Landslagsspillerne tror ikke på VM

ULLEVAAL STADION (NRK.no): – Vi må krysse fingrene og håpe julenissen kommer tidlig i år, sier Daniel Braaten.

Daniel Braaten

Midtbanespiller Daniel Braaten mener Norge tapte fortjent mot Sveits tirsdag. – Det var en nitrist kamp av oss, sier han.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da 31-åringen forlot Ullevaall stadion i grå dress og med fotballskoene under armen tirsdag kveld la han ikke skjul på at han har mistet troen på Brasil-tur neste sommer.

– Kanskje vi klarer å flakse oss videre, men det tror jeg ikke, sa Braaten.

Ingen av spillerne NRK.no snakket med etter det forsmedlige 2-0-tapet for Sveits klarte å være positive selv om det fortsatt er en teoretisk sjanse for VM-plass.

– Klart det blir vanskelig å nå VM nå, sa keeper Rune Almenning Jarstein.

Ruud tok skylden

Egil Olsen

Landslagssjef Egil Olsen på vei ut av Ullevaal stadion tirsdag. Etter kampen gjorde han det klart at han kommer til å sitte ut VM-kvalifiseringen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Jarstein fikk en vanskelig jobb med å redde de to headingene som mer eller mindre sikret Sveits VM-plass. Espen Ruud slapp sveitsiske Fabian Schär til på altfor kort hold og headingene kom for fort på Norges landslagskeeper.

– Jeg føler skyld for tapet, innrømmet Ruud og visste at tabbene trolig kostet Norge en VM-billett.

– Det blir vanskelig å nå 2.-plassen, sa høyrebacken.

Dårligste toer

Etter tirsdagens VM-kvalifiseringsrunde ligger Norge helt nede på 4.-plass i gruppa, sju poeng bak ledende Sveits og to poeng bak Island på 2. plass.

Muligheten for gruppeseier forsvant med tirsdagens tap, 2.-plassen er fortsatt mulig, men «Drillos» menn har så få poeng at de sannsynligvis ikke får spille play off selv om de ender på 2.-plass. Den dårligste toeren ryker nemlig også ut slik at play off-spillet går opp.

Semb: – Vanskelig

I duskregnet utenfor Ullevaal stadion tirsdag kveld klarte heller ikke toppfotballsjef Nils Johan Semb å være særlig positiv.

– Muligheten ble veldig mye mindre etter denne kampen.

– Men vi får se. Vi skal i hvert fall fighte så lenge vi kan og så får vi telle opp til slutt, sa toppfotballsjefen før han entret den ventende bussen full av slagne norske landslagsspillere.

Fotballnyheter