Hopp til innhold

Italiensk avis: Juventus-trener dømt til fengsel

Juventus' førstelagstrener Massimo Carrera (49) er dømt til over to års fengsel for å ha kjørt ned og drept to studenter, ifølge La Gazzetta dello Sport.

FBL-ITA-SIENA-JUVENTUS

Massimo Carrera har vært trener i Juventus siden 2011. Nå skal han være dømt til to og et halvt års fengsel.

Foto: FABIO MUZZI / Afp

Carrera har vært førstelagstrener i Juventus siden 2011, og tok over hovedansvaret da Antonio Conte ble utestengt i ti måneder i 2012.

Nå må italieneren sone fengselsstraff for å ha kjørt ned og drept de 23 år gamle studentene Clare Varani og Partrizia Paninforni, skriver La Gazzetta dello Sport.

Ulykken skjedde på nyttårsaften i 2011, og Carreras advokater har hele tiden hevdet at italieneren ikke kunne klanders på grunn av dårlig belysning på veien.

De har også hevdet at det ikke finnes bevis for at Paninforni satt i bilen da ulykken skjedde.

Men dommer Bianca Maria Bianchi avfeide Carreras forsvar, og dømte ham til to år og et halvt års fengsel, ifølge den italienske avisen.

Aktor la ned påstand om tre år og fire måneders fengsel.

Fotball

  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

    Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

    Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

    – Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

    FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

    – Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

    Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

    – Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

    Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
    Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten