Hønefoss-leder om Moras depresjoner: – Det kom brått på oss

Hønefoss-spiller Heiner Mora (28) er sykmeldt på grunn av depresjoner. 28-åringen savner familien i hjemlandet Costa Rica, og sliter med personlige problemer.

Heiner Mora

Heiner Mora ønsker seg vekk fra Hønefoss og hjem til kone og barn i Costa Rica.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Dette kom ganske brått på oss, sier Hønefoss' styreleder Terje Raastad om Heiner Moras uttalelser til costarikansk presse.

Mora gikk nylig ut i en avis i hjemlandet og fortalte at han sliter med depresjoner. Av avisen ble han også sitert på at han har gått med selvmordstanker.

– Jeg vurderte selvmord. Jeg vet mange er redd for å innrømme slikt, men tanken streifet meg. Jeg kommer ikke til å spille mer, selv om de har sagt at det kan komme krav. Først kommer familien. Og så lenge de ikke er her, ønsker heller ikke jeg å være her, sa Mora til avisen Al Dia i hjemlandet.

– Sitert riktig

Mora har ikke vært tilgjengelig for intervju siden, men bekrefter overfor C More at han er sitert riktig.

Hønefoss-leder Raastad vil ikke uttale seg om hvorvidt sitatene i costarikansk media gjenspeiler de følelsene Mora sitter med, men bekrefter at spilleren har det tungt.

– Han er sykmeldt fordi han har hatt depresjoner, og fordi han ønsker seg hjem igjen. Han savner familien og har hatt det vanskelig, forklarer Raastad.

Mora blir tatt hånd om av det medisinske apparatet til Hønefoss, og klubben forsøker så godt de kan å hjelpe spilleren.

– Vi har satt oss ned med Heiner. Vi prøver å finne en løsning som begge parter kan jobbe med, sier Raastad.

Heiner Mora

Heiner Mora har levert godt på banen for Hønefoss i sesonginnledningen. Hjemlengsel og depresjoner gjør imidlertid at Mora trolig forlater klubben i sommer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Uaktuelt å la ham gå gratis

– Kan det være aktuelt å gi slipp på Mora i sommerens overgangsvindu?

– Ja, når en spiller ønsker seg så sterkt hjem må vi prøve å finne den beste løsningen, sier Raastad.

Til Ringerikes Blad benekter imidlertid Hønefoss' styreleder at det kan bli aktuelt å la Mora forlate klubben gratis.

– Vi er i en forhandlingsposisjon, men for klubben er det helt uaktuelt å frigi ham. Det kan skape presedens for hele Fotball-Norge, og det kan vi ikke gjøre, sier Raastad.

Mulig låneavtale

Derfor ser Hønefoss på muligheten for å låne Mora ut til gamleklubben Saprissa hjemme i Costa Rica.

Om låneavtalen blir en realitet, får Saprissa en spiller som kan bekle flere roller. Heiner Mora har denne sesongen blitt omskolert fra høyrekant til høyreback.

Det har gitt suksess for både klubb og spiller. Mora har scoret ett mål og bidratt med tre målgivende pasninger på åtte kamper. Høyrebacken har imidlertid ikke vært på banen for Hønefoss siden 1-2-tapet for Rosenborg 13. mai.

Fotballnyheter