NRK Meny
Normal

– Ikke akseptabelt det som skjedde

Men Per-Mathias Høgmo fryktet ikke for egen sikkerhet da IFK Göteborg-supporterne stormet banen på Friends Arena rett etter at den svenske cupfinalen var avgjort på straffespark.

IFK Göteborg vant cupfinalen 1-1 (2-4 etter straffekonk.) over Djurgården.

IFK Göteborgs tilhengere skjøt nødbluss mot Djurgården-fansen.

Per-Mathias Høgmo

Djurgårdens trener Per-Mathias Høgmo i aksjon på sidelinjen under den svenske cupfinalen i fotball mellom Djurgården IF og IFK Göteborg på Friends Arena i Stockholm søndag.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB scanpix

– Vi fikk beskjed om forlate arenaen – og komme oss inn. Det gjorde vi, sier Djurgården-trener Høgmo til NRK.

– Så du fryktet ikke for egen sikkerhet?

– Nei, det gjorde jeg ikke. Det var ingen dramatikk i dette for våre ledere og spillere, sier Høgmo.

Må få etterspill

Men han mener det som skjedde må få et etterspill. Blant annet ble det kastet bengalske bluss inn på tribunen der Djurgården-fansen stod.

Det provoserte Djurgården-fansen, som forsøkte å ta seg inn på banen. Utenfor stadion fortsatte urolighetene. Blant annet ble tre politifolk lettere skadd. Og først ved 21-tiden hadde politiet kontroll på situasjonen.

– Men den historien som har vært i svensk fotball, så burde det vært litt større sikkerhet i front av begge kortsidene. Da hadde man unngått at dette skjedde. Og man ville fått en verdig avslutning på finalen, som i utgangspunktet hadde en flott ramme med over 20 000 tilskuere.

– Bør det som skjedde få et etterspill?

– Definitivt. Det var faktisk det svenske fotballforbundet som stod som arrangør. Det er synd at det havnet i denne situasjonen, det er de som skal sette standard for hvordan et arrangement som dette skal se ut. Og det er klart at det kommer til å bli ei grundig evaluering, det er det ingen som helst tvil om. For det er ikke akseptabelt det som skjedde, sier Høgmo til NRK.

Fans

Tumulter på banen etter at IFK Göteborg vant over Djurgården IF i den svenske cupfinalen i fotball på Friends Arena i Stockholm søndag. Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB Scanpix

Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB scanpix

Nytt straffetap

Han opplevde å tape sin andre cupfinale på straffespark på et halvt år, men tar akkurat det med fatning.

– Vi var veldig godt fornøyd med måten vi gjennomførte kampen på. Vi gjorde en forsvarsmiss – det ga 0–1 tidlig. Men vi styrer matchen i lange perioder. Vi spilte god fotball – og det var som å se TIL spille på sitt beste med gode backer som kom opp, kanter som kom inn i boksen og spisser som «trøkka».

– Men nå blir det ikke E-cup i sommer for Djurgården?

– Nei, men det er viktig å huske på at dette er en klubb som stod med ett poeng etter sju seriekamper. Det som er viktigst nå er å utvikle spillet videre, få inn en stabilitet og dermed berge plassen i Allsvenskan. På sikt skal Djurgården tilbake til toppen av svensk fotball. Da vil det bli flere muligheter for spill i Europa både gjennom cup og serie.

Pause etter Kalmar-kampen

Etter hjemmekampen mot Kalmar FF på torsdag er det landslagspause også i Sverige.

– Nå handler det om å gjøre en god kamp mot Kalmar. Etter det får vi litt tid til å bygge laget opp foran en lang og spennende høstsesong.

– Vil du handle spillere fra norsk fotball i sommer?

– Det får vi se på. Det jobbes med å skaffe ressurser slik at vi kan forsterke troppen litt utover det vi har nå. Men hvor vi eventuelt henter spillere, det får tida vise, slutter Per-Mathias Høgmo.

Fotballnyheter