– Sannheten er at det er ren flaks

Keeper Sergio Romero reddet to straffer og ble den store helten for Argentina, men var svært ydmyk etter kampslutt.

Romero

Se høydepunktene fra Nederland-Argentina.

Laster innhold, vennligst vent..

– Sannheten er at det er ren flaks. Man kan satse alt og likevel ikke klare det.

Det sa Sergio Romero etter å ha blitt den store helten for Argentina etter straffekonkurransen mot Nederland.

– Dette må vi nyte. Jeg vil hilse til moren og faren min som ikke kunne være her, og til broren og kona mi som er her. Jeg er svært glad. sa en rørt Romero videre.

Argentina har alltid vært kjent for sitt offensive spill. Men mot Nederland ble det forsvaret og keeper Romero som ble heltene.

I en kamp uten de store sjansene ble det forsvarene som måtte stå fram. Javier Mascherano storspilte for Argentina, og Nederland hadde kun ett skudd på mål i løpet av hele kampen.

Kampen endte 0-0 som den første semifinalen i VM-historien. Romero reddet to straffer, og da Maxi Rodriguez satte inn den fjerde straffen på rad, kunne Argentina sette jubelen løs.

Argentinas trener Alejandro Sabella var svært lettet etter dramet.

– Det var en stor glede. Det var en vanskelig og tett kamp, men slik er det i VM. Nå er vi i finalen, så vi får se hva som skjer, sa Sabella.

Nederlands Wesley Sneijder og Arjen Robben var skuffet etter kampslutt.

– Det var bare ett lag som ville ha straffespark, og det var Argentina. Dette gjør vondt. Vi kjempet hardt for å komme til finale, men vi burde utnyttet sjansene bedre, sa Sneijder.

– Vi fortjente bedre, og vi kan være stolte av det vi har utrettet. Vi ga alt for å ha suksess i VM, og nå har vi det tungt, sa Robben.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lionel Messi

Lionel Messi og resten av Argentina feirer etter å ha gått til finalen.

Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Forsvarsmurer

De som forventet seg et fyrverkeri på linje med den første semifinalens første omgang ble skuffet. Begge lag fokuserte på defensiv kontroll, og angrep med stor forsiktighet. Lionel Messi og Arjen Robben ble pakket inn tett av lagenes forsvar, og markerte seg ikke nevneverdig i første omgang.

Javier Mascherano fikk seg en stygg smell da han skallet med Georginio Wijnaldum. Mascherano så ikke ut til å være ved full bevistthet etter duellen, og måtte hjelpes av Wijnaldum for å ikke falle rett i bakken. Stygge scener, men Mascherano fortsatte kampen etter noen minutters behandling.

Javier Mascherano

Javier Mascherano fikk seg en skikkelig trøkk i første omgang, men kom seg opp igjen og storspilte for Argentina.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Bruno Martins Indi slet til tider voldsomt mot Lavezzi, og fikk gult kort etter en takling på Messi. Van Gaal tok ingen sjanser, og byttet ut Martins Indi i pausen.

Kjempesjanse for Robben

Også i andre omgang var lagene forsiktige i angrep. Ingen av lagene klarte å skape de store sjansene, og de to forsvarene hadde tilsynelatende stålkontroll på alt som kom.

Kampen bar preg av mange tøffe dueller, og Lucas Biglia måtte ha behandling etter at Daryl Janmaat sklei inn i ham mens Biglia lå nede. Biglia så ut til å måtte bytte, men fortsatte kampen med armen i bandasje.

Mot slutten av andre omgang kom Robben til kampens største sjanse. Han ble spilt alene med keeper etter en nydelig pasning av Wesley Sneijder. Javier Mascherano gjorde imidlertid en fantastisk forsvarsjobb da kan kastet seg foran Robben og blokkerte avslutningen.

Nederland gikk ut i et høyere tempo i ekstraomgangene, og Argentina havnet på bakbeina. Nederlenderne klarte likevel ikke å skape stort.

Helt på tampen kom Argentina til to store sjanser ved Palacio og Maxi Rodriguez, men til argentinernes store fortvilelse gikk ingen av dem i mål, og kampen gikk til straffekonkurranse.

Fotballnyheter