgjør mot Olympiakos i mesterligaen, en kamp som kan vise seg å bli helt avgjørende for manager David Moyes´ fremtid.

– Har planene klare

En rekke medier har nemlig spådd at det kan være kroken på døra for 50-åringen dersom United går på et nytt tap.

– Jeg har hørt ryktene om at han kan være ferdig dersom de taper i kveld, men samtidig blir jeg overrasket dersom United sparker en manager med åtte seriekamper igjen å spille, sier Viken.

Moyes selv sier han ikke er redd for å få sparken, til tross for den katastrofale førstesesongen som manager for den regjerende seriemesteren.

På pressekonferansen før møtet med med Olympiakos ble Moyes pepret med spørsmål om fremtiden som manager.

– Min framtid har ikke endret seg. Jeg har en fantastisk jobb og vet hvilken retning vi skal ta. Sesongen har ikke vært som jeg hadde håpet, men jeg har planene klare som skal settes i spill når tiden er inne, sier Moyes.

– Mindre støtte fra Ferguson

Likevel skriver ESPN tirsdag at flere styremedlemmer nå er åpne for å sparke ham om ikke resultatene snart blir bedre.

Anonyme kilder skal ha fortalt at tidligere manager Alex Ferguson fortsatt har tro på etterfølgeren, men ikke støtter ham like høylytt overfor styret som før.

Moyes sier han ikke har diskutert framtiden med klubbledelsen.

– Det har ikke vært et tema. Jeg har en seksårskontrakt. Denne klubben tenker ikke kortsiktig, men langsiktig, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOCCER-CHAMPIONS/ Manchester United's Van Persie, manager Moyes and Giggs laugh as Darren Fletcher jumps for the ball during a training session at the club's Carrington training complex in Manchester

Stemningen var løs og ledig på Uniteds trening før mesterligamøtet med Olympiakos.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Mot Olympiakos må United snu 0-2 fra kampen i Hellas for tre uker siden.

Laget fikk den verst tenkelige oppladningen da de gikk på et ydmykende 0-3-tap for erkerivalen Liverpool søndag. Den norske supporterlederen sier spillerne ser ut til å være i akutt mangel på selvtillit og spilleglede.

– Folk er overrasket over mangelen på innsats og vinnervilje. Det virker som spillerne er i tvil og ikke tror på seg selv lenger, sier Viken, som legger til at den norske supporterklubben enn så lenge stiller seg bak Moyes.

Moyes avkrefter at laget har mistet selvtilliten.

– Det viktigste nå er å komme oss gjennom kampen mot Olympiakos. Vinner vi den, vil det være et stort løft for oss. Vi har tro på oss selv og må vise det ved å spille godt, sier han.

Siste håp om å vinne noe

United vant ligaen under Fergusons siste sesong i fjor, men er bare nummer sju med ni kamper igjen denne sesongen. De er hele 18 poeng bak serieleder Chelsea.

Det siste håpet om å vinne noe denne sesongen hviler på mesterligaen, men det kan bli knust mot Olympiakos onsdag.

– Det blir 18 måneder uten mesterligaspill dersom United ryker ut. Det betyr at klubben går glipp av mye inntekter, internasjonal matching og oppmerksomhet. Jeg tror ikke eierne kommer til å bli så fornøyde med det, sier Viken.

– Når det gjelder oss fansen, så skal vi nok klare det. Vi er veldig godt vant, men må tåle en sesong med dårlige resultater, legger han til.

Moyes er uansett optimist med tanke på framtiden.

– Dette er verdens største klubb, og vi skal reise oss igjen, sier han.

Intervju med Manchester Uniteds manager David Moyes, og Liverpools manager Brendan Rodgers.

SE VIDEO: - Liverpool spilte veldig bra, sa David Moyes etter helgens kamp.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia