Hopp til innhold

– United-fansen er delt i to fraksjoner

Store deler av Manchester United-fansen har for lengst mistet tålmodigheten med David Moyes. Flere hevder nå at manageren kan få sparken dersom laget ryker ut av mesterligaen onsdag.

Britain Soccer Champions League

David Moyes deltok selv på Uniteds trening tirsdag. Kanskje et tiltrengt avbrekk for manageren som har vært under massivt press siden han tok over Manchester United.

  • Britain Soccer Premier League

    United har helgens sviende 3-0-tapet mot Liverpool hengende over seg før mesterligamøtet med Olympiakos. Her takker managerene Moyes og Brendan Rodgers hverandre for kampen.

    Foto: Jon Super / Ap
    Følg direkte 20.45: Manchester United - Olympiakos

– Fansen er delt i to fraksjoner. Gruppen som er anti-Moyes vokser for hver eneste dårlige kamp, mens det fortsatt er en del som vil gi ham mer tid. Men de blir færre og færre, sier Bård Skaar Viken, leder av Manchester Uniteds norske supporterklubb.

Onsdag spiller United returoppgjør mot Olympiakos i mesterligaen, en kamp som kan vise seg å bli helt avgjørende for manager David Moyes´ fremtid.

– Har planene klare

En rekke medier har nemlig spådd at det kan være kroken på døra for 50-åringen dersom United går på et nytt tap.

– Jeg har hørt ryktene om at han kan være ferdig dersom de taper i kveld, men samtidig blir jeg overrasket dersom United sparker en manager med åtte seriekamper igjen å spille, sier Viken.

Moyes selv sier han ikke er redd for å få sparken, til tross for den katastrofale førstesesongen som manager for den regjerende seriemesteren.

På pressekonferansen før møtet med med Olympiakos ble Moyes pepret med spørsmål om fremtiden som manager.

– Min framtid har ikke endret seg. Jeg har en fantastisk jobb og vet hvilken retning vi skal ta. Sesongen har ikke vært som jeg hadde håpet, men jeg har planene klare som skal settes i spill når tiden er inne, sier Moyes.

– Mindre støtte fra Ferguson

Likevel skriver ESPN tirsdag at flere styremedlemmer nå er åpne for å sparke ham om ikke resultatene snart blir bedre.

Anonyme kilder skal ha fortalt at tidligere manager Alex Ferguson fortsatt har tro på etterfølgeren, men ikke støtter ham like høylytt overfor styret som før.

Moyes sier han ikke har diskutert framtiden med klubbledelsen.

– Det har ikke vært et tema. Jeg har en seksårskontrakt. Denne klubben tenker ikke kortsiktig, men langsiktig, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOCCER-CHAMPIONS/ Manchester United's Van Persie, manager Moyes and Giggs laugh as Darren Fletcher jumps for the ball during a training session at the club's Carrington training complex in Manchester

Stemningen var løs og ledig på Uniteds trening før mesterligamøtet med Olympiakos.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Mot Olympiakos må United snu 0-2 fra kampen i Hellas for tre uker siden.

Laget fikk den verst tenkelige oppladningen da de gikk på et ydmykende 0-3-tap for erkerivalen Liverpool søndag. Den norske supporterlederen sier spillerne ser ut til å være i akutt mangel på selvtillit og spilleglede.

– Folk er overrasket over mangelen på innsats og vinnervilje. Det virker som spillerne er i tvil og ikke tror på seg selv lenger, sier Viken, som legger til at den norske supporterklubben enn så lenge stiller seg bak Moyes.

Moyes avkrefter at laget har mistet selvtilliten.

– Det viktigste nå er å komme oss gjennom kampen mot Olympiakos. Vinner vi den, vil det være et stort løft for oss. Vi har tro på oss selv og må vise det ved å spille godt, sier han.

Siste håp om å vinne noe

United vant ligaen under Fergusons siste sesong i fjor, men er bare nummer sju med ni kamper igjen denne sesongen. De er hele 18 poeng bak serieleder Chelsea.

Det siste håpet om å vinne noe denne sesongen hviler på mesterligaen, men det kan bli knust mot Olympiakos onsdag.

– Det blir 18 måneder uten mesterligaspill dersom United ryker ut. Det betyr at klubben går glipp av mye inntekter, internasjonal matching og oppmerksomhet. Jeg tror ikke eierne kommer til å bli så fornøyde med det, sier Viken.

– Når det gjelder oss fansen, så skal vi nok klare det. Vi er veldig godt vant, men må tåle en sesong med dårlige resultater, legger han til.

Moyes er uansett optimist med tanke på framtiden.

– Dette er verdens største klubb, og vi skal reise oss igjen, sier han.

Intervju med Manchester Uniteds manager David Moyes, og Liverpools manager Brendan Rodgers.

SE VIDEO: - Liverpool spilte veldig bra, sa David Moyes etter helgens kamp.

Fotball

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland