Villas-Boas: – Tromsø er et vanskelig lag å spille mot

LONDON (NRK.no): Tottenham-manager Andre Villas-Boas har kartlagt Tromsø nøye før torsdagens europaligakamp, og er overrasket over at de sliter i bunnen av eliteserien.

Switzerland Soccer Europa League

Andre Villas-Boas tar ikke lett å møtet med Tromsø, til tross for at den norske klubben sliter helt i bunnen av eliteserien denne sesongen.

Foto: Georgios Kefalas / Ap

– Jeg har fått god informasjon om Tromsø fra vårt speiderteam. Og så har jeg sett Tromsøs kamp mot Rosenborg. Et overraskende resultat mot ligalederen i Norge, var det første Villas-Boas sa på onsdagens godt besøkte pressekonferanse ved treningsanlegget i Nord-London.

– Tromsø bedre fysisk rustet

Tottenham-manageren viste at han har brukt tid på å analysere den norske motstanderen nøye før møtet med Tromsø på White Hart Lane, som er lagenes første gruppespillskamp i Europaligaen.

– Tromsø er et vanskelig lag å spille mot fordi de er godt organisert og spiller med lidenskap. De har spilt 24 kamper i ligaen hjemme i Norge pluss kamper i Europa, og er bedre fysisk rustet en oss, sier Villas-Boas.

– Er du overrasket over at de sliter i hjemlig liga?

– Jeg er overrasket, ja. Men kjenner ikke laget godt nok til å vite hvorfor de sliter.

FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-SUNDERLAND

Gylfi Sigurdsson er imponert over at en liten klubb som Tromsø har kommet seg helt til gruppespillet i Europaligaen.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Men med slike prestasjoner som mot Rosenborg, vil Tromsø være ute av bunnstriden veldig snart. De har to kamper etter kampen mot oss som kan endre situasjonen, sier Villas-Boas - og avslører atr han også kjenner til Tromsøs kampprogram de neste dagene der Gutan skal møte bunnlagene Sarpsborg og Start.

Frykter skader av tett program

Villas-Boas har et enda tettere program å ta hensyn til enn kollega Agnar Christensen. Tottenham spiller mot Cardiff i ligaen søndag og Aston Villa i ligacupen bare to dager senere - på tirsdag.

– Det er utrolig overraskende at oppsettet kan bli slik. Vi risikerer skader på spillerne våre. Derfor må vi endre på laget fra kamp til kamp. Men vi kommer til å stille med et sterkt lag mot Tromsø. Vi ønsker å nå så langt som mulig i turneringen. Spillerne vet hva som kreves. Og vi ønsker å komme enda lenger i Europa denne sesongen enn vi gjorde i fjor, sier Villas-Boas, som har vunnet Europaligaen som manager i Porto.

– Sterkt av et lite lag

Etter at manageren forlot podiet fikk pressen høre hva Totteham-spilleren Gylfi Sigurdsson tenker om kampen.

– Det blir helt sikkert en tøff kamp mot et Tromsø-lag som har nådd så langt i Europa. Det er sterkt for en liten klubb, sier islendingen, som scoret begge målene da Tottenham slo Norwich 2-0 sist lørdag.

– Jeg er i bra form og håper å spille så mye som mulig, sier 24-åringen.

Fotballnyheter