NRK Meny
Normal

– Ikke undervurdèr Tromsø nå da, gutter!

Tidligere Hødd-spiller Jan Åge Fjørtoft har urokkelig tro på at laget i hans hjerte skal kapre kongepokalen foran Tromsøværingene.

Jan Åge Fjørtoft og Magne Fremmerlid Hødd cupfinale ny lyd

Se hva Jan Åge Fjørtoft og operasanger Magne Fremmerlid har å si om laget i sitt hjerte.

Den tidligere spydspissen fra Gursken legger ikke skjul på sin forkjærlighet for Hødd - klubben han spilte for tidlig på 80-tallet, der han puttet 36 mål på 40 kamper i 1984-85-sesongen.

Lørdag bidro han til å farge Youngstorget blått, trippende mellom haugevis av gamle medspillere og andre kjente fra hjemtraktene.

– Jeg har bare gått rundt her i dag som tidligere Hødd-spiller, sammen med Åge Hareide, Kjetil Hasund og Andrè Nevstad. Det er ei fin rolle, og det er helt fantastisk å se at Youngstorget er så blått.

Fjørtoft sier han først og fremst er stolt, men at det også er en surrealistisk opplevelse å være i Oslo denne helgen.

– Jeg har gått på Hødd-kamper siden jeg var 2-3 år gammel sammen med faren min, og for oss som kommer fra Gursken og andre steder utenfor Ulsteinvik så var Hødd den store drømmen. At de nå er i cupfinalen er uvirkelig.

– Ikke undervurdèr Tromsø

Jan Åge Fjørtoft

Jan Åge Fjørtoft fikk en internasjonal karriere etter å ha gått gradene i Hødd og andre norske klubber. Her fra en kamp med Eintracht Frankfurt.

Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

– Hvor realistisk er det at Hødd hever kongepokalen i morgen?

– Jeg mener det er svært realistisk, og mener helt oppriktig at Hødd kommer til å vinne cupfinalen. Det er bare èn ting jeg er redd for, og det er at Hødd kommer til å undervurdere Tromsø, sier Fjørtoft med et smil.

Den tidligere storscoreren sier dagens Hødd-lag består av en gjeng unge og sultne spillere som har hevet seg både mot Haugesund og Brann, og at disse seierene kommer til å være god inspirasjon til bataljen mot Tromsø på Ullevaal.

– Dessuten har Tromsø vist en dalende formkurve. Det at de i tillegg er storfavoritter kommer ikke til å gjøre det lett for dem, sier Fjørtoft.

Inspirerende

På spørsmål om "Fjøra" kjenner lysten til å snøre på seg fotballskoene og bidra på søndagens cupfinale, svarer han lattermildt.

– Nå er det slik at venstrefoten har lyst på comeback, men høyrefoten sier fra om at dette ikke går lenger så slik er nok det.

– På en annen måte er cupfinalen en veldig inspirerende hendelse, siden det betyr så mye for distriktet og innbyggerne. Det gjelder også Tromsø-leiren.

Blått Youngstorg cufinalen

Youngstorget var stappfullt med blåkledde folk lørdag.

Foto: NRK

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.