NRK Meny
Normal

– Ingen forventer at vi skal vinne

Tor Arne Andreassen, Jostein Grindhaug og Eirik Horneland var FKH-spillere sist gang klubben gikk til semifinale. Nå trives de som underdog mot Rosenborg, og går for seier.

Rosenborg -FK Haugesund 20.09.13

Pål André Helland (midten) i duell med Eirik Mæland (tv) og Joakim Våge Nilsen (th) under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og FKH fredag kveld. FKH er klare for neste møte.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi har fått gjort det vi skal og er godt forberedt på morgendagen, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Grindhaug

Jostein Grindhaug.

Foto: Ness, Jan KÃ¥re / NTB scanpix
Eirik Horneland

Eirik Horneland.

Foto: FKH

I dag gjorde FK Haugesund sine siste forberedelser før morgendagens semifinale mot Rosenborg. Det var god stemning på treningsfeltet.

– Jeg er veldig klar, og har god tro. Vi spilte ikke så bra mot Rosenborg på søndag, og de la listen for hva som skal skje i morgen. Jeg tror vi skal klare å forbedre en del ting, og har taktikken klar, sier assistenttrener Eirik Horneland.

Vinneren av kampen mellom Rosenborg og Haugesund onsdag 25. september på Lerkendal møter vinneren av den andre semifinalen mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen dagen etter.

Til finalen i 2007

Grindhaug og Horneland var begge med forrige gang FKH spilte seg fram til cupfinale i 2007. I den semifinalen vant FKH 1–0 over Odd på Haugesund stadion.

– Jeg var ikke så mye med på banen den tiden der, men erfaringer er uansett gode å ha med seg når man skal ut i en tøff semifinale, sier Grindhaug.

– Det var en tett og jevn kamp som vi scoret tidlig i. Deretter gjaldt det å forsvare seg. I morgen tror jeg det blir en jevn og låst kamp der vi blir avhengige av gode enkeltprestasjoner, sier Horneland.

FK Haugesund er lystne på cupgull og gjorde i dag unna siste trening før semifinalen mot Rosenborg i morgen. Bortekampen på Lerkendal blir en tøff oppgave, men FKH-treneren er likevel avslappet før kampen.

VIDEO: FK Haugesund før semifinalen i cupen. Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK.

– Et eventyr i seg selv

Men Grindhaug og Horneland returnerer denne gangen til semifinalen som trenere. Tor Arne Andreassen var også med i 2007, og han er klar til å gjenta bragden som spiller. Han er bare en av to spillere som var med da, og er med nå.

Tor Arne Andreassen

Tor Arne Andreassen.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Det var et eventyr i seg selv, og en stor opplevde å få spille på et fullsatt Ullevål med femti prosent haugalendinger. Da vi gikk på Karl Johan dagen før møtte vi nesten bare haugesundere, så det sier seg selv at vi gleder oss stort. I Haugesund er cupen enorm, sier han.

Men før en eventuell cupfinale, står altså Rosenborg i veien.

– Vi er ikke ungfoler og talenter lenger og det begynner å nærme seg slutten på karrieren. Det hadde vært kjekt å vinne noe før karrieren er slutt, sier Andreassen.

– Størst i Norge

Horneland, som var lagkaptein i 2007, håper å overføre entusiasmen til FKH-laget.

– Vi prøver å smitte spillerne med entusiasme. Det å spille cupfinale er noe av det største du kan oppleve som spiller i Norge. Smitter det over kan vi nå langt, sier han.

– Slike opplevelser knytter sterke bånd. Skal du overleve i dette rotteracet må du ha allmuen med deg. Det er cupfinalen er ypperlig anledning til, sier Grindhaug.

Underdog mot Rosenborg

RBK topper tabellen, og er landets beste lag for øyeblikket.

– Det er det vi liker. Vi har ingenting å tape og det er ingen som forventer at vi skal komme oss videre, så det er bare å gi full pedal. Det er noe som gjør at du yter maks, sier Grindhaug.

Tor Arne Andreassen er enig.

– Det gir ekstra motivasjon. Du har alltid lyst å komme langt i cupen, og når du har kommet til en semifinale og kjenner på at det er rett før finalen kribler det ekstra. Vi er sugne hele gjengen og gleder oss voldsomt, sier han.

RBK - Haugesund

Nå spiller Alexander Søderlund for Rosenborg og ikke for FKH som han gjorde da lagene møttes i fjor.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.