NRK Meny
Normal

Grodås: – Slike diskusjoner ødelegger keeperne våre

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no): Keepertrener Frode Grodås er klar på at Rune Almenning Jarstein ikke hadde sin beste kamp mot Sverige, men keepertreneren vil ikke blåse opp til noen ny keeperdebatt.

Jarstein og Grodås

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein i samtale med keepertrener Frode Grodås under trening. Grodås er klar på at Jarstein har hatt bedre kamper enn mot Sverige onsdag, men vil ikke lage noen ny keeperdebatt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da det norske fotballandslaget torsdag møtte pressen etter onsdagens landskamp mot Sverige, fikk keepertrener Frode Grodås flere spørsmål om keepersituasjonen på det norske landslaget.

Det var han ikke nevneverdig fornøyd med.

– Vi har en fantastisk tradisjon i Norge med å skape keeperdiskusjoner og keeperproblematikk. Det kan ikke bli sånn at du tar ut og diskuterer keeper på eventuelt én situasjon. Da ødelegger vi keeperne våre. Det er min oppgave å stå litt opp imot det, sier Frode Grodås til NRK.no.

– Bør få stå mot Kypros

Keepertreneren var likevel klar på at Rune Almenning Jarstein ikke var på sitt beste i kampen mot Sverige. Spesielt Sveriges tredje og fjerde mål har blitt diskutert som mål Jarstein kunne forhindret.

– Rune har spilt bedre kamper enn i går, det har han uttalte selv og det vet han, sier Grodås.

Jarstein mener fortsatt han bør få stå mot Kypros i VM-kvalifiseringskampen i september.

– Det har alltid vært kamp på landslaget, men jeg føler at jeg har vært så bra i de siste seriekampene og i tidligere landskamper at jeg bør få stå mot Kypros, sier han til NRK.no.

Kjenner presset

André Hansen

André Hansen har satt seg som mål å bli Norges førstekeeper på landslaget, men enn så lenge er det Rune Alemnning Jarstein som har plassen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Jarstein forteller også at han føler kampen fra de unge keeperne som er på vei opp, noe som også bekreftes av Grodås.

– Vi har fått frem en generasjon keepere som har en god kamphverdag, de presterer godt, er unge, sultne og lovende, sier Grodås og fortsetter:

– Det har Rune kjent på en tid nå, at det er folk som har lyst til å ta plassen hans. Sånn skal det være. Det må en norsk nummer en tåle, sier han.

– Er en mann som Ørjan Håskjold Nyland aktuell til troppen mot Kypros?

– Når det er to kvalikkamper tar vi inn tre keepere. Ørjan er en av flere aktuelle.

Hansen vil bli nummer én

Andrekeeper André Hansen så oppgjøret mot Sverige fra benkplass onsdag kveld. Han vil ikke vurdere Jarsteins keeperprestasjon i oppgjøret, men har et håp om å starte mot Kypros.

– Det er alltid håp om å starte, men det har vært et mål for meg lenge å bli Norges nummer en. Om det skjer i høst, neste år eller i 2015 er det ingen som vet. Jeg er trygg på meg selv, at jeg skal ta nye steg og ta den plassen, sier han.

Er sjansen for at du starter mot Kypros større etter i Sverige-kampen?

– Det må du nesten spørre sjefen sjøl om.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.