– Vi står ikke tilbake for noen i dag

Askeladden Hødd er klar for sin første cupfinale etter en fortjent seier hjemme mot Brann.

Hødd - Brann

Hødd er klare for sin første cupfinale.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Helt fantastisk! Vi står ikke tilbake for noen i dag. Det er utrolig stort. Nå har vi en cupfinale å se frem til, sier Pål Andre Helland etter kampen. Han var en av banens beste spillere og gikk av til trampeklapp i det 86. minutt.

Aursnes og Helland etter kampen

Aursnes og Helland etter kampen

Rørt Hødd-trener

Hødd kjemper for å overleve i 1. divisjon, men ga Brann en real leksjon i offensiv fotball på Høddvoll. 3-1 ble sluttresultatet, og dermed møter overraskelseslaget fra Ulsteinvik Tromsø i cupfinalen i november.

– Fantastisk. Det er helt vanvittig vi får være med på. Ubeskrivelig deilig, sa en rørt Hødd-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.

– Vi har alltid hatt troen på at vi skulle klare det. Men jeg klarer ikke å sette ord på det. Dette er en guttegjeng som spilte juniorfinale for fem år siden. Nå skal vi til Ullevaal, sa han.

Nå har Hødd-keeper Ørjan Nyland troen på at sunnmøringene kan løfte kongepokalen på Ullevaal.

– Nå skal vi bare kjøre på. Vi har slått to eliteserielag, så vi kan slå ett til.

Ørjan Håskold Nyland og Lars Arne Nilsen etter kampen mellm Hødd og Brann i semifinalen i cupen

Nilsen og Nyland etter kampen

Sjansefattig åpning

Hødd åpnet kampen aggressivt og prøvde å vinne ballen høyt på banen uten at det ga resultat noen veier.

Det første kvarteret på Høddvoll inneholdt ikke mer enn et par halvfarlige innlegg fra hjemmelaget, en like lite farlig heading fra Branns Kim Ojo, før Hødd-keeper Ørjan Håskjold Nyland gjorde det litt spennende ved å være litt slepphendt i eget felt. Heldigvis for han, fikk medspillerne klarert ballen.

Dårlig markering

Hødd var verken heldige eller gode i det 16. minutt. Brann fikk frispark inne på motstanderens banehalvdel. Idet ballen slås inn står Brann-midtstopper Zsolt Korcsmar helt umarkert inne i Hødds sekstenmeter og header Brann i ledelsen. Dårlig forsvarsspill av hjemmelaget.

Zsolt Korcsmar headet Brann i ledelsen etter 15 minutter ut i semifinalen mot Hødd

Korcsmar headet Brann i ledelsen

Et forsvarsspill som ikke tar seg opp etter målet. Minuttet etter blir Erik Huseklepp spilt fri inne i Hødds sekstenmeter, men han må avslutte fra litt skrått hold og skuddet går utenfor.

Den gode Brann-perioden etter ledermålet ble ellers preget av mye ballbesittelse og halvfarlige overganger og langskudd, men uten de store sjansene.

16-åring med utligning

Det tok ti minutter før Hødd kom ordentlig inn i kampen igjen, og truet gjennom en del langskudd som aldri satte Brann-keeper Leciejewski på den store prøven.

Kanskje var det et forvarsel på det som skulle komme. I det 39. minutt blir 16 år gamle Fredrik Aursnes spilt gjennom etter fine kombinasjoner med Kjell Rune Sellin. Han avslutter fra skrått hold inne i Branns straffefelt og plasserer ballen iskaldt i det lengste hjørnet bak Leciejewski.

Fredrik Aursnes utlignet for Hødd etter 39 minutter spill i semifinalen mot Brann i cupen i Ullsteinvik

Aursnes utlignet for Hødd

16-åringen var glimrende gjennom hele kampen på Hødds midtbane, og er et stort talent for fremtiden.

– Dette er litt større enn å rykke opp med Hareid fra 4. divisjon, for å si det sånn. Nå har vi kamp på søndag igjen, spørs om vi må spare feiringen til slutten av november, sier Aursnes etter kampen.

– Mye nerver

I pausen var Brann-trener Rune Skarsfjord ikke fornøyd med å slippe inn mål rett før pause.

– Det har bølget frem og tilbake og vært mye nerver og kjemping. Vi skal prøve å være bedre i andre omgang, sa han.

Lars Arne Nilsen var mer fornøyd enn sin kollega.

– Det er klart det er viktig å få utligning før pause. Det var en jevn førsteomgang, der vi kanskje har hatt litt flere sjanser. Vi må bare fortsette slik i andre omgang, så får vi se, sa Hødd-treneren.

Rett i strupen på Brann

Og fortsatte gjorde de. Rett fra avspark kom Pål Andre Helland til et langskudd - slik han hadde gjort så mange ganger i første omgang - men Leciejewski reddet uten større problemer.

Så en strålende Hødd-kontring: Keeper Nyland setter flott i gang med et presist kast til Sandal på venstre kant. Han finner Helland inne i feltet, som avslutter alene med Leciejewski, men den polske keeperen er lynraskt ute og redder.

Og det var ingen tvil om hvem som skapte mest rett etter pause. Etter kjempesjansen til Helland følger et farlig langskudd fra Aursnes som går via en Brann-spiller og like utenfor. Deretter er Sellin igjen centimeter unna å styre et innlegg inn i Brann-målet. Før Helland nok en gang får en kjempesjanse, men headingen hans går rett utenfor mål.

Fem gode Hødd-sjanser før kvarteret av omgangen var spilt.

Endelig for Helland

Og da måtte målet komme - og selvfølgelig var det Helland som fikk æren av å gi Ulsteinvik-laget ledelsen.

Etter et godt innlegg fra venstresiden mottar han ballen inne i feltet og plasserer ballen med venstrefoten til høyre for Leciejewski. Fortjent ledelse etter 66 minutter.

På Andre Helland førte Hødd i ledelsen etter 65 minutter spill mot Brann i semifinalen i Ullsteinvik

Helland førte Hødd i ledelsen

Og det slutter ikke der. Brann prøver, men klarer ikke å svare etter Hødds ledermål. I stedet er det Hødd som kontrer og sikrer seieren i det 80. minutt.

Kjell Rune Sellin spilles i bakrom. Alene mot Branns keeper setter han ballen inne ved motsatt stolpe og Høddvoll eksploderer.

Kjell Rune Sellin økte for Hødd i semifinalen mot Brann i Ullsteinvik til 3-1

Sellin økte for Hødd

Resten av kampen forløper uten de store sjansene. Dermed kunne publikum stående applaudere Hødd-heltene som har sørget for et av de største idrettsøyeblikkene i Ulstein kommune.

– Mange Hødd-spillere hadde konkurrert om å starte for Brann

– Det er bare å gratulere Hødd. De har kanskje den nødvendige underdog-energien. Mange av oss underpresterer i dag, sa Brann-trener Rune Skarsfjord da fløyta hadde gått.

Hvorfor?

– Det har jeg ingen anelse om. Det er mange som ikke klarer å komme opp på sitt beste.

– Jeg er veldig lei meg og skuffet. Det er synd vi ikke klarer å levere en bedre kamp. Mange av spillerne Hødd-spillerne i dag hadde konkurrert om å starte for oss, sa Skarsfjord.

Rune Skarsfjord var ikke veldig fornøyd med eget lags innsats i semifinalen mot Hødd, hvor Brann tapte 3-1

Skarsfjord: - Hødd spilte opp mot sitt beste

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters