NRK Meny
Normal

– Solskjær tilbudt tidenes kontrakt

Hvis Ole Gunnar Solskjær forlater managerstolen i Molde, avslår han samtidig en kontrakt som vil gjøre ham til Norges best betalte fotballtrener noensinne, ifølge Romsdals Budstikke.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjærs fremtid i Molde er usikker. Manageren skal være ønsket av flere utenlandske klubber.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Etter det avisen erfarer skal nemlig Molde ha strukket seg svært langt for å beholde den ettertraktede manageren i sesongene som kommer.

Ole Gunnar Solskjær har ledet Molde til to seriegull og én cuptittel på tre sesonger, og er sterkt linket til jobber i utlandet.

Derfor skal Molde i samarbeid med eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten ha tilbudt den tidligere Manchester United-spilleren en særdeles lukrativ kontrakt.

En kontrakt med høyere lønn enn noen annen trener har hevet tidligere i Norge, ifølge Romsdals Budstikkes kilder.

– Vi har snakket godt og jevnlig med Ole Gunnar i tre år nå. Begge parter vet svært godt hva som ligger i avtalen dersom partene fortsetter. Det er naturlig at han får et godt tilbud etter de sportslige resultatene han har oppnådd. Men jeg kommenterer ikke betingelsene i et ansettelsesforhold, sier direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde til Romsdals Budstikke.

Tjente over fem millioner

Da Solskjær ankom Molde i november for tre år siden ble det imidlertid ikke lagt skjul på betingelsene i kontrakten.

Solskjærs totale årsinntekt ble presentert som 4,4 millioner kroner. Grunnlønna for jobben som manager var satt til 2,4 millioner kroner årlig.

I tillegg skulle den tidligere reservelagstreneren til Manchester United få to millioner korner i året av Aker ASA, i bytte mot at selskapet kunne bruke Solskjærs navn og bilde i markedsføring. Han forpliktet seg også til å holde årlige foredrag for ansatte i Aker.

Dessuten avslørte Solskjær selv at han ville få én million i bonus dersom han ledet Molde til seriegull. Noe suksesstreneren klarte i sine to første sesonger.

Med andre ord: Solskjær skal ha tjent 5,4 millioner kroner både i 2011 og 2012.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær forteller neppe Ronny Deila hvor stor kontrakt han er tilbudt av Molde, men om Solskjær velger å bli i klubben, er det liten tvil om at han kan si seg fornøyd med lønnen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Kan tjene mer i utlandet

Denne summen skal altså ha blitt overgått i det nye kontraktforslaget som foreligger Solskjær. Tidligere har Molde krevd et svar innen mandag på om manageren fortsetter karrieren på Aker stadion.

Den nåværende kontrakten varer frem til sommeren 2014, men Molde ønsker å avklare situasjonen så raskt som mulig.

Om Solskjær velger å gå etter pengene, kan han tjene langt større summer om han velger å ta over sjefsstolen i en utenlandsk klubb. Etter det NRK erfarer er det imidlertid de sportslige utfordringene i en større liga som trigger Solskjær. For eksempel Premier League.

Akkurat nå står Tottenham og West Bromwich Albion uten manager og Cardiffs Malky Mackay er i en svært utsatt posisjon for øyeblikket.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia