NRK Meny
Normal

Landslagsspillerne tror ikke på VM

ULLEVAAL STADION (NRK.no): – Vi må krysse fingrene og håpe julenissen kommer tidlig i år, sier Daniel Braaten.

Daniel Braaten

Midtbanespiller Daniel Braaten mener Norge tapte fortjent mot Sveits tirsdag. – Det var en nitrist kamp av oss, sier han.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da 31-åringen forlot Ullevaall stadion i grå dress og med fotballskoene under armen tirsdag kveld la han ikke skjul på at han har mistet troen på Brasil-tur neste sommer.

– Kanskje vi klarer å flakse oss videre, men det tror jeg ikke, sa Braaten.

Ingen av spillerne NRK.no snakket med etter det forsmedlige 2-0-tapet for Sveits klarte å være positive selv om det fortsatt er en teoretisk sjanse for VM-plass.

– Klart det blir vanskelig å nå VM nå, sa keeper Rune Almenning Jarstein.

Ruud tok skylden

Egil Olsen

Landslagssjef Egil Olsen på vei ut av Ullevaal stadion tirsdag. Etter kampen gjorde han det klart at han kommer til å sitte ut VM-kvalifiseringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Jarstein fikk en vanskelig jobb med å redde de to headingene som mer eller mindre sikret Sveits VM-plass. Espen Ruud slapp sveitsiske Fabian Schär til på altfor kort hold og headingene kom for fort på Norges landslagskeeper.

– Jeg føler skyld for tapet, innrømmet Ruud og visste at tabbene trolig kostet Norge en VM-billett.

– Det blir vanskelig å nå 2.-plassen, sa høyrebacken.

Dårligste toer

Etter tirsdagens VM-kvalifiseringsrunde ligger Norge helt nede på 4.-plass i gruppa, sju poeng bak ledende Sveits og to poeng bak Island på 2. plass.

Muligheten for gruppeseier forsvant med tirsdagens tap, 2.-plassen er fortsatt mulig, men «Drillos» menn har så få poeng at de sannsynligvis ikke får spille play off selv om de ender på 2.-plass. Den dårligste toeren ryker nemlig også ut slik at play off-spillet går opp.

Semb: – Vanskelig

I duskregnet utenfor Ullevaal stadion tirsdag kveld klarte heller ikke toppfotballsjef Nils Johan Semb å være særlig positiv.

– Muligheten ble veldig mye mindre etter denne kampen.

– Men vi får se. Vi skal i hvert fall fighte så lenge vi kan og så får vi telle opp til slutt, sa toppfotballsjefen før han entret den ventende bussen full av slagne norske landslagsspillere.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.