– Skal ikke være så lett å skape sjanser

ANALYSE: Poengdelingen mellom Arsenal og Liverpool var underholdende for de nøytrale, men for de to lagene bør det bekymre hvor lett spillerne kom til sjanser.

Alexis Sanchez

SJANSERIKT: Alexis Sanchez i kampen mot Liverpool mandag.

Det skal ikke være så åpent. Det skal ikke være så lett. Det var nettopp disse lagene som fikk Gary Neville til å rive seg i håret i Sky Sport-studioet rundt juletider i fjor.

Arsenal og Liverpool hadde spilt 2-2 på Anfield, i en kamp som like gjerne kunne endt 5-5. Kvaliteten hadde vært lav. Forsvarsspillet hadde vært grusomt.

Her så vi et lignende oppgjør. Glem 0-0-resultatet. Med 34 skudd totalt, var denne kampen fullstendig åpen.

Nevilles poeng er like relevant nå: Topplag i Europa skal ikke slippe til sjanser så enkelt. Selv om begge disse mannskapene besitter et stort ferdighetsregister fremover – spesielt Arsenal – var det skremmende hvor mange muligheter som ble skapt.

Hjemmelaget var horrible i pasningsspillet før pausen. Og i andre omgang slet Liverpool tungt med å nøytralisere Arsenal.

Det skal sies at Liverpool nå har holdt nullen i tre av tre kamper. Det skal også sies at Arsenal manglet begge sine to stoppere her.

Likevel stiller slike oppgjør spørsmål til både lagstrukturen og effektiviteten til de to trenernes spillestiler. Du vinner ikke mesterligaen slik. Du sliter også med å vinne Premier League slik.

Så åpent som dette skal det ikke være.

Kaos rundt Chambers

Allerede før avspark handlet det store spørsmålet om Arsenals defensive styrke. Per Mertesacker var syk og Laurent Koscielny hadde en ryggskade, så Gabriel Paulista og Callum Chambers ble satt inn til å stoppe Christian Benteke. Ville en så uerfaren duo prestere i en så stor kamp?

Lite tydet på det. De første 45 minuttene var preget av en rekke hårreisende feil fra hjemmelaget, som kunne takke Petr Čech og treverket for at de ikke lå under til pause.

Liverpool stormet ut i 4-3-3 med Coutinho og Roberto Firmino på kantene. De fleste leveransene ble rettet mot Benteke – både høyt og lavt – og allerede etter tre minutter hadde belgieren løpt i bakrom og funnet Coutinho, som traff tverrliggeren. Gjestene fikk rikelig med hjelp. Deres høye press tvang frem en rekke Arsenal-pasninger uten adresse, og både Coutinho, Firmino, James Milner og Emre Can var flinke til å stenge av vinkler og rom.

Spesielt Chambers ga bort ballen i horrible posisjoner. I én situasjon førte det til at Coutinho spilte gjennom James Milner, som nesten scoret. I en annen situasjon var forsvarslinjen så slakk at to stusser var nok til å sende Coutinho gjennom.

Héctor Bellerin var heller ikke uskyldig. En slurvete ball startet et angrep som endte med at Čech reddet mesterlig fra Benteke. Rett før pause ble spanjolen rundlurt av Coutinho, som satte Čech i aksjon igjen.

Statistikken sa sitt: Innen pause hadde Arsenal bommet på 50 pasninger; 13 hadde funnet sted på egen halvdel.

Hawaii-fotball

Arsenal truet også selv. Aaron Ramsey fikk et mål annullert for offside, og Alexis Sánchez burde straffet en forsvarstabbe. Men Liverpool lå godt organisert. Det var ikke bare tilfeldig at de røde kun hadde sluppet til tre skudd på mål på to kamper før avspark.

I teorien kunne Liverpool ha fortsatt slik. Men et slikt press er vanskelig å opprettholde i 90 minutter.

Dermed tok Arsenal grep etter hvilen. Liverpool var fortsatt direkte og sendte ballen i lengderetning umiddelbart, men lå nå dypere. Det ga Arsenal mer tid til å spille seg ut, og snart begynte de offensive stjernene å brodere seg gjennom Liverpool-laget.

Spesielt langs venstre var det farlig. Siden Ramsey trekker inn fra høyresiden har Mesut Özil lenge hatt en tendens til å vandre ut mot Sánchez, som opprettholder bredden mye oftere. Dette skaper et overtall som er vanskelig å demme opp for. Utover omgangen kombinerte Arsenal ofte rundt denne sonen, og både Sánchez og Giroud kunne scoret etter angrep fra venstre.

Hjemmelaget opprettholdt trykket og Simon Mignolet var god; mens Liverpool stormet i angrep hver gang.

Det ble Hawaii-fotball til fløyta gikk. Hvordan dette endte 0-0 er et mysterium.

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.