Hopp til innhold

– Jeg har stått med rak rygg

Rune Skarsfjord legger ikke skjul på at det har vært mye å holde fingrene i i løpet av sine fem år i Brann. Onsdag takket treneren for seg.

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord er ferdig som trener i Brann. Det informerte Skarsfjord selv overfor klubben onsdag formiddag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg velger i dag å gi meg som hovedtrener og sportslig ansvarlig i Sportsklubben Brann. Jeg har hatt fem fine, stormfulle og lærerike år i klubben. Jeg er både ydmyk og stolt over å ha stått med rak rygg i jobben som hovedtrener de siste tre og et halvt årene.

Slik innleder avtroppende Brann-trener Rune Skarsfjord sin pressemelding onsdag formiddag.

Timer tidligere ble spillere, trenere og ansatte i klubben informert om at Skarsfjord gir seg som hovedtrener i Brann med umiddelbar virkning.

Syv kamper uten seier

Etter en svak høstsesong med syv strake kamper uten seier, har Brann falt på tabellen. Før siste runde med Tromsø i Bergen ligger laget på en åttendeplass på tabellen. Med seier søndag kan laget best bli nummer syv.

– Han gir seg av hensyn til klubbens situasjon, opplyste Brann-styret i en pressemelding tidligere onsdag.

Selv erkjenner Skarsfjord at de siste månedene har vært skuffende.

– Det er nok andre lag i Norge som har fått mer ut av ressursene enn Brann i år, men med unntak av høstens nedtur mener jeg at Brann i perioden fra 2010 til 2013 har prestert det en kan forvente, og kanskje bedre enn forventet i 2011-sesongen.

– Slik bildet er nå føles det likevel at det er riktigst for alle at jeg trer til side. Grunnen til at jeg ikke venter til etter sesongen er ferdigspilt, er respekt for spillere og de Brann-tilhengerne som kommer på Stadion på søndag for å støtte klubben. Som klubb kan vi ikke be folk komme på Stadion, for å så servere en stemning slik som mot Hønefoss, skriver Skarsfjord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brann

Bataljonen aksjonerte mot forlenget kontrakt til trener Rune Skarsfjord i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann stadion tidligere i høst.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Retter pekefingeren til media

– Til slutt vil jeg rette en liten pekefinger til media i Bergen, og da spesielt den ene lokalavisen. Dekningen av undertegnede de siste 14 til 15 månedene har vært en trist opplevelse.

– Som fotballtrener både forventer og fortjener jeg massevis av kritikk. Det er naturlig i en slik posisjon, med så mange avgjørelser og eksamener. Tidligere og kommende trenere i Brann har fått og vil få både media og supportere i ansiktet, og det er det du sier ja til når du skriver under for Brann.

– Grunnen til at jeg nå tar dette bladet fra munnen er definitivt ikke bitterhet over å forlate en jobb, men jeg ønsker velkommen en debatt som kan gi neste Brann-trener en større sjanse til å lykkes over tid. Begreper som heksejakt og Vær varsom-plakaten hører nok hjemme i en slik type debatt. Dette sies av kjærlighet til klubben, skriver Skarsfjord.

– Gjort en god jobb

Brann kom selv med denne uttalelsen etter Skarsfjords avgang:

«Vi respekterer Skarsfjord sitt valg. Han har gjort en god jobb i fem år og har utviklet klubben innenfor det sportslige i forhold til organisering, struktur og faglig innhold. Han har måttet jobbe under en stram ressursmessig situasjon og har vært lojal overfor de rammer han har fått tildelt og løst oppgavene på en god måte for klubben. Nå gir han seg av hensyn til klubbens situasjon

Assistenttrener Kenneth Mikkelsen overtar som sjef resten av sesongen.

Tok over etter Nilsen

Rune Skarsfjord ble hentet til Brann da Steinar Nilsen ble hovedtrener før 2009-sesongen, og overtok jobben som hovedtrener sommeren 2010 da Brann og Nilsen ble enige om å avslutte samarbeidet.

Brann berget plassen i Tippeligaen høsten 2010, og Skarsfjord signerte en treårskontrakt med klubben for perioden 2011-2013.

I oktober 2011 ble denne avtalen forlenget til å gjelde ut 2014-sesongen, og i august ble den forlenget med ytterligere to år.

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord sammen med supporterne etter 2-1-seieren borte mot Odd i august.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Fire dager før sesongens siste serierunde er det imidlertid slutt på Brann-oppholdet for Skarsfjord.

Fotball

  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland