Hopp til innhold

– Stabæk ville prise Gunnarsson til én million

Rosenborg legger ut om sin rolle i Veigar Páll Gunnarsson-saken.

RBK

– Stabæk forslo en pakkeavtale med Johan Andersson og VPG. Denne var vi interesserte i, skriver Rosenborg i en pressemelding.

Erik Hoftun

RBK mener det skapes inntrykk av at Erik Hoftun har kjørt den forannevnte overgangen som et sololøp. Dette avises av klubben.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Tirsdag gjorde TV2 det kjent at Rosenborg, akkurat som Vålerenga, var inne i kontroversielle forhandlinger med Stabæk om Veigar Páll Gunnarsson.

Nå bretter Rosenborg ut sin versjon av saken, som omhandlet en mulig kjøpsavtale rundt Stabæks Gunnarsson og Johan Andersson.

– Vi har fremlagt all dokumentasjon til Påtalenemnda, og på bakgrunn av medieoppslag den siste tida har vi kommet frem til at vi må legge ut en uttalelse, sier styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen.

På sine nettsider bekrefter Rosenborg at de ønsket å kjøpe Veigar Páll Gunnarsson og bød 2,5 millioner kroner for ham, pluss diverse bonuser.

Stabæk skal ha avslått og i stedet foreslått en pakkeavtale med Johan Andersson og Gunnarsson. Denne var Rosenborg interesserte i.

Klubbene diskuterte seg fram til en samlet sum på 5,25 millioner kroner. Stabæk ønsket ifølge Rosenborg å få prisen på Gunnarsson satt til 1 million og Johan Anderssons pris til 4,25 millioner kroner.

– Vi bruker ikke denne typen avtaler

Slik forklarer styreleder Svendsen saken.

– Kan du avkrefte at Rosenborg har operert i en gråsone?

– Vi har forklart oss og lagt fram all relevant dokumentasjon, og konstaterer at Påtalenemnda ikke har grunn til å forfølge Rosenborg i saken, sier Svendsen.

– Hvordan tror du dette påvirker omdømmet til Rosenborg?

– Ingen saker av negativ karakter påvirker omdømmet positivt. Det er bare sånn det er.

– I pressemeldinga sier dere at dere var interessert i en avtale som Stabæk foreslo. Hvor vanlig er slike avtaler i norsk fotball?

– Vi kjenner ikke til hvor vanlig dette er. Vi bruker ikke den typen avtaler. Da har vi heller ikke gått inn på dette hverken før eller siden, sier Svendsen.

– Får ikke konsekvenser for Hoftun

– Hvem satte en stopper for denne avtalen?

– Som det står i uttalelsen ble ikke dette realitetsbehandlet i styret, sier Svendsen.

– Det har kommet frem at sportslig leder, Erik Hoftun, var villig til å gå med på en slik avtale. Var det dere i styret som satte ned foten?

– Beskrivelsen som du gir her kjenner jeg ikke til, sier Svendsen.

– Vil denne saken få konsekvenser for Hoftun?

– Nei.

Her er Rosenborgs redegjørelse:

Vi finner det nødvendig å presisere følgende på bakgrunn av siste dagers mediedekning:

Rosenborg ønsket å kjøpe Veigar Pall Gunnarson. Vi bød 2,5 millioner for ham (pluss bonus etter x-antall kamper, CL etc.). Stabæk ville ikke selge i forhold til vårt tilbud. Andre modeller ble diskutert uten at vi ble enige. Stabæk forslo så en pakkeavtale med Johan Andersson og VPG. Denne var vi interesserte i.

Vi diskuterte oss fram til en samlet sum på 5,25 millioner kroner. Stabæk ville ha prisen på Veigar Páll Gunnarsson satt til 1 million og Johan Anderson til 4,25 millioner kroner. Vi ga et bud på dette med vanlige forbehold.

Det er dette som TV2 har fått tilgang til – altså en liten flik av en lengre forhandling.

Vi registrerer at det skapes inntrykk av at vår sportslige leder kjørte den forannevnte overgangen som et sololøp. Det er ikke korrekt. Alle overganger i Rosenborg skal godkjennes av klubbens styre. Aktive forhandlinger orienteres det om fortløpende, så også her.

Den siste pakkeløsningen fikk aldri en realitetsbehandling i styret. Stabæk solgte VPG til VIF.

Vi gjentar at vi har sendt all relevant informasjon til Påtalenemda. Så lenge saken er under behandling av doms- og sanksjonsutvalget vil vi ikke gi ytterligere kommentarer.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Leeds berget plassen – Burnley snublet

  Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon.

  Med lik poengsum som Burnley, men for dårlig målforskjell, var utgangspunktet for Leeds enkelt før kampen: Ta flere poeng enn Burnley. Og oppskriften ble fulgt.

  Etter snaut 20 minutter spilt scoret Newcastle mot Burnley, og fulgte opp med scoring nummer to etter hvilen.

  Lenge så det ut til at Leeds måtte dele poengene med Brentford, men så viste Jack Harrison seg fram i det fjerde tilleggsminuttet. Han fyrte fra distanse, og traff nettet. Kampen endte 2-1.

  Burnley rykker ned sammen med Norwich og Watford.

  Premier League - Brentford v Leeds United
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Ødegaard scoret – men det var ikke nok

  Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0.

  Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde.

  Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte. Det hjalp lite at Arsenal kjørte over Everton og Ødegaard scoret et flott mål.

  Spurs er tilbake i Champions League for første gang siden 2019. Da var klubben i det gjeve selskap fire år på rad. Siden er det blitt 6.- og 7.-plass. Nå har Antonio Conte fått skuta tilbake på rett kjøl.

  For Ødegaard og Arsenal blir det europaligaen, der klubben går inn i gruppespillet. Det gjør også Manchester United. West Ham må ta til takke med conferenceligaen og gå inn i kvalifiseringen i sommer.

  SFL6gg6rooQ
  Foto: Alastair J. Grant / AP
 • Målfattig mellom LSK og Lyn

  Det ble lite mål da LSK kvinner møtte Lyn på hjemmebane. Andrea Willmann skapte kampens største sjanse like etter hvilen. Hun ble spilt gjennom etter en utsøkt pasning, men avslutningen havnet like utenfor mål. Willmann hadde også et skudd på mål, men det ble reddet av Lyns sisteskanse, Kirvil Odden. Dermed har keeperen holdt buret rent i tre kamper på rad.

  Det var jevnt mellom lagene, og endte til slutt 0-0.

  Toppserien fotball 2021: Vålerenga-Lyn (4-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Rosenborg vant mot Avaldsnes

  Rosenborgs kvinnelag slo Avaldsnes 1-3 på bortebane. Skinnes Hansen og Bragstad sørget for målene. Trønderne ligger som nummer tre på tabellen med 22 poeng.

 • Kroatisk politi åpnet ild under fotballbråk

  Et titalls politimenn og to fotballsupportere ble skadd da det oppsto voldeligheter på en motorvei utenfor Zagreb lørdag kveld, opplyser kroatiske myndigheter.

  Episoden oppsto da flere hundre Hajduk Split-fans var på vei hjem etter å ha sett klubben sin tape 1-3 for Dinamo Zagreb i siste serierunde. Bussene som fraktet supporterne skal ha stanset på motorveien, og i minuttene som fulgte oppsto det en konfrontasjon med politiet.

  Kroatisk politi opplyser i en uttalelse at Hajduk Split-supporterne blokkerte motorveien og nektet å fjerne seg. Tjenestemennene skal derfor ha sett seg nødt til å bruke skarp ammunisjon for å få kontroll på situasjonen.

  To supportere skal ha blitt truffet av kulene, men ingen av dem skal ha blitt påført livstruende skader. Heller ingen politimenn ble livstruende skadd. Uttalelsen fra politiet gir ingen ytterligere detaljer.

  Ifølge lokale medier skal motorveien fra Zagreb til kystbyen Split ha vært stengt gjennom store deler av lørdagskvelden og søndag morgen. Bilder i sosiale medier viser mange fotballsupportere som ligger på bakken langs veien etter tilsynelatende å ha blitt tatt kontroll på av politiet.

  Dinamo Zagreb var allerede seriemestere før lørdagens møtet med Hajduk. (NTB)