NRK Meny
Normal

– Dette blir ingen vanlig kamp for Rekdal

NRKs fotballkommentator Rune Hustad tror fjorårets såre avskjed mellom Kjetil Rekdal og AaFK vil gi lørdagens seriekamp på Ullevaal en ekstra spiss.

I denne ukens "Snakk om fotball" er det 6. runde i eliteserien som står på menyen.

«Snakk om fotball» er et ukentlig og kort fotballprogram, som dyrker enkel utforming og intervju. Her kan du se denne ukens episode før den 6. serierunden i eliteserien.

Etter fem serierunder troner Aalesund på toppen av tabellen med fire seiere og én uavgjort. I andre enden finner vi Vålerenga - en av forhåndsfavorittene til seriegullet - på nest siste plass med fire tap og én seier.

Lørdag møtes de to lagene til dyst på Ullevaal - en bortearena der AaFK aldri har evnet å slå Oslo-laget i eliteserien. På syv forsøk har det endt med fem tap og to uavgjort.

NRKs fotballkommentator Rune Hustad tror Rekdal hungrer etter å komme på vinnersporet, og da gjerne mot sunnmørsklubben som gav ham sparken etter forrige sesong.

– Rekdal kommer sikkert til å si at dette er en helt vanlig kamp, men det er det ikke. Det skjedde såpass mye rundt avgangen hans i fjor at der garantert ligger følelser i luften. Dette er nok en kamp der Kjetil virkelig har lyst på tre poeng, sier Hustad.

Saken fortsetter under bildet

AaFK

Blir det ny jubel for AaFK når de møter Vålerenga til dyst på Ullevaal?

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Monsterperiode for AaFK

Overfor NRK har Rekdal tidligere vært klar på at han er ferdig med AaFK, og ikke har noen følelser for klubben.

– Forholdet mitt til AaFK er ganske enkelt, og det er at jeg er 100 prosent ferdig med de. Jeg har ingen følelser for AaFK. Jeg har vært der og gjort en jobb, sa han etter treningskampen i vår.

Kjetil Rekdal

Rekdal har tidligere vært krystallklar på at han ikke har følelser for AaFK. NRK-kommentator Hustad tror likevel en sår fortid bidrar til at Rekdal er ekstremt lysten på poeng mot gamleklubben.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

I fjor var tangotrøyene i skrekkelig form på bortebane, med kun én seier på samtlige forsøk. I år har de åpnet sterkt med to seiere på to forsøk, mot henholdsvis Sandnes Ulf og Sarpsborg.

Hustad tror Jan Jönssons vilje til å spille sitt eget spill uansett bane og motstander har vært nøkkelen til å løse AaFKs bortekompleks. Den løsningen kan komme godt med.

Nå venter en monsterperiode, med åtte kamper på under en måned. Da skal Aalesund møte antatte storlag som nettopp Vålerenga, Rosenborg, Molde, Brann og Strømsgodset.

– Det skal virkelig bli spennende å se hvordan klubben takler dette. Det sies at mai måned er den virkelige testen, der tabellen for alvor begynner å sette seg. Aalesund er i en såpass god flytsone, at jeg tror de kan komme langt, sier Hustad.

Saken fortsetter under bildet

Brann

Molde har ikke innfridd i årets første kamper. Her fra kampen mot Brann tidligere i vår.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Solskjær bestemmer selv når han vil slutte

For Møre og Romsdals andre eliteserielag ved navn Molde, ser det langt verre ut.

Fire tap og én uavgjort er fasiten etter fem serierunder. Søndag kommer fjorårets sølvvinner Strømsgodset på besøk.

Ole Gunnar Solskjær

– Solskjær bestemmer selv når han vil slutte i Molde, sier Hustad kontant.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Hvor viktig er det for Ole Gunnar Solskjær å få sin første seier nå?

– Jeg har understreket viktigheten av seier før hver eneste runde nå, og det blir ikke akkurat mindre viktig for hver helg som går. Molde fikk seg en god seier mot Elnesvågen i cupen, og det kan bidra til å bringe godfølelsen tilbake i laget, sier Hustad.

Han avviser blankt at laget har fått seg en moralsk knekk den siste tiden, og sier han tror det heller dreier seg om en negativ tankespiral som Ole Gunnars menn må komme seg ut av.

– Er Solskjær og trenerteamet fredet?

– Solskjær bestemmer selv når han vil slutte i Molde, sier Hustad kontant.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.