Hopp til innhold

Boasson Hagen: – Regner med å rekke VM

Edvald Boasson Hagen føler seg bedre etter skulderbruddet han pådro seg i Tour de France. Den norske proffsyklisten tror han er på plass i VM i september.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen måtte bryte Tour de France etter den 11. etappen. Nordmannen testet rullesykling mandag, og håper å rekke VM i september.

Foto: Scott Mitchell / teamsky.com via Getty Images

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen har kastet fatlen og har tatt første tur på sykkelrulla etter Tour de France-bruddet. Han vet ikke når han er tilbake for fullt, men mener han skal rekke sykkel-VM.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Jeg regner med å rekke VM. Det er fortsatt et stort mål, sa Edvald Boasson Hagen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Den norske Sky-rytteren måtte bryte Tour de France etter en stygg velt på den 11. etappen der han pådro seg skulderbrudd. Nordmannen ble sendt hjem til Norge dagen derpå med store smerter.

Halvannen uke senere er Boasson Hagen på bedringens vei.

– Jeg har vært litt på rulla og føler meg bedre. Det er bra fremgang og det går fremover hver dag, sier nordmannen.

Usikker

Selv om ting går fremover for den norske syklisten, har han ennå ikke begynt å tenke på hvilke ritt han skal delta i utover høsten.

– Jeg vet ikke helt hvordan rittplanen ser ut og jeg har ikke fått noen konkret dato for når jeg kan være tilbake. Jeg må ta det dag for dag, så ser vi hvilket løp jeg blir kla for, sier Boasson Hagen.

Han forteller likevel at han er i gode hender for å få leget skaden fortest mulig, med hjelp og støtte fra både Sky-laget og Olympiatoppen.

Sett lite på Touren

Etter at nordmannen dro hjem fra Frankrike, har han ikke fulgt hvert tråkk av lagkamerat Chris Froomes vei til sammenlagtseier.

– Jeg har ikke sett så veldig mye. Jeg har sett litt på målganger og litt på noen sportssendinger, men det er gøy å se når laget kjører så bra, fortalte Sky-rytteren.

Nordmannen la også ned en viktig innsats for Froome før han ble skadet i årets utgave av rittet. Han forteller om gode tilbakemeldinger fra lagledelsen på innsatsen i Tour de France før han ble skadet, men han kom seg altså ikke selv helt til målstreken i Paris

– Det er alltid surt å ryke ut av Tour de France. Det er aldri bra med skader, men det er en del av gamet. Jeg har vært heldig så langt, og ikke blitt skadet så altfor mye. Heldigvis er det ikke mange ukene jeg er ute, sier han.

Fotball

 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen etter smellen han fikk i Mainz' 1-2-tap for Augsburg. Landslagsstopperen blir ute i flere måneder.

  Det melder Mainz på sine nettsider. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB
 • Rashford i bilulykke etter Burnley-seieren

  Manchester Uniteds Marcus Rashford var involvert i en bilkrasj etter seieren mot Burnley lørdag kveld.

  Ifølge Daily Star skal Rashford først ha tatt buss med laget til klubbens treningsfelt, før han krasjet å vei ut av treningsanlegget.

  På Instagram bekrefter Rashford at han kom uskadd fra ulykken og takker for fanens støtte.

  – Jeg har det bra, folkens. Takk for alle meldingene, skriver United-stjernen.

  Britain Soccer Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP