– Messi og Neymar er farligst

Real Madrid har Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Barcelona har Lionel Messi og vidunderbarnet Neymar. I kveld kan superduoene møtes for første gang.

De fire store

Gareth Bale (øverst fra venstre), Neymar, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo braker sammen lørdag. Petter Veland holder Messi og Neymar som favoritter.

Foto: NTB Scanpix

– Duellen mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er jevnere enn noen gang, men jeg vil si at Messi og Neymar i tospann er farligere enn Ronaldo og Gareth Bale for øyeblikket, sier Petter Veland til NRK.

Veland er en av dem som følger spansk fotball tettest i Norge. Han mener vi ikke skal forvente store ting fra Real Madrids Gareth Bale – spilleren som ble verdens dyreste da han ble kjøpt fra Tottenham i sommer.

– Gareth Bale er for langt unna kampform. Han var skadet i sesongoppkjøringen med Tottenham, og han ble brukt for tidlig da han spilte landskamp for Wales. Om han blir kastet til ulvene i El Clasico i helgen skal vi ikke forvente mirakler av ham, sier Veland.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti sa tidligere i uken at Bale var aktuell fra start i helgens storoppgjør:

– Bale liker å spille på høyrekanten, helt ute på flanken. Han er klar til å starte, sa Ancelotti på en pressekonferanse etter seieren mot Juventus i mesterligaen.

Store forandringer

Petter Veland

Petter Veland er ekspert på spansk fotball, og kommenterer for TV-kanalen C More.

NRKs kommentator Thore Haugstad mener presset ligger på Barcelona-manager Gerardo Martino før sesongens første El Clasico. Veland er ikke like sikker:

– Carlo Ancelotti har gjort større endringer i Real Madrid enn Martino har gjort i Barcelona. Allikevel har Barcelona en innarbeidet stil å leve opp til. Dette er den første store prøven for begge trenere, så jeg vil si presset er like stort på begge.

Den største forandringen Ancelotti har gjort i Real Madrid er å flytte Cristiano Ronaldo mer sentralt inn i banen. Portugiseren fortsetter imidlertid å bøtte inn mål. På til sammen tolv kamper har Ronaldo scoret femten mål så langt denne sesongen – syv av dem på tre kamper i mesterligaen.

– Det sier bare at Ronaldo er en målgarantist uansett hvor han spiller. Om han skulle finne på å bli bedre enn det han har vært i det siste vil han ta fotball til et helt nytt nivå, mener Veland.

Gnisten er tilbake

– Det var en periode der det var El Clasico nesten en gang i måneden. Er dette oppgjøret like stort som før?

– Jeg ser poenget med at det kan bli litt mye, men nå er det et halvt år siden de møttes sist. Man finner nesten ikke en kamp som betyr så mye som El Clasico.For Real Madrid og Barcelona er det to ting som gjelder: Denne kampen, og titler, sier Veland.

Dersom klubbene ikke møtes i cupen eller i mesterligaen vil det gå nesten et halvt år til neste møte.

– Det gjør at det blir mer spennende. Lysten og gleden er tilbake igjen.

Fotballnyheter