NRK Meny
Normal

– Ikke heldig med utsatt kamp

AaFK-leder Henrik Hoff sier det vil være uheldig for laget dersom det går hele tre uker mellom første og andre serierunde.

AALESUND - SANDNES ULF (3-1)

Hvis kampen mellom Sandnes Ulf og AaFK blir utsatt, kan det bli et opphold på hele tre uker mellom første og andre serierunde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Tirsdag kunne Sandnesposten melde at Sandnes Ulf sin hjemmebanen neppe blir klar til seriekampen mot AaFK 1. april.

Baneansvarlig Odd Andersen er på ferie, og er ikke tilbake før 4. april. Bymiljøsjef Kjersti Ohr sier de anbefaler Ulf å se på andre alternativer for kampavvikling, eller avlyse/utsette kampen.

På spørsmål om det er aktuelt å avvikle kampen på Viking sin stadion, sier daglig leder Tom Rune Espedal i Sandnes Ulf til NRK at det ikke vil skje.

– Det er ikke bare å flytte en kamp på den måten. Man skal tross alt ta hensyn til både publikum, media og sponsorer, sier Espedal, og anslår at det vil koste mellom 3-400.000 kroner bruke en annen stadion.

Saken fortsetter under bildet

Sandnes Ulf Stadion

Fotballbanen til Sandnes Ulf er visstnok i altfor dårlig stand til at man kan avvikle eliteseriekamper her.

Foto: Kent Skibstad / NTB/Scanpix

Søknad til NFF

Nå har Ulf sendt en søknad til Norges Fotballforbund (NFF), der klubben søker om å få utsatt kampen mot AaFK.

Fotballforbundet kan så langt ikke si noe om når det blir tatt en beslutning i denne saken.

– Det jeg kan si er at den utsatte kampen skal spilles uansett. Jeg vil likevel ikke spekulere i om dette kan bli tidlig eller sent i sesongen, sier kommunikasjonsrådgiver Yngve Haavik til NRK.

Overfor NRK presiserer han at forballforbundet er i en dialog med Sandnes Ulf. Status i saken pr. 20. mars er at kampen skal spilles som berammet, sier Haavik til NRK.

3 ukers pause?

Henrik Hoff

Adm.dir. Henrik Hoff i AaFK håper de slipper hele tre ukers pause mellom første og andre serierunde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Adm.dir. Henrik Hoff i AaFK håper kampen kan gå som normalt, ettersom terminlisten ikke levner mye rom til hengekamper senere i sesongen.

– I utgangspunktet er det ikke heldig med utsettelse, fordi vi da vil få et opphold på tre uker mellom første og andre serierunde, sier Hoff.

AaFK startet serien med en flammende 3-0-seier over Haugesund, lørdag 16. mars. Nå kan altså hende at laget ikke får spille kamp før 7. april, hjemme mot Hønefoss.

– Hvis det blir slik, så får vi bare ta den utfordringen. Det sportslige apparatet kan eventuelt sette opp en treningskamp imens, men så lenge kampen ikke er avgjort utsatt, forbereder vi oss som vanlig.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.