NRK Meny
Normal

Ferdinands agent: – Behandlingen han har fått er skammelig

Rio Ferdinands agent raser mot Roy Hodgson etter at Martin Kelly, med ti ligakamper i år, blir tatt med til EM. Han mener behandlingen av Ferdinand er skammelig.

Ferdinand/Hodgson

Rio Ferdinand fikk søndag nok en EM-kalddusj av Roy Hodgson. England-sjefen tok ut unggutten Martin Kelly som erstatter for Gary Cahill.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / Reuters

Martin Kelly

TIL EM: Liverpools Martin Kelly.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Lampard, Terry, Barry, Gerrard, de er alle eldre spillere og skal til EM. Hvorfor er det annerledes med Rio?, sier Ferdinand-agent Jamie Moralee, ifølge sportinglife.com.

Den rutinerte Manchester United-stopperen ble utelatt fra den første EM-troppen til den ferske trenere Roy Hodgson.

Hodgson bedyret at vrakingen kun var av sportslige grunner, men spekulasjonene gikk varmt om at den egentlige grunnen var rasisme-saken mellom John Terry og Rios lillebror, Anton Ferdinand.

Les:

Terry-klinsjen kan være årsaken

Chelsea-stopper Terry må møte i retten for anklagene, og den ubehagelige saken har kostet ham kapteinsbindet på landslaget. Han fikk likevel være med til EM, og mange tror at Hodgson ikke tar sjansen på å ha med både Terry og Ferdinand.

Disse spekulasjonene fikk ny styrke søndag.

Stopper Gary Cahill måtte nemlig melde forfall til EM, og overraskelsen var stor da erstatteren ble klar: Liverpools back Martin Kelly, som bare har spilt ti ligakamper denne sesongen.

Les videre under bildet!

Terry

John Terry er anklaget for rasisme mot Rios lillebror Anton (t.v.). Det anses av mange som årsaken til at Rio ikke får være med til EM.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Skammelig

Ferdinand selv reagerte med vantro.

– Av hvilke grunner!?!?!, skrev han på Twitter.

Også agenten hans er forferdet.

– Å behandle en spiller som har vært kaptein og stilt opp for landet sitt 81 ganger på denne måten, det er intet annet enn skammelig. Det viser en total mangel på respekt fra Hodgson og FA, etter min mening, sier Ferdinands agent.

Ferdinand får støtte

En rekke fotballkommentatorer i England har uttrykt støtte overfor Ferdinand søndag.

BBCs Phil McNulty sier rett ut at Ferdinand burde fått plassen til Cahill, mens The Times' Oliver Kay sier rett ut det veldig mange tenker.

– Det er åpenbart for alle nå. De sportslige grunnene til Roy Hodgson handler bare om John Terry, skriver han på Twitter.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.