– Stor fordel Norge både fysisk og mentalt

TEL AVIV/OSLO (NRK.no): Mens Spania spilte EM-kamp med flere av sine stjerner onsdag kveld, kunne de norske spillerne hvile og restituere. Det gir Tor Ole Skulleruds menn en fordel før semifinalen lørdag.

Spania - Norge, U21

Iker Muniain og Spania spilte mot Nederland onsdag, et døgn tidligere jublet Stefan Strandberg, Yann-Erik de Lanlay og Calon Berisha for mål mot Italia.

Foto: NTB Scanpix

Stefan Strandberg

I varmen i Israel har landslagslegen fokus på at spillerne skal opprettholde væskebalansen. Det har kaptein Stefan Strandberg og de andre spillerne vært flinke til, konkluderer legen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget, her fra EM-kampen mot England, mener den ekstra fridagen er positiv for Norge.

Foto: MENAHEM KAHANA / Afp
Skullerud

Tor Ole Skullerud har uttalt at han står foran sin største teste i hittil i sin trenerkarriere før møtet med Spania. Kampen spilles lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
– Det er en veldig stor fordel for Norge, både fysisk og mentalt, med 24 timer ekstra hvile. Spillerne får tid til å hente seg inn igjen, sier landslagslege Geir Stray Andreassen til NRK.no.

Han er medisinsk ansvarlig for de norske gutta i U21-troppen som har spilt seg til en semifinale i EM.

Norge møtte Italia til sin siste gruppespillkamp mandag kveld. 24 timer senere kjempet Spania mot Nederland om gruppeseier. Det betyr at de norske guttene har et ekstra døgn på å lade batteriene før semifinalemøtet lørdag.

Taktisk tidspunkt for pressemøte

Mens Spania ladet opp til kamp mot Nederland, utnyttet Norge fridagen i finalebyen Jerusalem. Det gjør godt for den mentale biten av oppladningen til ny kamp.

– De får rekreasjon, muligheten til å komme seg litt vekk og tenke på helt andre ting. Vi får de ut av den vante tralten de går i her på hotellet, sier Andreassen.

Møtet med pressen ble arrangert tidlig på dagen for å gi full utnyttelse av fritimene.

– Vi bruker tid på å finne ut når det passer best for spillerne å møte pressen. Onsdag tok vi det tidlig, slik at spillerne kan koble helt av resten av dagen. Det handler om å være bevisst på hver minste detalj, sier Andreassen.

Tar urinprøver

Varmen gjør den fysiske rekreasjonen mer utfordrende enn de norske spillerne ellers er vant til. Med temperaturer opp mot 35 grader er det viktig å opprettholde væskebalansen.

– Vi veier spillerne daglig, før og etter trening, og vi tar urinprøver for å se om de drikker nok. De har vært veldig flinke, konkluderer legen.

Han forteller også at U21-teamet har en egen teknikk til å forsyne spillerne med næring under kamp. Fryseposer med energidrikk blir kastet ut til spillerne med en gang sjansen byr seg.

– Det er mye mer praktisk enn å ordne med alle flaskene. Fryseposene krever ikke langvarig stopp av spillet, sier Andreassen.

– Positivt

Jo Inge Berget har spilt to kamper for Norge i mesterskapet.

– Vi vet hvordan det er med to dager i mellom. Vi har gjort det bra, så jeg tror ikke det blir noe problem for Spania, sier Berget til NRK.no.

Men 22-åringen er klar på at Norge kan dra fordel av den ekstra fridagen.

– Det er selvfølgelig positivt. Vi får en dag ekstra som vi bruker godt. Så er vi klare for kamp lørdag, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo