NRK Meny
Normal

– Takk, Øksfjord!

Siri Merete Nordeide Grønli ble den store helten da Stabæk røvet cupgullet fra Røa. Etterpå takket treneren et guttelag fra Øksfjord for god hjelp før straffeseieren.

Video Grønli avgjorde for Stabæk

Grønli avgjorde for Stabæk

– Dette var verdt det. Jeg kom gående opp til straffemerket og hadde de nervene som skal være der. Før straffen sa keeper Ingrid Hjelmseth til meg: «Elsker deg uansett». Da tenkte jeg at «dette går veien», sa Siri Merete Nordeide Grønli som tok Stabæks avgjørende straffe.

Det var først og fremst Grønli og keeper Ingrid Hjelmseth som snøt Røa-jentene for seieren.

Hjelmseth reddet to Røa-straffer, noe som resulterte i 5-4-seier til Stabæk i straffekonkurransen. Etter 120 minutters spill sto det 2-2.

  • Gratulér Stabæk-jentene med cuptriumfen i kommentarfeltet nederst!

– Takk Øksfjord!

Stabæk-trener Roger Finjord var ekstatisk etter jentenes utrolige oppvisning.

– Jeg er så stolt. Vi kommer tilbake i siste sekund. Det handler om å ha trua, og det handler om å fullføre, sa Finjord etter å ha sett jentene hente inn igjen to Røa-ledelser.

Han takket et guttelag fra Nord-Norge for at Stabæk var så godt rustet foran straffekonkurransen.

– Vi har hatt en straffesparkkonkurranse tidligere i år. Det var mot et guttelag i Øksfjord. Så takk til Øksfjord! Nå fikk vi igjen for den straffekonkurransen, ropte Finjord på Fornebu.

  • SE VIDEO:

Video Reaksjoner etter cupfinalen

Reaksjoner etter cupfinalen

– Skuffelsen er stor nå

– Vi visste at det ble en tøff kamp. Veldig uvant å tape en cupfinale. Vi gjør en hederlig innsats, og bidrar til at dette blir spennende for et nøytralt øye, sa en skuffet Røa-trener Geir Nordby.

Han måtte se Stabæk komme tilbake gang på gang, og til slutt sikre sitt aller første cupgull.

– Vi skal feste i dag vi også, men skuffelsen er stor nå, sa Nordby.

  • SE VIDEO:
Video Pokalen løftes

Pokalen løftes

Utliknet to ganger

Røa

Røa-jentene depper etter det sure cupfinale-tapet.

Da Røa så ut til å ha seieren i lomma, utliknet Stabæk til 1-1 i kvinnenes cupfinale i fotball, over ett minutt på overtid av overtiden.

Dermed stod det 1-1, og kampen gikk til ekstraomganger. Men fire minutter inne i den andre ekstraomgangen var det Stabæk som rotet det til for seg selv.

Elise Thorsnes la inn mot lengste stolpe. Toril Hetland Akerhaugen så ut til å ha kontroll, men trillet ballen i eget nett.

Og så slo Stabæk tilbake igjen. Fem minutter før ekstraomgangene var slutt, ble Kirsty Moore spilt gjennom av Trine Rønning, og satte ballen sikkert forbi keeper.

Røa falt for eget grep i de hektiske sluttminuttene i ordinær tid. Da drøyt to av de tre tilleggsminuttene var spilt, ble Ingrid Søndenå byttet inn for Janne Stange - et reint taktisk bytte. Dommeren la som vanlig til godt med tid for slike bytter.

Moore kunne avgjort

Også i ekstraomgangene klarte Røa å kjempe seg i føringen, men nok en gang ble det utligning.

Begge lagene kom til store sjanser. Ikke minst etter 2-2-målet var det store åpninger i begge forsvarene. På overtid av overtiden var Moore igjen helt gjennom, men da gikk skuddet rett på keeper.

Fotballnyheter