NRK Meny
Normal

Tettey innrømmer: – Rart at «Drillo» ikke tok meg ut

HOTEL BRISTOL (NRK.no): Selv om Alexander Tettey spiller Premier League-fotball nesten hver helg, har han ikke spilt landslagsfotball på halvannet år. Nå er han tilbake i varmen med ny landslagssjef.

Tettey

– Måten «Drillo» prøvde å spille på var ikke like enkel for alle, sier Alexander Tettey. Bildet er fra landslagssamling i fjor høst.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Tettey

Alexander Tettey i aksjon for Norwich mot Manchester City.

Foto: ANDREW YATES / Afp
per ciljan skjelbred

Per Ciljan Skjelbred er på utlån til Hertha Berlin fra Hamburg. Her er han i aksjon mot Stuttgart.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Det er ikke gøy å ikke bli tatt ut når du er frisk og rask, sier Norwich-proff Alexander Tettey.

Han snakker om tiden med Egil Olsen som landslagssjef. Tettey har vært fast på midtbanen hos Premier Leage-klubben Norwich, men har ikke fått tillit med Olsen som landslagssjef.

– Det er rart, men når han følte at han ikke trengte meg, måtte jeg bare akseptere det, innrømmer 27-åringen som ikke har fått sjansen siden privatlandskampen mot England i mai 2012.

Gamletreneren

Mandag var han imildertid tilbake på landslagssamling - med gamletreneren fra Rosenborg som sjef.

– Jeg var mye inn og ut av laget under «Drillo» og måten han prøvde å spille på var ikke like enkel for alle, men med Per-Mathias ser det veldig bra ut, sier Tettey.

Skjelbred: – Positivt

Tetteys midtbanekollega fra Rosenborg-tiden, Per Ciljan Skjelbred, er i samme bås. Lite spilletid under Egil Olsen, men nå tilbake blant «Norges beste menn».

Kun seks minutter er det blitt på Skjelbred så langt i VM-kvalifiseringen (borte mot Albania). Altfor lite, ifølge Hertha Berlin-spilleren.

– Det er positivt for meg å være med igjen og jeg håper å få mer spilletid. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å holde plassen, sier Skjelbred.

Stygg skade

Skal vi tro historien har han gode muligheter. Høgmo trykket talentet til sitt bryst etter at Skjelbred ble kvestet av Olympiakos-spiller Ieroklis Stoltidis i mesterligaen i 2005 og brakk benet. En skade som satte en bråstopp for karrieren til et av de største fotballtalentene i Norge.

Høgmo gjentok beundringen for 26-åringen da han for en uke siden tok ut landslagstroppen til kampene mot Slovenia og Island.

– Vi går en ny og spennende tid i møte, sier Skjelbred.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.