– Ingen selvfølge at Prins Ali overtar

Den brasilianske fotballegenden Zico har allerede meldt sin interesse, og i løpet av de neste månedene kommer det trolig flere kandidater enn Prins Ali til den nye sjefsjobben i FIFA.

Prins Ali og Sepp Blatter

Prins Ali av Jordan hilser på den avtroppende FIFA-presidenten Sepp Blatter under FIFA-kongressen i Zürich forrige uke.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

FIFA Zico Soccer Zico

Den brasilianske fotballegenden Zico (62) har nå meldt sin interesse for å stille til valg som FIFA-president.

Foto: Wong Maye-E / Ap

Selv om den styrtrike Prins av Jordan Ali var Sepp Blatters eneste motkandidat i fredagens presidentvalg, er ikke alle enig i at det er en selvfølge at han overtar som FIFA-president.

– Det er ikke naturlig. Han var en kompromisskandidat, særlig for Det europeiske fotballforbundet, sier den profilerte idrettsbloggeren og kommentator i Sporten.com, Andreas Selliaas.

– Det er ett år til valget og det kommer sikkert til å komme flere kandidater og så får vi se hvor sterke de er, men nå har de i hvert fall ikke Blatter å kjempe mot, legger han til.

Blatter trakk seg fra jobben som FIFA-president mandag, under en uke etter at flere FIFA-topper ble arrestert og siktet for korrupsjon. En gang mellom desember og mars neste år blir det nvalg av FIFA-president.

Andreas Selliaas

Idrettsblogger Andreas Selliaas.

Foto: NRK

Zico vurderer valg

Det tok ikke lang tid før det jordanske fotballforbundet opplyste at Prins Ali igjen ønsket å stille til valg.

Tirsdag morgen ble det også klart at den brasiliansk fotballegenden Zico (62) vurderer å stille til valg.

– Hvis det åpner seg en mulighet, kan jeg gå for FIFA-presidentskapet. Det er bare en idé ennå, men hvem vet?, skriver Zico på Facebook.

62-årige Zico deltok i tre VM på 1970- og 1980-tallet og har i flere tiår samlet erfaring fra ulike nivåer i idretten. Dessuten var han brasiliansk idrettsminister i en kort periode på 1990-tallet.

Sepp Blatter

79 år gamle Sepp Blatter ble fredag valgt til president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) for fire nye år. Mandag trakk han seg så fra vervet.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

70 års aldersgrense

Nordmannen Per Ravn Omdal, som har vært styremedlem i både Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og Det europeiske fotballforbundet (UEFA), mener man nå må velge en ung FIFA-president.

– Jeg tror man skal se etter noe ungt og dynamisk som kan virke samlende på fotballen. Det er viktig, for fotballen var nå på vei inn i en dyp splittelse, sier Omdal som vil innføre en øvre aldersgrense på 70 år for presidenten, samt resten av FIFA-styret.

– Det burde vært en selvfølge for mange, mange år siden at man innførte en øvre aldersgrense på 70 år for å sitte i FIFA-styret. Da kommer de ikke opp i slike situasjoner som de har havnet i nå, sier han og tenker på korrupsjonsskandalen som til slutt førte til Blatters avgang.

Omdal har i mange år kjempet mot Blatter og hans regime, og etter Blatters resignasjon mandag kveld, avslørte Omdal overfor NRK at han allerede i 2001 meldte Blatter for økonomisk utroskap.

Per Ravn Omdal og Egil Olsen

Per Ravn Omdal er tidligere styremedlem i både FIFA og UEFA.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vil ha Prins Ali

Omdal kjenner 39 år gamle Prins Ali og mener han er en god kandidat.

– Han har et demokratisk sinnelag, sier han og påpeker at han har gått inn for å publisere hele den såkalte Garcia-rapporten.

En rapport som gransket tildelingen av VM til Russland og Qatar. Hittil har ikke FIFA villet legge frem alt som kom frem i granskingen.

– Dessuten har han (Prins Ali) et syn på kvinnefotball som vi meget lett kan identifisere oss med. Han er en ærlig og fin kar, sier Omdal.

Fotball

 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Spansk motstand for Molde

  Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld.

  Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag.

  Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben.

  Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada. Manchester United fikk en enda tøffere trekning og skal møte Zlatan Ibrahimovic og Milan.

  Disse møtes:

  Ajax – Young Boys

  Dynamo Kiev – Villarreal

  Roma – Sjakhtar Donetsk

  Olympiakos – Arsenal

  Dinamo Zagreb – Tottenham

  Manchester United – Milan

  Slavia Praha – Rangers

  Granada – Molde

  Molde
  Foto: Ralph Orlowski / AFP
 • To Molde-spillere på ukas lag

  To Molde-spillere har fått plass på ukas lag i europaligaen etter sensasjonseieren over Hoffenheim i 16-delsfinalen.

  Molde tok seg videre til åttedelsfinalen med en sterk prestasjon og 2-0-seier borte mot Hoffenheim torsdag. Det ga avansement etter 3-3 i første kamp, som ble spilt i Spania på grunn av norske koronaregler.

  Keeper Andreas Linde og tomålsscorer Eirik Ulland Andersen får plass på rundens lag i europaligaen, som offentliggjøres av Uefa.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - TSG 1899 Hoffenheim v Molde
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Haugesund lanserer eget kvinnelag

  Eliteserieklubben Haugesund oppretter et eget kvinnelag som skal inn i seriesystemet. Ambisjonene er å få et elitelag også på kvinnesiden.

  Haugesund er siste klubb ut i rekken av lag med en elitesatsing for både kvinner og menn. Etableringen av FK Haugesunds kvinnelag skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

  Laget tar over Haugars plass i seriesystemet og vil trolig starte på nivå tre i det norske seriesystemet.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Liverpool-kapteinen må opereres

  Jordan Henderson trengte operasjon for sin lårskade, slik Liverpool fryktet. Han er i første omgang ute i en måned, men kan være ferdigspilt for sesongen.

  Liverpools skademareritt ser ikke ut til å ha noen ende. Forrige helg hinket Henderson av banen i 0-2-tapet hjemme mot byrival Everton. Lagkapteinen ble byttet ut etter en halvtime.

  30-åringen er siden blitt grundig undersøkt. Resultatet ble at han måtte gjennom en operasjon i den store lårmuskelen som strekker seg opp til lysken.

  Ifølge flere engelske medier ligger Henderson an til å miste resten av Premier League-sesongen.

  Premier League - Liverpool v Everton
  Foto: Phil Noble / Reuters