NRK Meny
Normal

– Surrealistisk at Brann jubler for kvalik

Start-trener Mons Ivar Mjelde legger press på gamleklubben Brann. – Det er en katastrofe hvis de rykker ned.

Mjelde

TRYGT PLASSERT: Mons Ivar Mjelde og Start hadde allerede sikret plassen da Vålerenga vant 1-0 på Ullevaal.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Brann

JUBEL: Her feirer Brann-spillerne 3-2-scoringen og kvalik-plass i Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Resultatet mot Haugesund imponerer meg. Jeg trodde det skulle bli en vanskelig kamp. Nå klarte jo ikke Sogndal jobben, heller. Det er litt surrealistisk at Brann jubler for kvalik. Det er et lag med midler og ressurser til å ligge mye høyere på tabellen. Men vi får håpe at de redder kontrakten, sier Mjelde til NRK.no.

Start-treneren tapte selv en betydningsløs kamp mot Vålerenga, og etter oppgjøret tok Mjelde seg tid til å kommentere dramaet i bunnstriden.

– Vil være katastrofe

Brann sikret nemlig kvalik på egen hånd ved å slå Haugesund 3-2, og nå venter to tøffe kvalik-kamper for bergenserne.

Her står det fryktelig mye på spill, mener Mjelde.

– Det er alltid kjekt å komme til Brann stadion. Bergenspublikummet og hordalandspublikummet fortjener et lag i eliteserien. Det vil være en katastrofe hvis de rykker ned, sier Mjelde.

– Såpass?

– Det vil bli et års landesorg. Det er viktig å beholde Brann i den øverste divisjonen, sier Mjelde, som selv ledet Brann til seriegull i 2007.

Overrasket

46-åringen hadde også to opphold i Bergen som spiller (1989-1990 og 1996-2001) før han hoppet opp fra assistent- til hovedtrener i 2003.

Han hadde naturlig nok langt større forventinger før sesongen.

– Det er veldig overraskende at de må gjennom kvalik, men det er såpass tøft i eliteserien at du havner der hvis du ikke er god nok, sier Mjelde.

PS! Kristoffer Barmen ble fraktet til sykehus etter å ha falt stygt under Haugesund-kampen. Søndag kveld rapporteres det at 21-åringen har sluppet unna fallet uten alvorlige skader.

Mye sto på spill for bergenserne i Tippeligaens siste runde. Det var et mildt sagt lettet publikum etter at rødtrøyene slo Start 3-2. Se den elleville feiringen her. Reporter: Rune Eriksen. Foto/redigering: Kjartan Lægreid.
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.