Koteng: – Nå skal det røskes opp i alt som trengs

Nå starter prosessen med å gjøre RBK best igjen. Mandag kveld samles styret og den sportslige ledelsen seg til stormøte på Lerkendal.

Ivar Koteng

Styreleder Ivar Koteng kaller mandagens møte starten på den viktigste prosessen i hans periode som styreleder.

Foto: Petter Moen Nilsen

2014 blir mest sannsynligvis RBKs fjerde sesong uten smak av det edleste metallet. På disse årene har klubben i tillegg kvittet seg med tre trenere og to daglige ledere. Dette er uvant kost, for ellers så seiersvante trøndere.

Bård Wiggen

Både Per Joar Hansen og Bård Wiggen fikk sparken i høst. Styreleder Koteng håper de slipper å sparke flere i fremtiden.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Derfor varsler styreleder Ivar Koteng at klubben skal ta grep, og det på en grundig møte. På kveldens «diskusjonsmøte» vil hele styret være til stede. Det vil også Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun, daglig leder Tove Moe Dyrhaug, leder for økonomi og eiendom Roar Munkvold samt organisasjonssjef Trond Alstad.

– Dette er oppstarten på en prosess som skal gjøre at vi blir bedre og at vi skal slippe å sparke folk hele tiden. Vi skal snakke om hvordan vi skal organisere den sportslige avdelingen, sier styreleder i Rosenborg Ivar Koteng.

Den viktigste jobben vi har gjort

Det er ikke snakk om noen revolusjon, men både Koteng og resten av styre er klare på at noe må gjøres. Møtet på mandag er starten på en langvarig prosess hvor klubbdriften skal ettergås i sømmene.

– Nå skal vi snakkes fritt og det skal være høyt under taket. Vi ser på denne prosessen som det viktigste vi har gjort til nå i styret, sier Koteng.

– Dette er starten på en viktig prosess. Det er viktig å ikke ha noen konklusjoner klare. Vi må ta oss god tid, sier organisasjonssjef Trond Alstad.

Flere viktige tema

Blant temaene som skal opp på mandagens møte er det fire ting som går igjen:

Jan Jönsson

Jan Jönsson fikk sparken som RBK-trener i desember 2012.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Det ene er trenerspørsmålet og om RBK skal gå over fra å ha en trener/sportslig leder-løsning, eller om klubben skal ha manager. RBK har ingen konkrete navn på blokka til nå, for før det må de bestemme seg for hvordan klubben skal være organisert.

– Vi skal snakke om hvordan vi skal organisere den sportslige satsingen og om hvilken løsning som er best egnet for oss. Først når vi har funnet ut av det, kan vi diskutere hvilke krav vi skal ha til den nye treneren, sier Koteng.

Treningskultur

Det andre temaet er treningskultur. I løpet av sesongen har RBK måtte tåle kritikk for at de har vært for dårlig trent. Det ønsker klubben å unngå.

– Jeg noterer at de lærde strides om hvordan man skal trene. Vi i styret er ikke de rette til å uttale oss om hvordan vi skal trene. Vi ønsker å bli best igjen og da må vi også trene best, sier Koteng.

Holder budsjett

Da Rosenborg var i mesterligaen tjente de mer der enn de andre klubbene i eliteserien tjente til sammen. Den tiden er forbi og det er syv år siden klubben var i det aller gjeveste selskapet. I 2012 måtte klubben kutte 30 millioner kroner, noe som førte til oppsigelser.

I år ser det ut til at klubben klarer budsjettet, men Koteng ser likevel forbedringspotensial, også her.

– Vi må sørge for at alt vi gjør skjer innenfor de rammene og den kulturen vi står for. Vi har ikke så mye penger som i velmaktsdagene, så vi ønsker å optimalisere det sportslige ut ifra de økonomiske rammene vi har nå, sier Koteng.

Spillerlogistikk

Klubben har på de siste to årene kjøpt 28 spillere og kvittet seg med 32. Hvor vellykket både kjøp og salg-politikken til klubben har vært kan diskuteres. Derfor skal også spillerlogistikk og ungdomssatsing frem.

–Vi skal snakke om hvor hvilke spillertyper vi ønsker, hvor mye penger vi kan bruke på spillerkjøp og om vi skal satse enda hardere på å utvikle spillere selv, sier Koteng.

Jaime Alas

Jaime Alas er en av 28 spillere Rosenborg har hentet i løpet av de siste årene

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

– Vi ønsker å finne ut hvor stor økonomisk handlefrihet vi virkelig har, sier organisasjonssjef Trond Alstad.

Ønsker å være ferdig til jul

Selv om temaene er mange og det er en lang prosess som starter i kveld, har satt seg som mål å ha ting klart før jul. For at de skal klare det blir det flere møter og diskusjoner i løpet av høsten.

– Nå skal det røskes opp i alt det som trengs å røskes opp i. Hovedsaken, som er den sportslige organiseringen må være ferdig til jul. Når det gjelder spillerlogistikk og treningsmengde så er det ting som er lettere å gjøre noe med når vi er i sesong, sier Koteng.

Kan komme konkrete tiltak allerede neste mandag

Neste mandag møtes RBK-styret til styremøte. Koteng varsler at det kan komme konkrete tiltak allerede da.

– Vi har styremøte allerede neste mandag så da kan det komme noen avgjørelser, sier styrelederen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.