Boasson Hagen: – Regner med å rekke VM

Edvald Boasson Hagen føler seg bedre etter skulderbruddet han pådro seg i Tour de France. Den norske proffsyklisten tror han er på plass i VM i september.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen måtte bryte Tour de France etter den 11. etappen. Nordmannen testet rullesykling mandag, og håper å rekke VM i september.

Foto: Scott Mitchell / teamsky.com via Getty Images

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen har kastet fatlen og har tatt første tur på sykkelrulla etter Tour de France-bruddet. Han vet ikke når han er tilbake for fullt, men mener han skal rekke sykkel-VM.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Jeg regner med å rekke VM. Det er fortsatt et stort mål, sa Edvald Boasson Hagen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Den norske Sky-rytteren måtte bryte Tour de France etter en stygg velt på den 11. etappen der han pådro seg skulderbrudd. Nordmannen ble sendt hjem til Norge dagen derpå med store smerter.

Halvannen uke senere er Boasson Hagen på bedringens vei.

– Jeg har vært litt på rulla og føler meg bedre. Det er bra fremgang og det går fremover hver dag, sier nordmannen.

Usikker

Selv om ting går fremover for den norske syklisten, har han ennå ikke begynt å tenke på hvilke ritt han skal delta i utover høsten.

– Jeg vet ikke helt hvordan rittplanen ser ut og jeg har ikke fått noen konkret dato for når jeg kan være tilbake. Jeg må ta det dag for dag, så ser vi hvilket løp jeg blir kla for, sier Boasson Hagen.

Han forteller likevel at han er i gode hender for å få leget skaden fortest mulig, med hjelp og støtte fra både Sky-laget og Olympiatoppen.

Sett lite på Touren

Etter at nordmannen dro hjem fra Frankrike, har han ikke fulgt hvert tråkk av lagkamerat Chris Froomes vei til sammenlagtseier.

– Jeg har ikke sett så veldig mye. Jeg har sett litt på målganger og litt på noen sportssendinger, men det er gøy å se når laget kjører så bra, fortalte Sky-rytteren.

Nordmannen la også ned en viktig innsats for Froome før han ble skadet i årets utgave av rittet. Han forteller om gode tilbakemeldinger fra lagledelsen på innsatsen i Tour de France før han ble skadet, men han kom seg altså ikke selv helt til målstreken i Paris

– Det er alltid surt å ryke ut av Tour de France. Det er aldri bra med skader, men det er en del av gamet. Jeg har vært heldig så langt, og ikke blitt skadet så altfor mye. Heldigvis er det ikke mange ukene jeg er ute, sier han.

Fotballnyheter