NRK Meny
Normal

Stabæk-treneren: – Det skal være trist å komme til Nadderud

Slitne Nadderud Stadion kan bli det som berger Stabæks eliteserieplass.

Petter Belsvik

Stabæk-trener Petter Belsvik på vei ut på Nadderud Stadion før serieåpningen mot Aalesund søndag. En løpebane ligger rundt fotballbanen på stadion.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

– Dette skal bli vårt fort og jeg tror mange gruer seg til å komme hit, sier Stabæks Vegar Hedenstad til NRK.no.

20-åringen snakker om Stabæks hjemmebane Nadderud Stadion. Et anlegg som måtte ha dispensasjon fra Norges Fotballforbund (NFF) for å få lov til å slippe til eliteserielag. Et anlegg som har løpebane rundt den brungrønne, humpete gressmatta og som plasserer bortesupporterne på betongtribuner langt borte i en sving.

– Det er ikke morsomt å måtte bruke kikkert for å se hva som skjer på andre siden av banen, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

I serieåpningen spilte laget hans 0-0 mot Stabæk på Nadderud.

Motivasjonspoeng

Et Stabæk-lag ribbet for nesten hele fjorårets start-ellever er av mange tippet som et bunnlag i årets eliteserie og trenger all hjelp de kan få i kampen for å overleve.

Derfor håper Stabæk-trener Petter Belsvik at motstanderne får et ublidt møte med Nadderud.

– Vi håper at alle som kommer til Nadderud synes det er trist å spille her. Det er fint hvis motstanderen misliker stadion og føler seg underlegne slik at vi får ekstra motivasjonspoeng, sier Belsvik til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Kjetil Rekdal

Stabæk har satt opp provisoriske brakker utenfor stadion der pressen møter spillere og trenere etter kamp. Her er Aalesund-trener Kjetil Rekdal på vei ut.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

«Nadderud-effekt»

Stabæk-ledelsen rev seg i håret da klubben mistet den nye, flotte arenaen på Fornebu etter fjorårssesongen, men før de vet ordet av det kan hjemkosten til gamle Nadderud være det lille ekstra som redder eliteserieplassen.

– Vi har kommet hjem til Stabæk-land nå, det er her vi har historien vår. Supporterne går til kamp og de får en helt annen tilhørighet. Det er nok ikke bare dumt å komme tilbake hit, sier Vegar Hedenstad.

– Vanskelig å spille

Etter serieåpningen innrømte flere av Aalesund-spillerne at Nadderud-matta var utfordrende.

– Det var vanskelig å spille på den. Man må tilpasse spillet etter forholdene. I dag klarte Stabæk det bedre enn oss i første omgang. De sendte ballen i bakrom og kjempet, det gjorde ikke vi, sier Aaleunds Daniel Arnefjord til NRK.no og legger til:

– Man kommer langt med å kjempe. Det kan gi laget mange poeng.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Barrantes

Det var mange tøffe tak mellom Stabæk og Aalesund søndag. Her blir AaFKs Michael Barrante Rojas taklet av Stabæks Ricardo Clark og Vegar Eggen Hedenstad.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Rekdal tok feil

– Det er uvant for oss som trener på kunstgress å komme til en bane der det humper litt, sier Rekdal, men nekter å skylde på baneforholdene for at tre poeng glapp i serieåpningen.

– Det er like vanskelig for Stabæk. De har vel trent på kunstgress frem til nå de også. Jeg tror i hvert fall ikke de har trent så mye utpå her, sier Rekdal og nikker i retning av den slitne Nadderud-matta.

Men der tar Aalesund-treneren feil.

– Takket være gode banemannskaper har vi trent på Nadderud hele uka, sier en strålende fornøyd Petter Belsvik.

Ser til Haugesund

De to siste årene har det ferske eliteserielaget Haugesund herjet på sin slitne hjemmebane. Kun to tap og hele 19 seirer har det blitt hjemme på det forblåste naturgresset helt nord i Rogaland de to siste sesongene.

– Man skal ikke se bort i fra at Stabæk får et fort på samme måte som Haugesund klarte det, sier Aalesund-keeper Sten Grytebust.

I 0-0-kampen søndag hadde måtte han flere ganger hente frem sitt ypperste keeperarbeid for å hindre Stabæk-scoring.

– Dersom Stabæk spiller med den samme entusiasme som i dag og får med seg publikum også resten av sesongen skal du ikke se bort i fra at mange kommer til å slite her, sier Grytebust.

Fotballnyheter