– Tror han driter fullstendig i Tevez

Manager Roberto Mancini er klar til å gi Carlos Tevez en ny sjanse i Manchester City. Det skyldes ikke at italieneren bare er snill, tror supporterleder.

Britain Man City-Tevez

Roberto Manici lover at utskjelte Carlos Tevez vil komme inn i varmen om han ber om tilgivelse etter å nektet å bli byttet inn mot Bayern München.

Foto: JON SUPER / Ap

BRITAIN-LABOUR-JOORABCHIAN

Mancini mener folk rundt Tevez gir ham dårlige råd. På bildet: Kia Joorabchian, argentinerens agent.

Foto: CHRIS YOUNG / AFP

Det har stormet rundt Tevez etter at han angivelig nektet å bli byttet inn i mesterligakampen mot Bayern Munchen i slutten av september. Spilleren er bøtelagt og skal være på vei vekk fra Eastlands.

Før kampen mot Villarreal i mesterligaen åpnet Mancini likevel for at spissen kan ha en himmelblå framtid.

– Unnskyld er et lite ord, men et lett ord. Alt er opp til Carlos. Men jeg mener det er snakk om lette ord, lett, lett, lett, sier Mancini til avisen The Guardian.

Lover at alt vil bli tilgitt

– Dersom han ber om unnskyldning vil alt være som før. Dersom ikke, vil vi se (på mulighetene til å selge ham) i januar. Det jeg har sagt til ham er at alle kan gjøre feil. Det viktigste er å si unnskyld og bli ferdig med det. Og han kan avslutte det. Det er lett. Det er viktige, men enkle ord (som skal til), forklarer italieneren.

Mancini sier han ba Tevez komme hjem til seg for samtaler.

– Dette var for 20 dager siden. Ikke i går. Jeg sa til Carlos for 20 dager siden at han burde si unnskyld. Han svarte nei. Jeg kjenner ikke agenten hans (Kia Joorabchian), men jeg mener folk rundt Carlos gir ham dårlige råd, sier Mancini.

– Du skal være bra dum om du ikke vil opprettholde spillerens verdi

Leder for Manchester Citys supporterklubb i Norge, Tor Sønsteby, tror det er eierne og ikke Mancini som er villig til å tilgi Tevez.

– Her må alle prøve å komme ut av det med gevinst. Vi snakker om en spiller som har høy verdi her. Du skal være bra tett i hodet om du ødelegger en vare som er verdt 350 millioner kroner, sier Sønsteby.

Supporteren ser at saken har to sider, men påpeker at Mancini helst sikkert skulle vært foruten den bråkete stjerna.

– Jeg tror Mancini driter fullstendig i Tevez. Han har sett at argentineren ikke er lojal nok mot ham, og har dermed prøvd å terge han ved å la han varme opp et par kamper uten å få spille. Da har det oppstått en konflikt med noen kommunikasjonsmessige problemer, sier Sønsteby.

Les mer under bildet!

Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan

City-eier Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan er mannen som ønsker at de kranglende partene ikke skal miste ansikt utad, tror supporterleder Tor Sønsteby.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Som Mancini tror han også Tevez kunne hatt bedre rådgivere.

– Det lukter møkk uansett hvor de er. Jeg tror at Tevez ikke bryr seg om det som står i mediene. Han er jo den som har tapt mest på dette. Man kan jo tenke seg hvordan det er å score mange mål, for så å bli satt ut av et lag som leverer bra. Man taper jo ansikt på det, sier Sønsteby.

– Beklaget hver gang jeg gjorde feil

Tevez er bøtelagt med to ukelønner. På spørsmål om angriperen får spille igjen om han sier unnskyld svarer Mancini følgende: Vi får se. Først må han gjøre det. Mancini var selv en spiller som kunne skape oppstyr.

– Hver gang jeg gjorde en feil, beklaget jeg. Det er en veldig enkel ting å gjøre, mener den tidligere Sampdoria-spilleren.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp