NRK Meny
Normal

– Umulig å forsvare seg mot Messi

Bayern München-trener Pep Guardiola er imponert over sin tidligere spiller.

Neymar og Messi

MÅLFARLIG DUO: Lionel Messi og Neymar.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Du stopper ikke Messi i den formen han er i nå, sier Guardiola foran kveldens semifinalemøte i mesterligaen mellom Bayern München og Barcelona.

– Vi må bare finne andre måter å vinne kampen på, sier Bayern-sjefen, som trente Barcelona og Messi fra 2008 til 2012.

Pep Guardiola

IMPONERT: Pep Guardiola.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Det blir dermed et spesielt gjensyn med Camp Nou for den tidligere Barca-treneren i kveld.

– Det er fantastisk å være her, og det er umulig ikke å tenke på alle gamle minner. Jeg visste at jeg ville komme hit med andre lag, men jeg er ikke her for at folk skal takke meg. Jeg er her for å gå til finale, sier Bayern-sjefen.

Les også: Messi nekter for Guardiola-fordel

– Han har vært ustoppelig

Det kan bli vanskelig nok. Ikke minst på grunn av Barcelonas angrepsrekke Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar. Til sammen har trioen scoret 108 mål denne sesongen. Messi alene har satt inn 51 mål i ulike turneringer.

– De siste månedene har han vært helt ustoppelig. Han er bare for god. Man kan kanskje prøve ulike taktikker, som å være tett på ham og gjøre det vanskelig for ham å motta ballen, men en spiller med et sånt talent er det umulig å forsvare seg mot, skryter Guardiola.

Bayern München har allerede sikret seg ligagullet i årets bundesliga, men røk nylig ut av den tyske cupen i semifinalen mot Borussia Dortmund.

– Vanskelig å finne svakheter

Etter den kampen sa Guardiola at det skal mer til enn et ligagull for å tilfredsstille klubbens eiere. Dermed må spanjolen nesten lede laget til finalen i årets mesterliga på bekostning av Barcelona.

– Det blir ikke lett. Det er vanskelig å finne svakheter i et Barcelona-lag som har så mange gode spillere, men vi skal prøve å bruke verktøyene våre så godt vi kan, sier Guardiola.

Guardiola tror det blir nytteløst å slå Barcelona ved å spille på samme måte som katalanerne gjør - med mye ballbesittelse.

– Ingen slår Barcelona i ballbesittelse. Sånn har det alltid vært, sier han. Vi må bare gjøre det jeg tror er nødvendig, så får vi se hvem som går til finalen i Berlin, tilføyer Bayern-treneren.

Les også: Her senker Tévez Real og historisk Ronaldo

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.