NRK Meny
Normal

Freder Start-trener Mons Ivar Mjelde

– Det er ingen krisestemning, men det er en kriseforståelse i klubben, sier Start-sjefen. Ledelsen i Start sier treneren sitter trygt selv om klubben ligger nest nederst på tabellen ved halvspilt sesong.

Mons Ivar Mjelde

Starts trener Mons Ivar Mjelde måtte svare fansen etter eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Start på Sandnes Stadion, søndag 7. juli. Sandnes Ulf vant kampen 2–1.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– En kriseforståelse er at vi erkjenner at vi ligger på nest siste plass i eliteserien. Vi kan ikke fortsette å slippe inn så mange mål, vi må begynne å ta trepoengere og vi må jobbe knallhardt sammen for å få det til, sier daglig leder i Start toppfotball Magne Kristiansen.

Magne Kristiansen

SITTER TRYGT: Daglig leder Magne Kristiansen i Start toppfotball sier klubben støtter hundre prosent opp om trener Mons Ivar Mjelde.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

LES: – Uforklarlig, sier Start-treneren etter 3-1-tapet

LES: Høiland scoret med hånda: – En skandale

– Står sammen som klubb

Start er på direkte nedrykksplass i eliteserien, og tapte i går 1–3 mot Sandnes Ulf som ligger nederst på tabellen, bare ett poeng bak Start.

Til tross for få poeng og mange baklengsmål sitter Mons Ivar Mjelde trygt i trenerstolen.

– Vi som står bak trener Mons Ivar Mjelde må backe han 100 prosent. Det er en viktig del av dette at vi står samlet som klubb, sier Kristiansen.

Men treneren får en tung jobb gjennom sommeren og høsten med å snu trenden og sørge for at Start vinner kamper igjen.

– For Mons Ivar er det viktig å få spillerne til å fortsette å tro på det vi holder på med, og gjøre de nødvendige grep og være klar og tydelig som leder, sier Kristiansen.

Glenn Andersen

NEDE FOR TELLING: Starts kaptein Glenn Andersen måtte sammen med resten av laget sitt tåle å bli slått 3–1 av bunnlaget Sandnes Ulf på søndag.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Ønsker Nordlie til Start

Mandag kveld sier derimot Einar Øgrey Brandsdal, eieren av Starts draktsponsor Netthandelen, til Fædrelandsvennen, at han vil ha vekk Mjelde og at han ønsker seg Tom Nordlie tilbake til Sørlandet.

– Når du taper mot bunnlaget, er det for dårlig. Jeg vil ha Tom Nordlie tilbake. Jeg tror han er rett mann for klubben nå, sier Brandsdal til avisen.

Nordlie ledet Start til opprykk i 2004 og Sølv i eliteserien året etter.

Ikke midler til nye spillerkjøp

Magne Kristiansen forklarer at det nå gjøres grundige analyser rundt Starts spillestil, og hva klubben må gjøre for å slippe inn færre mål.

– For slipper vi ikke inn mål, taper vi heller ikke kamper, sier Start-sjefen.

Men klubben har verken råd til eller planer om å kjøpe inn noen nye spillere for å redde Startskuta.

– Det er den spillerstallen vi har i dag som vi har. Det er de som gjøre jobben for å få oss lenger opp på tabellen. Det er ikke penger til å kjøpe nye nå, sier Kristiansen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.