NRK Meny
Normal

Cardiff-helt mener Solskjær-ansettelsen var skivebom

Tidligere Cardiff-kaptein Jason Perry (44) mener Cardiff-ledelsen gjorde en kjempebrøler da klubben ansatte Ole Gunnar Solskjær (41).

Solskjær

I HARDT VÆR: Det er ventet at Cardiff bekrefter at Ole Gunnar Solskjær er ferdig som manager torsdag.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Fotballekspert Lars Tjærnås

EKSPERT: Lars Tjærnås har selv opplevd å få sparken på balløya.

Foto: C More

– Det var feil ansettelse for Cardiff og feil klubb for Solskjær, sier Perry til BBC Wales.

Solskjær har halvannen fot utenfor Cardiff-døren etter massivt press de siste dagene. Onsdag meldte flere britiske medier at nordmannen er ferdig i klubben, og det er ventet en offisiell uttalelse fra ledelsen innen kort tid.

Samtidig raser debatten om hvorfor Solskjær ikke lyktes som manager på balløya. 41-åringen står i øyeblikket med fem seire på 25 seriekamper i Premier League og mesterskapsserien, og nordmannen er selv klar på at resultatene har vært altfor svake.

– Funker ikke

Cardiff burde imidlertid ha skjønt at Solskjær og klubben var en dårlig miks, mener tidligere kaptein Jason Perry.

Perry, som spilte i Cardiff fra 1987-1997, mener Solskjærs offensive filosofi krasjet med forgjengeren Malky Mackays defensive organisering.

44-åringen setter et stort spørsmålstegn bak de hyppige endringene i lagoppstillingen generelt og forsvarsfireren spesielt.

– Vet vi hvordan Cardiff spiller? Nei, sier Perry.

– Hvis du er manager eller trener, har du en strategi i bunn som du jobber med. Men han prøver fortsatt å finne sin førsteellever. Det funker ikke. Tabellen og resultatene beviser det, og dessverre trodde Cardiff at han var riktig mann for jobben, og jeg ønsker å vite hvorfor, sier Perry.

– Feilet med overgangene

Solskjær har også fått kritikk for å ha mislyktes på overgangsmarkedet i januar og i sommer. Nordmannen hentet totalt 14 spillere.

Lars Tjærnås, fotballekspert og tidligere trener, trekker frem nettopp spillerkjøpene som én av årsakene.

– De (Solskjær-teamet) havnet rett oppi det første vinduet i januar, og det ble brukt for dårlig. De greide heller ikke å reparere behovet i stallen i sommer, da en del nøkkelspillere forsvant. Ett tegn på det er at mange av de offensive forsterkningene satt på benken så seint som i tapet mot Middlesbrough i helgen, sier Tjærnås til NRK.no, og tenker på blant andre Javi Guerra og Adam le Fondre.

Tjærnås fikk selv sparken fra Wimbledon i 2000 da han var assistent under Egil «Drillo» Olsen. Trenerduoen opplevde et voldsomt press i sesongen som endte med det første nedrykket fra den øverste divisjonen på 14 år.

Senere har også Henning Berg (Blackburn) og Ståle Solbakken (Wolverhampton) fått sparken etter korte opphold på balløya.

– Hvis det skal være én faktor som jeg tror har rammet oss som har forsøkt, handler det nok litt om tilpasning og respekt for den kulturen som ligger der. Jeg tror litt for mange har forsøkt å endre litt for mye litt for raskt, sier Tjærnås.

Kulturpoenget ble også trukket frem av Egil «Drillo» Olsen da Solskjær ble ansatt i januar. Den tidligere landslagssjefen skrev NRK-ytringen «Først gjelder det å overleve» hvor han trakk frem flere av sine egne feil fra Wimbledon.

Drøye åtte måneder senere ser det altså ut til at også Solskjær får sparken.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.