Fotballforbundet: – Blir ikke en konkret sak før tidligst i 2014

I går ga FIFA klarsignal for å innføre mållinjeteknologi allerede i år. Her til lands må fotballen vente minst et par år.

Graff

Fotballforbundet er spektiske til mållinjeteknologien, og vil tidligst innføre det i 2014.

Foto: Åserud/Ghirda / NTB Scanpix/AP

– Vi har et fotballting hvert andre år. Det neste tinget er i 2014, og det er først da det kan bli en konkret sak. Mange forhold skal avklares før den tid. Vi har ikke hatt noen prinsipiell diskusjon rundt dette ennå, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Svein Graff til NRK.no.

  • Bør det innføres mållinjeteknologi i norsk fotball? Diskuter i kommentarfeltet nederst!

Uttalelsene kommer i kjølvannet av at FIFAs regelkomite skal teste ut teknologien fra og med klubb-VM i desember, og så videreføre det til Confederations Cup i 2013 og VM i Brasil i 2014.

Premier League har også store planer om å teste ut teknologien så fort det lar seg gjøre, og kan få det innført allerede denne sesongen.

– Hvor langt skal vi gå?

NFF antyder altså at teknologien kommer til Norge, men har valgt å være mer skeptiske, akkurat som det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Arne Scheie

NRKs fotballekspert Arne Scheie tror ikke at det blir enkelt å innføre teknologien i norsk fotball.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Spørsmålet blir hvor langt skal vi gå med teknologien totalt sett? For eksempel under EM, hvor det var en klar offside før ballen var over streken som dommeren ikke så. Skal vi også ha teknologi som ser på hva som skjer i forkant, undrer Graff.

Graff får støtte av NRKs fotballekspert Arne Scheie.

– Det er ganske interessant det her. Det er klart at det er viktig å se om ballen er i mål eller ikke. Men hva blir det neste? Skal vi også sette opp kameraer på 16 meteren for å se om det er offside? Og hva med ressursene, sier Scheie.

Økonomien

Et annet viktig spørsmål for forbundet er hvor bredt teknologien skal anvendes, og kostnadene tilknyttet teknologien.

– Dette er også knyttet til økonomi. Skal vi kun bruke det i eliteserien, eller også nedover i systemene? Mye må diskuteres, mener informasjonssjefen.

Scheie kan heller ikke se for seg at teknologien vil bli brukt noe annet sted enn på det øverste nivået.

– I eliteserien kan vi få det innført, men hva med 1. og 2. divisjon? Har vi råd til det? Jeg er ganske skeptisk, sier fotballeksperten.

– Tror du at vi vil få mållinjeteknomlogi i Norge i 2014?

Akkurat nå følger NFF UEFA sin linje, og Platini (president i det europeisk fotballforbundet, jour. anm.) er fortsatt imot det. Har ikke UEFA forandret mening innen to år, blir det ikke noe av, hevder Scheie.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter