– Jeg har stått med rak rygg

Rune Skarsfjord legger ikke skjul på at det har vært mye å holde fingrene i i løpet av sine fem år i Brann. Onsdag takket treneren for seg.

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord er ferdig som trener i Brann. Det informerte Skarsfjord selv overfor klubben onsdag formiddag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg velger i dag å gi meg som hovedtrener og sportslig ansvarlig i Sportsklubben Brann. Jeg har hatt fem fine, stormfulle og lærerike år i klubben. Jeg er både ydmyk og stolt over å ha stått med rak rygg i jobben som hovedtrener de siste tre og et halvt årene.

Slik innleder avtroppende Brann-trener Rune Skarsfjord sin pressemelding onsdag formiddag.

Timer tidligere ble spillere, trenere og ansatte i klubben informert om at Skarsfjord gir seg som hovedtrener i Brann med umiddelbar virkning.

Syv kamper uten seier

Etter en svak høstsesong med syv strake kamper uten seier, har Brann falt på tabellen. Før siste runde med Tromsø i Bergen ligger laget på en åttendeplass på tabellen. Med seier søndag kan laget best bli nummer syv.

– Han gir seg av hensyn til klubbens situasjon, opplyste Brann-styret i en pressemelding tidligere onsdag.

Selv erkjenner Skarsfjord at de siste månedene har vært skuffende.

– Det er nok andre lag i Norge som har fått mer ut av ressursene enn Brann i år, men med unntak av høstens nedtur mener jeg at Brann i perioden fra 2010 til 2013 har prestert det en kan forvente, og kanskje bedre enn forventet i 2011-sesongen.

– Slik bildet er nå føles det likevel at det er riktigst for alle at jeg trer til side. Grunnen til at jeg ikke venter til etter sesongen er ferdigspilt, er respekt for spillere og de Brann-tilhengerne som kommer på Stadion på søndag for å støtte klubben. Som klubb kan vi ikke be folk komme på Stadion, for å så servere en stemning slik som mot Hønefoss, skriver Skarsfjord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brann

Bataljonen aksjonerte mot forlenget kontrakt til trener Rune Skarsfjord i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann stadion tidligere i høst.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Retter pekefingeren til media

– Til slutt vil jeg rette en liten pekefinger til media i Bergen, og da spesielt den ene lokalavisen. Dekningen av undertegnede de siste 14 til 15 månedene har vært en trist opplevelse.

– Som fotballtrener både forventer og fortjener jeg massevis av kritikk. Det er naturlig i en slik posisjon, med så mange avgjørelser og eksamener. Tidligere og kommende trenere i Brann har fått og vil få både media og supportere i ansiktet, og det er det du sier ja til når du skriver under for Brann.

– Grunnen til at jeg nå tar dette bladet fra munnen er definitivt ikke bitterhet over å forlate en jobb, men jeg ønsker velkommen en debatt som kan gi neste Brann-trener en større sjanse til å lykkes over tid. Begreper som heksejakt og Vær varsom-plakaten hører nok hjemme i en slik type debatt. Dette sies av kjærlighet til klubben, skriver Skarsfjord.

– Gjort en god jobb

Brann kom selv med denne uttalelsen etter Skarsfjords avgang:

«Vi respekterer Skarsfjord sitt valg. Han har gjort en god jobb i fem år og har utviklet klubben innenfor det sportslige i forhold til organisering, struktur og faglig innhold. Han har måttet jobbe under en stram ressursmessig situasjon og har vært lojal overfor de rammer han har fått tildelt og løst oppgavene på en god måte for klubben. Nå gir han seg av hensyn til klubbens situasjon

Assistenttrener Kenneth Mikkelsen overtar som sjef resten av sesongen.

Tok over etter Nilsen

Rune Skarsfjord ble hentet til Brann da Steinar Nilsen ble hovedtrener før 2009-sesongen, og overtok jobben som hovedtrener sommeren 2010 da Brann og Nilsen ble enige om å avslutte samarbeidet.

Brann berget plassen i Tippeligaen høsten 2010, og Skarsfjord signerte en treårskontrakt med klubben for perioden 2011-2013.

I oktober 2011 ble denne avtalen forlenget til å gjelde ut 2014-sesongen, og i august ble den forlenget med ytterligere to år.

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord sammen med supporterne etter 2-1-seieren borte mot Odd i august.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Fire dager før sesongens siste serierunde er det imidlertid slutt på Brann-oppholdet for Skarsfjord.

Fotballnyheter