Hopp til innhold

Stabæk-treneren: – Det skal være trist å komme til Nadderud

Slitne Nadderud Stadion kan bli det som berger Stabæks eliteserieplass.

Petter Belsvik

Stabæk-trener Petter Belsvik på vei ut på Nadderud Stadion før serieåpningen mot Aalesund søndag. En løpebane ligger rundt fotballbanen på stadion.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

– Dette skal bli vårt fort og jeg tror mange gruer seg til å komme hit, sier Stabæks Vegar Hedenstad til NRK.no.

20-åringen snakker om Stabæks hjemmebane Nadderud Stadion. Et anlegg som måtte ha dispensasjon fra Norges Fotballforbund (NFF) for å få lov til å slippe til eliteserielag. Et anlegg som har løpebane rundt den brungrønne, humpete gressmatta og som plasserer bortesupporterne på betongtribuner langt borte i en sving.

– Det er ikke morsomt å måtte bruke kikkert for å se hva som skjer på andre siden av banen, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

I serieåpningen spilte laget hans 0-0 mot Stabæk på Nadderud.

Motivasjonspoeng

Et Stabæk-lag ribbet for nesten hele fjorårets start-ellever er av mange tippet som et bunnlag i årets eliteserie og trenger all hjelp de kan få i kampen for å overleve.

Derfor håper Stabæk-trener Petter Belsvik at motstanderne får et ublidt møte med Nadderud.

– Vi håper at alle som kommer til Nadderud synes det er trist å spille her. Det er fint hvis motstanderen misliker stadion og føler seg underlegne slik at vi får ekstra motivasjonspoeng, sier Belsvik til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Kjetil Rekdal

Stabæk har satt opp provisoriske brakker utenfor stadion der pressen møter spillere og trenere etter kamp. Her er Aalesund-trener Kjetil Rekdal på vei ut.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

«Nadderud-effekt»

Stabæk-ledelsen rev seg i håret da klubben mistet den nye, flotte arenaen på Fornebu etter fjorårssesongen, men før de vet ordet av det kan hjemkosten til gamle Nadderud være det lille ekstra som redder eliteserieplassen.

– Vi har kommet hjem til Stabæk-land nå, det er her vi har historien vår. Supporterne går til kamp og de får en helt annen tilhørighet. Det er nok ikke bare dumt å komme tilbake hit, sier Vegar Hedenstad.

– Vanskelig å spille

Etter serieåpningen innrømte flere av Aalesund-spillerne at Nadderud-matta var utfordrende.

– Det var vanskelig å spille på den. Man må tilpasse spillet etter forholdene. I dag klarte Stabæk det bedre enn oss i første omgang. De sendte ballen i bakrom og kjempet, det gjorde ikke vi, sier Aaleunds Daniel Arnefjord til NRK.no og legger til:

– Man kommer langt med å kjempe. Det kan gi laget mange poeng.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Barrantes

Det var mange tøffe tak mellom Stabæk og Aalesund søndag. Her blir AaFKs Michael Barrante Rojas taklet av Stabæks Ricardo Clark og Vegar Eggen Hedenstad.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Rekdal tok feil

– Det er uvant for oss som trener på kunstgress å komme til en bane der det humper litt, sier Rekdal, men nekter å skylde på baneforholdene for at tre poeng glapp i serieåpningen.

– Det er like vanskelig for Stabæk. De har vel trent på kunstgress frem til nå de også. Jeg tror i hvert fall ikke de har trent så mye utpå her, sier Rekdal og nikker i retning av den slitne Nadderud-matta.

Men der tar Aalesund-treneren feil.

– Takket være gode banemannskaper har vi trent på Nadderud hele uka, sier en strålende fornøyd Petter Belsvik.

Ser til Haugesund

De to siste årene har det ferske eliteserielaget Haugesund herjet på sin slitne hjemmebane. Kun to tap og hele 19 seirer har det blitt hjemme på det forblåste naturgresset helt nord i Rogaland de to siste sesongene.

– Man skal ikke se bort i fra at Stabæk får et fort på samme måte som Haugesund klarte det, sier Aalesund-keeper Sten Grytebust.

I 0-0-kampen søndag hadde måtte han flere ganger hente frem sitt ypperste keeperarbeid for å hindre Stabæk-scoring.

– Dersom Stabæk spiller med den samme entusiasme som i dag og får med seg publikum også resten av sesongen skal du ikke se bort i fra at mange kommer til å slite her, sier Grytebust.

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden