– Stor fordel Norge både fysisk og mentalt

TEL AVIV/OSLO (NRK.no): Mens Spania spilte EM-kamp med flere av sine stjerner onsdag kveld, kunne de norske spillerne hvile og restituere. Det gir Tor Ole Skulleruds menn en fordel før semifinalen lørdag.

Spania - Norge, U21

Iker Muniain og Spania spilte mot Nederland onsdag, et døgn tidligere jublet Stefan Strandberg, Yann-Erik de Lanlay og Calon Berisha for mål mot Italia.

Foto: NTB Scanpix

Stefan Strandberg

I varmen i Israel har landslagslegen fokus på at spillerne skal opprettholde væskebalansen. Det har kaptein Stefan Strandberg og de andre spillerne vært flinke til, konkluderer legen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget, her fra EM-kampen mot England, mener den ekstra fridagen er positiv for Norge.

Foto: MENAHEM KAHANA / Afp
Skullerud

Tor Ole Skullerud har uttalt at han står foran sin største teste i hittil i sin trenerkarriere før møtet med Spania. Kampen spilles lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
– Det er en veldig stor fordel for Norge, både fysisk og mentalt, med 24 timer ekstra hvile. Spillerne får tid til å hente seg inn igjen, sier landslagslege Geir Stray Andreassen til NRK.no.

Han er medisinsk ansvarlig for de norske gutta i U21-troppen som har spilt seg til en semifinale i EM.

Norge møtte Italia til sin siste gruppespillkamp mandag kveld. 24 timer senere kjempet Spania mot Nederland om gruppeseier. Det betyr at de norske guttene har et ekstra døgn på å lade batteriene før semifinalemøtet lørdag.

Taktisk tidspunkt for pressemøte

Mens Spania ladet opp til kamp mot Nederland, utnyttet Norge fridagen i finalebyen Jerusalem. Det gjør godt for den mentale biten av oppladningen til ny kamp.

– De får rekreasjon, muligheten til å komme seg litt vekk og tenke på helt andre ting. Vi får de ut av den vante tralten de går i her på hotellet, sier Andreassen.

Møtet med pressen ble arrangert tidlig på dagen for å gi full utnyttelse av fritimene.

– Vi bruker tid på å finne ut når det passer best for spillerne å møte pressen. Onsdag tok vi det tidlig, slik at spillerne kan koble helt av resten av dagen. Det handler om å være bevisst på hver minste detalj, sier Andreassen.

Tar urinprøver

Varmen gjør den fysiske rekreasjonen mer utfordrende enn de norske spillerne ellers er vant til. Med temperaturer opp mot 35 grader er det viktig å opprettholde væskebalansen.

– Vi veier spillerne daglig, før og etter trening, og vi tar urinprøver for å se om de drikker nok. De har vært veldig flinke, konkluderer legen.

Han forteller også at U21-teamet har en egen teknikk til å forsyne spillerne med næring under kamp. Fryseposer med energidrikk blir kastet ut til spillerne med en gang sjansen byr seg.

– Det er mye mer praktisk enn å ordne med alle flaskene. Fryseposene krever ikke langvarig stopp av spillet, sier Andreassen.

– Positivt

Jo Inge Berget har spilt to kamper for Norge i mesterskapet.

– Vi vet hvordan det er med to dager i mellom. Vi har gjort det bra, så jeg tror ikke det blir noe problem for Spania, sier Berget til NRK.no.

Men 22-åringen er klar på at Norge kan dra fordel av den ekstra fridagen.

– Det er selvfølgelig positivt. Vi får en dag ekstra som vi bruker godt. Så er vi klare for kamp lørdag, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Moussa Diallo og Grejohn Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Glimt med full kontroll

  Bodø/Glimt er videre i den europeiske serieligaen. De vant 3-0 over Valur på Aspmyra, og 6-0 sammenlagt.

  Først stusset Ulrik Saltnes inn 1-0 etter en corner. I andre omgang sørget Brede Moe for 2-0 etter at han kranglet ballen inn i mål - også denne gangen på en corner.

  På tampen av kampen satte Elias Kristoffersen Hagen spikeren i kista, og fastsatte 3-0 for Glimt.

  Dette betyr at gultrøyene møter FC Prishtina i den tredje runden.

  Europa Conference League kvalik 2021: Bodø/Glimt - Valur
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Carvajal forlenger med Madrid

  Den spanske backen Dani Carvajal forlenger sin kontrakt med Real Madrid fram til 2025, opplyser storklubben torsdag.

  29-åringen kom opp gjennom Madrids akademi før han fikk et opphold i Bayer Leverkusen i Tyskland. Siden er det blitt fire Champions League-titler og to La Liga-gull på Carvajal i Real Madrid.

  Torsdag forlenget han kontrakten sin til å gjelde fram til 2025. Dermed blir iallfall en brikke i Real Madrid-forsvaret værende. (NTB)

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB