NRK Meny
Normal

Neville: – Ligagull urealistisk for United

Manchester United-legenden og fotballeksperten Gary Neville tror ikke gamleklubben kan ta ligagull, selv etter lovende resultater i oppkjøringskampene.

Manchester United

Wayne Rooney, Darren Fletcher og resten av Manchester United vant oppkjøringsturneringen i USA, men Gary Neville tror ikke de har sterk nok tropp til å heve ligatrofeet i mai.

Foto: CHRIS TROTMAN / Afp

Gary Neville

Gary Neville tror Manchester United havner på tredjeplass i den engelske eliteserien.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Louis van Gaal har spredd optimisme blant United-tilhengere verden over i løpet av sine første uker i jobben.

Seier i oppkjøringsturneringen i USA, der de røde djevlene blant annet slo mesterligavinner Real Madrid og erkerival Liverpool, har fått mange fans til å lure. Kan van Gaal vinne den engelske eliteserien allerede i sin første sesong i United?

Nei, er svaret fra United-legenden Gary Neville.

Må kjøpe

Han påpeker at United har den samme fordelen som Liverpool hadde i fjor, nemlig at de ikke spiller i Europa, og kan forberede seg grundig foran hver seriekamp. I tillegg tror han van Gaal selv har troa.

– Van Gaal er selvsikker nok til å tro at han kan vinne ligaen. Men du kan ikke som United-manager si noe annet enn at målet ditt er noe annet enn ligagull, sier Sky Sports-eksperten til kanalen.

Neville tror likevel ikke troppen van Gaal har til rådighet er sterk nok til å nå helt til topps.

– Med mindre United henter to-tre klassespillere som alle leverer helt fra start, tror jeg det er altfor mye å be om at United skal vinne ligaen i år, sier den tidligere høyrebacken.

Tror ikke på Liverpool

Neville tror kampen om ligagullet står mellom Chelsea og regjerende mester Manchester City, og holder en knapp på London-laget. På tredjeplass tipper han United, mens han tror Arsenal vil ta fjerdeplassen.

Han tror imidlertid ikke Liverpool, som tok andreplassen i fjor, vil blande seg inn i toppstriden.

– Det Liverpool gjorde i fjor var et mirakel. De overpresterte, og jeg kan ikke se at de vil være sterkere enn Chelsea og City i år, sier Neville.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.