– Svært ukarakteristisk av Røkke

– Kjell Inge Røkke er av typen som får «uvenner for livet», sier biograf og Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum. Han er overrasket over utviklingen i Solskjær-sagaen.

OGS

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum står bak den uautoriserte biografien 'Røkke'. Han mener det er veldig ulikt Molde-investoren å forsone seg med Solskjær etter de siste dagers uklarheter.

Foto: NTB scanpix

– Dette er svært ukarakteristisk av Kjell Inge Røkke. Det er det absolutt, sier mannen som ga ut den uautoriserte biografien «Røkke» i 2010, Gunnar Stavrum.

Nettavisen-redaktøren viser til Dagbladets informasjon om en gullkantet avtale mellom Ole Gunnar Solskjær og Molde, satt i stand av Røkke.

Ifølge Dagbladet skal Solskjær og Røkke ha lagt de siste dagenes hendelser bak seg, og Molde-manageren skal nå fortsette i Molde på følgende premisser:

  • Molde-investorene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten legger rundt 10 millioner kroner på bordet for å forsterke Molde med en ny spiss. Dette skal være senegalesiske Andre Senghor.
  • Neste sesong får Solskjær lov til å snakke med klubber fra Premier League, men hvis han forlater Molde, skal den nye arbeidsgiveren betale økonomisk kompensasjon.
  • Det er kun ved et eventuelt tilbud fra Manchester United at Solskjær kan forlate Molde vederlagsfritt. Dette gjelder også for inneværende sesong.

– Jeg er overrasket over hvordan dette ser ut til å ende. Kjell Inge Røkke er av typen som får «uvenner for livet», sier Stavrum, og legger til.

– Det var nok smart av Solskjær og Røkke å ha med seg konene sine på forsoningsmiddagen.

– Kan bli ufattelig sint

Det var sent tirsdag kveld at det ble bekreftet at Ole Gunnar Solskjær ikke kommer til å bli manager for Aston Villa. Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten hentet Solskjær i et privatfly til Oslo, hvor partene ble enige om et fortsatt samarbeid over en bedre middag.

Aftenpostens Moskva-korrespondent Steinar Dyrnes har tidligere fulgt Kjell Inge Røkke tett gjennom ti år.

Som avisas næringslivsjournalist fikk han se Røkkes forhandlingsmetoder på nært hold.

Dyrnes er derfor ikke overrasket over at Røkke ser ut til å ha klart å beholde Solskjær i Molde.

– Kjell Inge er vant til å få viljen sin. Og om ting butter litt imot, som det har gjort med Solskjær i det siste, kan han ta i bruk sin fremste herskemetode: Raseriet, forklarer Dyrnes.

Før han trekker fram et eksempel på nettopp det:

– Jeg glemmer ikke da han skjelte ut en av toppene i Kværner på følgende måte: «Hadde jeg vært så dum som deg, hadde jeg saksøkt mine egne foreldre.»

Artikkelen fortsetter under bildet!

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær smilte til pressen etter møtet hjemme hos Kjell Inge Røkke i går kveld. Ifølge Dagbladet skal de to ha kommet til enighet om et videre samarbeid.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Viser storhet

Nå er det riktignok ingenting som tilsier at Røkke skal ha skjelt ut Solskjær under gårsdagens møte. Solskjær selv beskrev det hele som en fin kveld og en god opplevelse.

Gunnar Stavrum redaktør i Nettavisen

Gunnar Stavrum har skrevet en uautorisert biografi om Kjell Inge Røkke.

Foto: Åserud, Lise, Lise Åserud / SCANPIX

Selv om Røkke kan ha et voldsomt temperament, kan han også opptre som selveste Bill Clinton på en gallamiddag. Røkke er veldig karismatisk, beskriver Dyrnes.

At Røkke og Solskjær nå skal ha ryddet opp i uenighetene, vitner ifølge Gunnar Stavrum om storhet hos to sterke personligheter.

– Dette sier noe om hvor stor Røkke er, og hvor viktig Solskjær er for ham og Molde. De har hatt et tett forhold over lang tid, så dette var nok en god løsning, sier Stavrum.

  • SE DIREKTE PÅ NRK. no: Ole Gunnar Solskjær, Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten holder pressekonferanse i Molde kl. 17.00 onsdag ettermiddag.

Fotballnyheter