NRK Meny
Normal

– Kun spillerne kan redde David Moyes nå

Britiske tabloidaviser er ikke i tvil: De kommende kampene mot Olympiakos og Manchester City vil avgjøre om David Moyes får sparken eller ikke.

Wayne Rooney David Moyes

David Moyes er en hardt presset mann etter at den svake sesongen fortsatte med 0-3-tapet for Liverpool. Nå trenger han hjelp av Wayne Rooney og resten av spillerne for å få beholde jobben, mener fotballekspert Alan Hansen.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

– David Moyes' eneste håp for å overleve i jobben er en seier over Olympiakos, skriver The Telegraphs anerkjente fotballskribent Mark Ogden etter at Manchester United ble ydmyket 0-3 av Liverpool på Old Trafford søndag.

Ogden er mannen som i mai i fjor sprakk nyheten om at Sir Alex Ferguson skulle legge opp etter den daværende sesongen.

Ti måneder senere - med United håpløst langt bak teten i serien og med 0-2 i sekken fra den første åttedelsfinalen mot Olympiakos i mesterligaen - tror han det kan gå mot slutten også for etterfølger Moyes.

– En 3-0-seier over Olympiakos på onsdag vil sende United til kvartfinalen. Det er kanskje det eneste som kan redde ham, skriver Ogden.

Han får støtte av fotballekspert og tidligere Liverpool-spiller Alan Hansen.

– Det er krise for David Moyes og Manchester United. Spørsmålet er hvor mye lenger hierarkiet på Old Trafford er forberedt på å holde ut. Moyes er under stort press og kjemper for fremtiden sin. Man er nødt til å lure på hvor mye lenger han får lov til å styre klubben, skriver Hansen i en kommentar i The Telegraph.

– Trenger spillernes hjelp

Alan Hansen

Tidligere Liverpool-spiller og nåværende fotballekspert Alan Hansen mener United-spillerne må brette opp ermene og hjelpe Moyes ut av knipa.

Foto: Phil Noble / REUTERS

Liverpool-legenden mener Moyes er avhengig av at spillerne gir alt for ham i de kommende kampene.

– Det han trenger mer enn noe annet er at spillerne drar ham ut av et stort hull. Det er ikke noe som tyder på at de ikke gjør sitt beste for manageren. De er bare ikke gode nok, så enkelt er det, skriver Hansen.

Mens hans tidligere klubb Liverpool er med i kampen om seriegullet i England, ligger Manchester United på 7.-plass på tabellen.

United har kun tatt 21 poeng på hjemmebane denne sesongen - like mange poeng som bunnlaget Norwich. Stjernegalleriet til David Moyes har dessuten scoret bare 18 mål på hjemmebane - samme antall som tabelljumbo Fulham.

På samme tid i fjor hadde United tatt 29 poeng mer enn Liverpool. Nå ligger «de røde djevlene» 14 poeng bak laget fra Beatles-byen. 43 poengs forskjell fra i fjor.

– Så hva er feil med Manchester United? Bekymringen til United-eierne er at Moyes selv ikke sitter med svaret, skriver Ogden.

– Fem ting vi lærte

Lokalavisa Manchester Evening News sitter neppe på svaret - men lister like fullt opp med fem ting man lærte av nederlaget mot Liverpool:

  1. Manchester United tapte fortjent. Sjelden har en motstander vært så dominerende på Old Trafford.
  2. Moyes kunne gjort grep tidligere. Det tok et kvarter fra Liverpools 2-0-mål til Moyes gjorde sitt første bytte.
  3. Kun David de Gea kan se seg i speilet. Sisteskansen er trolig den eneste United-spilleren som opprettholder sitt gode rykte denne sesongen.
  4. United må vinne årets mesterliga for å få være med neste sesong.
  5. Moyes trenger desperat en opptur mot Manchester City om åtte dager.

Slik ser tabellen ut i Premier League:

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.